Myönteinen eläkepäätös

Saamastasi eläkepäätöksestä näet, kuinka paljon saat eläkettä, mistä eläkkeesi koostuu ja milloin alat saada sitä. Lue, mitä tapahtuu eläkepäätöksen jälkeen.

 1. 1. Saat eläkepäätöksen ja näet sen OmaEläke-palvelussa

  Kun olet lähettänyt meille eläkehakemuksesi, ryhdymme käsittelemään sitä. Kun olemme käsitelleet hakemuksesi, saat meiltä tiedon tekstiviestillä.

  Näet eläkepäätöksen ja eläkelaskelman OmaEläke-palvelussa. Saat ne myös postitse osoitteeseen, jonka ilmoitit eläkehakemuksessasi. Mikäli olet valinnut sähköisen asioinnin päätöstä ei lähetetä postitse.

 2. 2. Tilaa verokortti eläkettä varten  

  Kun olet saanut eläkepäätöksesi, tilaa verottajalta uusi verokortti eläkettä varten. Verottaja lähettää verokortin pyynnöstäsi meille. Kuntoutusrahaa varten tarvitset verokortin etuutta varten.

  Lue lisää eläkkeen verotuksesta

 3. 3. Alat saada eläkettä

  Saat ensimmäisen eläkkeen tilillesi noin viikon kuluttua siitä, kun olet saanut eläkepäätöksen. Jos eläkkeesi alkaa vasta tulevaisuudessa, saat eläkkeesi sen alkamiskuukauden ensimmäisenä pankkien aukiolopäivänä.

  Lue lisää eläkkeen maksamisesta ja maksupäivistä

 4. 4. Työeläkekortti 

  Saat työeläkekortin, kun sinulle myönnetään vanhuuseläke, täysi työkyvyttömyyseläke tai työuraeläke. Työeläkekortin saat postitse noin kahden viikon kuluessa eläkepäätöksestä.

  Lue lisää työeläkekortista