Uutiset ja tiedotteet

Tervetuloa lukemaan Ilmarisen uutisia. Tässä osiossa ovat uusimmat uutisemme sekä tiedotteemme. Laajemmat artikkelit ja blogit löydät Ajankohtainen huominen -osiosta.

Uutinen 6.11.2023

Työkyvyttömyyseläkkeiden rahoituksen maksuluokkamalli uudistuu – tavoitteena edistää työllisyyttä monin tavoin

Työkyvyttömyyseläkkeiden rahoituksen maksuluokkamalli uudistuu vuoden 2024 alussa. Muutos tulee voimaan vaiheittain ja täysimääräisesti vuonna 2029. Muutoksilla pyritään parantamaan mm. ikääntyvien ja vaikeasti työllistyvien henkilöiden työllistymistä. Uudistus kannustaa työnantajia ennakoimaan työkykyriskejä ja pitämään entistä parempaa huolta henkilöstönsä työkyvystä.

Työkyvyttömyyseläkkeiden rahoituksen maksuluokkamalli uudistuu – tavoitteena edistää työllisyyttä monin tavoin

Lisää uutisia ja tiedotteita

Suodata:
 1. Verkkopalveluissa viikonloppuna käyttökatko
  Ilmarisen verkkopalveluissa on viikonloppuna huoltotöistä johtuva käyttökatko.
  Verkkopalveluissa viikonloppuna käyttökatko
 2. Työeläkemaksut vuonna 2024
  Työmarkkinoiden keskusjärjestöt ovat sopineet ehdotuksesta vuoden 2024 yksityisalojen työeläkevakuutusmaksuksi. Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa työeläkevakuutusmaksun perusteet työeläkevakuutusyhtiöiden hakemuksesta.
  Työeläkemaksut vuonna 2024
 3. Tutkimus: Harva yritys on työkykyjohtamisessa strategisella tasolla – heikoimmissa kantimissa ovat suunnittelu ja seuranta
  Sairauspoissaolot ja työkyvyttömyys aiheuttavat Suomessa miljardiluokan kustannukset. Samaan aikaan monet yritykset kamppailevat työvoimapulan kanssa. Tästä huolimatta harva yritys johtaa henkilöstönsä työkykyä suunnitelmallisesti, selviää Ilmarisen tutkimuksesta.
  Tutkimus: Harva yritys on työkykyjohtamisessa strategisella tasolla – heikoimmissa kantimissa ovat suunnittelu ja seuranta
 4. Tutkimus: Lisääntyvä ulkomaantyö haastaa työnantajia
  Lisääntyvä ulkomaantyö pistää työnantajat pohtimaan muun muassa minkä maan sosiaaliturvan piiriin työntekijä kuuluu. Huolta aiheuttaa osaavien työntekijöiden saatavuus ja riittävyys Suomessa, mikä kannustaa rekrytointeihin ulkomailta. Toisaalta maailmanpoliittinen tilanne hidastaa päätöksentekoa. Ilmarinen kartoitti kyselytutkimuksella työnantajien tarpeita koskien työperäistä maahanmuuttoa ja kansainvälistä liikkuvuutta. Tavoitteena oli selvittää, minkälaisia haasteita työnantajat kohtaavat ulkomaantyön vakuuttamisessa.
  Tutkimus: Lisääntyvä ulkomaantyö haastaa työnantajia
 5. Tutkimus: Vuorotyö haastaa terveyttä – työkykyä tuettava monin keinoin
  Vuorotyö haastaa työkykyä päivätyötä enemmän. Työkyky ei kuitenkaan kehity vain työaikajärjestelyjä parantamalla – tarvitaan laaja-alaista lähestymistä, työkyvyn eri osa-alueiden kehittämistä ja yhteistyötä. Tämä selviää Ilmarisen ja Työterveyslaitoksen tutkimuksesta.
  Tutkimus: Vuorotyö haastaa terveyttä – työkykyä tuettava monin keinoin
 6. Vuoden vanhusteko -palkinto Vaasan kaupungin Helppari-toiminnalle ja Vanhustyön avustajatoiminnalle
  Kuudennentoista kerran jaettavan Vuoden vanhusteko -palkinnon on tänä vuonna saanut Vaasan kaupungin Helppari- ja Vanhustyön avustajatoiminta. Toiminnan tavoitteena on pitkäaikaistyöttömien saaminen takaisin työelämään tarjoamalla aitoa ja konkreettista työtä ikäihmisten parissa ja samalla lisätä ikäihmisten hyvinvointia.
  Vuoden vanhusteko -palkinto Vaasan kaupungin Helppari-toiminnalle ja Vanhustyön avustajatoiminnalle
Näytetään 54-60/827
Näytä lisää