Omistajaohjauksen periaatteet

Omistajaohjaus on keskeinen osa sijoitustoimintaamme. Olemme aktiivinen omistaja ja vaikutamme eri tavoin omistamiimme yhtiöihin. Tutustu periaatteisiimme tältä sivulta.

Omistajaohjauksen periaatteet kertovat, millainen omistaja olemme

Sijoittajana meillä on vastuu omistajaohjauksen toteuttamisesta. Sen avulla saamme aikaan positiivista muutosta.

Aktiivisen omistajaohjauksen painopiste on kotimaisessa omistajuudessa ja suorassa vaikuttamisessa. Toteutamme niitä muun muassa toimimalla nimitystoimikunnissa, äänestämällä yhtiökokouksissa ja säännöllisellä yhteydenpidolla yritysten johtoon.

Epäsuorien omistusten osalta omistajaohjauksesta vastaavat rahastoyhtiöt, joilta kysymme omistajaohjauksen toteuttamisesta säännöllisesti joko kirjallisesti tai tapaamisten yhteydessä.

Omistajaohjauksen periaatteiden lisäksi meillä on julkinen vastuullisen sijoittamisen johtoryhmän hyväksymä omistajaohjauksen periaatteiden käytännön ohjeistus. Se sisältää yksityiskohtaisempia näkemyksiämme esimerkiksi pääomarakenteen muutoksiin ja hallitusvalintoihin liittyen.

Periaatteet koskevat sijoituksiamme sekä kotimaisiin että ulkomaisiin yhtiöihin. Odotamme, että omistetut pörssiyhtiöt noudattavat paikallisia hallinnointikoodeja ja kansainvälisiä hyvän hallintotavan suosituksia.

Omistajaohjauksen periaatteet
Jäsenyydet, sivu- ja luottamustoimet
Yhtiökokoukset ja äänestykset

Omistajaohjauksen periaatteet

Jäsenyydet, sivu- ja luottamustoimet

Katso johtoryhmän jäsenyydet, sivu- ja luottamustoimet täältä.

Yhtiökokoukset ja äänestykset