Uutiset ja tiedotteet

Tervetuloa lukemaan Ilmarisen uutisia. Tässä osiossa ovat uusimmat uutisemme sekä tiedotteemme. Laajemmat artikkelit ja blogit löydät Ajankohtainen huominen -osiosta.

Tiedote 24.4.2024

Työkyvyttömyydessä iso vaihtelu toimialoittain – uusi indeksi tarjoaa ennusteita ja tilannetietoa

Työkyvyttömyyseläkkeiden määrässä on jopa nelinkertainen ero eri toimialojen välillä. Fyysisesti kuormittavilla aloilla työuraa uhkaavat todennäköisemmin tuki- ja liikuntaelinten sairaudet, kun taas asiantuntija-aloilla mielenterveyden häiriöt ovat yleisin syy pysyvään työkyvyttömyyteen. Tiedot selviävät Ilmarisen uudesta työkyvyttömyyseläkeindeksistä.

Työkyvyttömyydessä iso vaihtelu toimialoittain – uusi indeksi tarjoaa ennusteita ja tilannetietoa

Lisää uutisia ja tiedotteita

Suodata:
 1. Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä jatkoi vähenemistä
  Työntekijämäärä laski syyskuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -1,4 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista kasvoivat ainoastaan teollisuus sekä viestintä ja tietotekniikka. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski jälleen joka alueella. Jyrkintä lasku oli Itä- ja Pohjois-Suomessa.
  Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä jatkoi vähenemistä
 2. Verkkopalveluissa viikonloppuna käyttökatko
  Ilmarisen verkkopalveluissa on viikonloppuna huoltotöistä johtuva käyttökatko.
  Verkkopalveluissa viikonloppuna käyttökatko
 3. Työeläkemaksut vuonna 2024
  Työmarkkinoiden keskusjärjestöt ovat sopineet ehdotuksesta vuoden 2024 yksityisalojen työeläkevakuutusmaksuksi. Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa työeläkevakuutusmaksun perusteet työeläkevakuutusyhtiöiden hakemuksesta.
  Työeläkemaksut vuonna 2024
 4. Tutkimus: Harva yritys on työkykyjohtamisessa strategisella tasolla – heikoimmissa kantimissa ovat suunnittelu ja seuranta
  Sairauspoissaolot ja työkyvyttömyys aiheuttavat Suomessa miljardiluokan kustannukset. Samaan aikaan monet yritykset kamppailevat työvoimapulan kanssa. Tästä huolimatta harva yritys johtaa henkilöstönsä työkykyä suunnitelmallisesti, selviää Ilmarisen tutkimuksesta.
  Tutkimus: Harva yritys on työkykyjohtamisessa strategisella tasolla – heikoimmissa kantimissa ovat suunnittelu ja seuranta
 5. Tutkimus: Lisääntyvä ulkomaantyö haastaa työnantajia
  Lisääntyvä ulkomaantyö pistää työnantajat pohtimaan muun muassa minkä maan sosiaaliturvan piiriin työntekijä kuuluu. Huolta aiheuttaa osaavien työntekijöiden saatavuus ja riittävyys Suomessa, mikä kannustaa rekrytointeihin ulkomailta. Toisaalta maailmanpoliittinen tilanne hidastaa päätöksentekoa. Ilmarinen kartoitti kyselytutkimuksella työnantajien tarpeita koskien työperäistä maahanmuuttoa ja kansainvälistä liikkuvuutta. Tavoitteena oli selvittää, minkälaisia haasteita työnantajat kohtaavat ulkomaantyön vakuuttamisessa.
  Tutkimus: Lisääntyvä ulkomaantyö haastaa työnantajia
 6. Tutkimus: Vuorotyö haastaa terveyttä – työkykyä tuettava monin keinoin
  Vuorotyö haastaa työkykyä päivätyötä enemmän. Työkyky ei kuitenkaan kehity vain työaikajärjestelyjä parantamalla – tarvitaan laaja-alaista lähestymistä, työkyvyn eri osa-alueiden kehittämistä ja yhteistyötä. Tämä selviää Ilmarisen ja Työterveyslaitoksen tutkimuksesta.
  Tutkimus: Vuorotyö haastaa terveyttä – työkykyä tuettava monin keinoin
Näytetään 60-66/834
Näytä lisää