Myönteinen eläkepäätös

Saamastasi eläkepäätöksestä näet, kuinka paljon saat eläkettä, mistä eläkkeesi koostuu ja milloin alat saada siitä. Eläkettäsi verotetaan eri tavoin kuin ansiotuloa. Hanki siksi uusi verokortti eläkettä varten.

 1. 1. Saat eläkepäätöksen

  Kun olet lähettänyt meille eläkehakemuksesi, ryhdymme käsittelemään sitä. Voit seurata käsittelyn kulkua OmaEläke-palvelussa

  Kun olemme käsitelleet hakemuksesi, saat meiltä tiedon tekstiviestillä. Näet eläkepäätöksen ja -laskelman OmaEläke-palvelussa. Saat ne myös postitse osoitteeseen, jonka ilmoitit eläkehakemuksessasi.

 2. 2. Tilaa verokortti eläkettä varten  

  Kun olet saanut eläkepäätöksesi, tilaa verottajalta uusi verokortti eläkettä varten. Verottaja lähettää verokortin pyynnöstäsi meille. Kuntoutusrahaa varten tarvitset verokortin etuutta varten.

  Lue lisää eläkkeen verotuksesta

 3. 3. Alat saada eläkettä

  Saat ensimmäisen eläkkeen tilillesi noin viikon kuluttua siitä, kun olet saanut eläkepäätöksen. Jos eläkkeesi alkaa vasta tulevaisuudessa, saat eläkkeesi sen alkamiskuukauden ensimmäisenä pankkien aukiolopäivänä.

  Lue lisää eläkkeen maksamisesta ja maksupäivistä

 4. 4. Työeläkekortti 

  Saat työeläkekortin, kun sinulle myönnetään vanhuuseläke, täysi työkyvyttömyyseläke tai työuraeläke. Työeläkekortin saat postitse noin kahden viikon kuluessa eläkepäätöksestä.

  Lue lisää työeläkekortista