Uutiset ja tiedotteet

Tervetuloa lukemaan Ilmarisen uutisia. Tässä osiossa ovat uusimmat uutisemme sekä tiedotteemme. Laajemmat artikkelit ja blogit löydät Ajankohtainen huominen -osiosta.

Tiedote 24.4.2024

Työkyvyttömyydessä iso vaihtelu toimialoittain – uusi indeksi tarjoaa ennusteita ja tilannetietoa

Työkyvyttömyyseläkkeiden määrässä on jopa nelinkertainen ero eri toimialojen välillä. Fyysisesti kuormittavilla aloilla työuraa uhkaavat todennäköisemmin tuki- ja liikuntaelinten sairaudet, kun taas asiantuntija-aloilla mielenterveyden häiriöt ovat yleisin syy pysyvään työkyvyttömyyteen. Tiedot selviävät Ilmarisen uudesta työkyvyttömyyseläkeindeksistä.

Työkyvyttömyydessä iso vaihtelu toimialoittain – uusi indeksi tarjoaa ennusteita ja tilannetietoa

Lisää uutisia ja tiedotteita

Suodata:
 1. Ilmarisen vakuutuspalvelu on kiinni pe 29.9
  Ilmarisen vakuutuspalvelu on poissa perjantaina 29.9. Palvelemme jälleen normaalisti maanantaina 2.10.
  Ilmarisen vakuutuspalvelu on kiinni pe 29.9
 2. Kolmasosa yksin- ja mikroyrittäjistä tekee töitä, vaikka olisi sairaana
  Ilmarinen ja MYRY kartoittivat kyselytutkimuksella yksin- ja mikroyrittäjien työkykyä. Kyselyn tavoitteena oli selvittää, miten yksin- ja mikroyrittäjät voivat nyt ja miten he arvioivat työhyvinvointinsa ja työkykynsä kehittyvän lähivuosina. Kysely lähetettiin Ilmarisen yrittäjäasiakkaille ja Mikro- ja yksinyrittäjän ry:n (MYRY:n) jäsenille. Saimme kyselyyn paljon vastauksia - yhteensä 3 931, mistä lämmin kiitos kaikille vastaajille!
  Kolmasosa yksin- ja mikroyrittäjistä tekee töitä, vaikka olisi sairaana
 3. Ilmarisen sijoitustuotto nousi 3,7 prosenttiin
  Työeläkeyhtiö Ilmarisen sijoitustuotot nousivat vuoden ensimmäisellä puoliskolla 3,7 prosenttiin. – Vakavaraisuutemme vahvistui ja kustannustehokkuus parani edelleen korkeasta inflaatiosta ja talouskehityksen epävarmuudesta huolimatta, toimitusjohtaja Jouko Pölönen sanoo.
  Ilmarisen sijoitustuotto nousi 3,7 prosenttiin
 4. Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä laski yli kahden vuoden nousun jälkeen
  Työntekijämäärä laski heinäkuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -1,4 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista kasvoivat ainoastaan teollisuus sekä viestintä ja tietotekniikka. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski Itä-, Pohjois- ja Länsi-Suomessa ja pysyi ennallaan Etelä-Suomessa.
  Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä laski yli kahden vuoden nousun jälkeen
 5. Barbara D´ambrogi-Ola siirtyy pois Ilmarisesta
  Ilmarisen vastuullinen vakuutusmatemaatikko ja aktuaari- ja analytiikkapalveluiden johtaja Barbara D´ambrogi-Ola on irtisanoutunut ja siirtyy uusiin tehtäviin yhtiön ulkopuolelle. Hänet on nimitetty OP ryhmään OP-henkivakuutuksen aktuaarijohtajaksi ja vastuulliseksi vakuutusmatemaatikoksi.
  Barbara D´ambrogi-Ola siirtyy pois Ilmarisesta
 6. Viisi keinoa työvoimapulan taltuttamiseksi
  – Jos Suomi on vain ikääntyvä kansantalous, ei tänne saada investointeja, työeläkeyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen sanoo.
  Viisi keinoa työvoimapulan taltuttamiseksi
Näytetään 78-84/834
Näytä lisää