Uutinen 28.11.2022

Eläkkeensaaja, tämä sinun on hyvä tietää vuodenvaihteen lähestyessä

Olemme julkaisseet tiedot tulevan vuoden eläkkeestä, sen maksupäivistä ja veronpidätyksestä asiakkaillemme OmaEläke-palvelussa. Lähestymme eläkkeensaajiamme loppuvuodesta tekstiviestillä, joka ohjaa katsomaan tiedot OmaEläkkeestä.

Eläkkeet nousevat ennätykselliset 6,8 prosenttia vuoden 2023 alussa. Työeläkeindeksi kasvaa selvästi palkkakerrointa enemmän, mikä johtuu voimakkaasta hintojen noususta kuluvana vuonna.

Työeläkeindeksillä tarkistetaan maksussa olevat työeläkkeet. Palkkakerroin vaikuttaa tulevan työeläkkeen laskentaan ja lisäksi moniin työnantajan sekä yrittäjän raha- ja rajamääriin.

Näet eläkkeesi määrän ja maksutiedot kirjautumalla OmaEläke-palveluun.

Sähköinen tiedote on tietoturvan kannalta parempi

Tänä vuonna emme enää lähetä kaikille eläkkeensaajille kirjeitse paperitiedotetta eläkkeen määrästä ja maksutiedoista. Jatkossa asiakkaamme saavat meiltä tekstiviestin, joka ohjaa tarkistamaan tiedot OmaEläkkeestä. Poikkeuksia ovat muun muassa ulkomailla asuvat sekä asiakkaat, joilla on edunvalvoja. Paperikirjeen saavat myös asiakkaamme, jotka eivät muusta syystä pysty käyttämään sähköistä palvelua.

– Tietoturvan kannalta sähköinen asiointi on tätä päivää. OmaEläke-palvelussa henkilökohtaiset tiedot ovat tunnistautumisen takana, eikä niillä ole samanlaista riskiä joutua vääriin käsiin kuin kirjeitse toimitettavalla tiedotteella, Ilmarisen eläkejohtaja Outi Pekkarinen kertoo.

Sähköisen asioinnin etuna on myös tiedon nopea välittyminen. OmaEläkkeessä tiedot ovat näkyvillä heti, kun taas kirjepostin perille tulo ottaa aikansa.

Paperitiedotteista luopuminen säästää myös luontoa pienentämällä tiedonvälityksen hiilijalanjälkeä.

Näet kaikki eläketietosi tunnistautumalla

Eläkkeesi määrän ja maksutietojesi lisäksi OmaEläkkeessä voit hoitaa myös muita eläkeasioitasi. Kirjautumalla palveluun pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella voit muun muassa korottaa veroprosenttiasi tai ilmoittaa uuden osoitteesi tai tilinumerosi.

Vuodenvaihde on kiireinen aika Ilmarisen puhelinpalvelussa, joten asioimalla OmaEläke-palvelussa vältyt jonottamiselta puhelimessa.

Tarkistamalla että yhteystietosi ovat ajan tasalla varmistat, että saat meiltä jatkossakin tietoa ajankohtaisista asioista.

Vuoden 2023 veroprosentti ja eläkkeen verotus

Vuoden 2023 veroprosentit otetaan käyttöön 1.2.2023 alkaen. Tammikuun eläkettä verotetaan vielä vuoden 2022 veroprosentilla. Jos haluat korottaa veroprosenttiasi 1.2.2023 alkaen, voit tehdä sen tammikuun alussa OmaEläkkeessä kohdassa Omat tiedot.

Lisätietoa eläkkeen verotuksesta saat sivulta Eläkkeen verotus ja eläkeverokortti.

Vuodelta 2022 maksetun eläkkeen määrän näet OmaEläke-palvelussa kohdassa Maksuhistoria.

Lue myös

Ajankohtaista

Tiedote 17.6.2024

Tutkimus: Alle kolmannes valmis vaihtamaan asuinpaikkakuntaa eläkkeellä

Kaksi kolmesta eläkeläisestä kokee voivansa hyvin käy ilmi Ilmarisen kyselytutkimuksesta. Kolmanneksella eläkeläisen roolin asettuminen vei aikansa tai on ollut vaikeaa. Sopeutumiseen vaikuttaa, miten eläkeaikansa viettää. Useampi kuin kaksi kolmesta on pohtinut etukäteen, missä ja miten asuu vanhuusvuodet.

Tutkimus: Alle kolmannes valmis vaihtamaan asuinpaikkakuntaa eläkkeellä
Lisää uutisia ja tiedotteita