Uutinen 11.3.2024

Ilmarinen sijoittaa tuottavasti ja turvaavasti – Vastuullisen sijoittamisen periaatteet päivittyivät

Ilmarisen lakisääteinen tehtävä on sijoittaa eläkevarat tuottavasti ja turvaavasti. Vastuullisena sijoittajana tarkastelemme jatkuvasti sijoittamisen käytäntöjämme. Muuttunut turvallisuusympäristö vaikuttaa myös vastuullisen sijoittamisen periaatteisiin.

Eläkevarojen tuottava ja turvaava sijoittaminen varmistaa, että pystymme maksamaan eläkkeet myös tulevaisuudessa. Olemme pitkäaikainen sijoittaja, ja velvollisuutemme on toimia asiakkaidemme ja eläkkeensaajien edun mukaisesti. Vastuullisena sijoittajana otamme huomioon sijoituspäätösten ympäristöön, yhteiskuntaan ja hallintotapaan liittyvät näkökohdat. Näiden tekijöiden huomioimisella katsomme olevan vaikutusta myös sijoitusten tuottoihin.

Muuttuva turvallisuusympäristö vaikuttaa sijoittamisen kriteereihin

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ja Suomen liittyminen Natoon ovat muuttaneet eurooppalaista turvallisuusympäristöä. Ilmarisen sijoituksia ohjaavat periaatteet mahdollistavat jatkossa sijoittamisen Nato-maissa toimiviin puolustusteollisuuden yrityksiin sekä esimerkiksi aiemmin poissuljettuihin teknologia- ja lentoyhtiöihin. Aiemman sijoituskriteeristömme mukaan nämä ovat olleet meiltä sijoituksista poissuljettuja yrityksiä, koska niiden liiketoiminnasta pieni osa on voinut olla ns. kiistanalaisten aseiden valmistukseen kytkeytyvää liikevaihtoa, esimerkiksi jonkin yksittäisen komponentin osalta.

Sijoituslinjauksen muutos ei missään tilanteessa tarkoita suoraa sijoittamista kiistanalaisiin aseisiin. Vastuullisen sijoittamisen periaatteet ohjaavat meitä myös jatkossa monitoroimaan sijoituskohteidemme ihmisoikeus- ja normirikkomuksia. 

Nyt päivitetyt vastuullisen sijoittamisen periaatteet velvoittavat meitä edelleen sijoittamaan tuottavasti ja turvaavasti. Teemme aina huolellisen vastuullisuusselvityksen riskisektorien yhtiöistä ennen sijoituspäätöstä. Ne yritykset, jotka eivät läpäise selvitystämme, joutuvat kieltolistallemme ja niihin emme sijoita. Jatkamme yhtiöiden seurantaa myös mahdollisen sijoituspäätöksen jälkeen. 

Lue lisää

Lisätietoja:

  • Mikko Mursula, varatoimitusjohtaja, sijoitukset, p. 050 380 3016

Ajankohtaista

Tiedote 26.4.2024

Ilmarisen sijoitustuotto 3,2 prosenttia, ja tehokkuus parani edelleen

Työeläkeyhtiö Ilmarisen sijoitusten tuotto oli tammi–maaliskuussa 3,2 prosenttia. Yhtiön kustannustehokkuus parani edelleen vakuutusmaksutulon kasvaessa ja eläketurvan tuottamiseen tarvittavien hoitokulujen laskiessa. – Olemme jatkaneet menestyksekkäästi Ilmarisen strategian toteuttamista ja kasvattaneet tuottavuuttamme viimeisten kuuden vuoden aikana merkittävästi, toteaa Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen.

Ilmarisen sijoitustuotto 3,2 prosenttia, ja tehokkuus parani edelleen
Lisää uutisia ja tiedotteita