Uutinen 24.5.2022

Mikonkatu 7 sai LEED-ympäristöluokituksen

Helsingin ydinkeskustassa Mikonkatu 7:ssä sijaitseva toimistokiinteistö on saanut LEED Gold -ympäristöluokituksen. Tämä vuonna 1910 valmistunut, Mikonkadun ja Yliopistonkadun kulmassa sijaitseva kuusikerroksinen kiinteistö on Ilmarisen omistama.

LEED kultatason ympäristöluokitus saavutettiin kiinteistön täydellisen perusparannuksen yhteydessä.

– Ilmarinen on pitkäjänteinen ja vastuullinen kiinteistösijoittaja. Uusilta toimitilakiinteistöiltä olemme jo vuosia edellyttäneet vähintään LEED-kultatason ympäristöluokitusta ja muutamia vuosia sitten laajensimme luokittelua koskemaan myös olemassa olevia kiinteistöjä, kertoo Ilmarisen rakennuttajapäällikkö Niina Nurminen.

Mikonkatu 7:n perusparannus osoittaa, että sertifiointi saavutetaan, kun koko projektiryhmä tekee hienoa yhteistyötä ja sitoutuu ympäristömyönteisten ratkaisujen toteuttamiseen. Perusparannuksessa hyödynnettiin olemassa olevaa rakennusta ja luotiin uutta toimintaa keskelle jo toimivaa kaupunkirakennetta.

Toimitilan ympäristöystävällisyyden arvioimiseen käytettävistä kansainvälisistä standardeista käytetyin ja kokonaisvaltaisin on LEED, eli Leadership in Energy and Environmental Design. Eri toimitilojen ympäristöystävällisyyttä on helppo vertailla ja arvioida LEED:in avulla.

LEED on maailman eniten käytetty työkalu rakennusten ekologisen jalanjäljen arviointiin sekä rakennusten suunnittelun, rakentamisen ja käytön vastuullisuuden kehittämiseen. LEED-luokitus huomioi sijainnin, energiatehokkuuden, vedenkäytön, materiaalitehokkuuden, sisäympäristön laadun sekä käyttäjäviihtyvyysasiat.

– LEED-luokituksen vahvuutena on yhtenäinen kriteeristö ja vertailtavuus koko maailmassa. Kiinteistössä toimivat ja vierailevat tietävät, että kun kohde on saanut LEED kultaa, se on arvioitu kattavasti kestävän kehityksen ratkaisujen osalta rakentamisprosessin aikana, sanoo Niina Nurminen.

Lue lisää

Lisätietoja

  • Niina Nurminen, rakennuttajapäällikkö, Ilmarinen, p. 050 574 7491

Ajankohtaista

Uutinen 9.11.2023

Varaudutaan säästämällä sähköä

Vuosi sitten energian säästäminen, Astetta alemmas -kampanja ja Sähköjärjestelmän tuki -menettely olivat todella akuutteja, kun Euroopassa valmistauduttiin vakavaan sähköpulaan. Yhä edelleen energian säästäminen on tärkeää.

Varaudutaan säästämällä sähköä

Uutinen 13.9.2023

Postitalon remontti alkaa

Ilmarinen aloittaa remontin omistamassaan Helsingin Postitalossa. – Nyt on aika uudistaa ikonista rakennusta. Tuomme Postitalon uudelle aikakaudelle sen monipuolista historiaa ja sielunelämää kunnioittaen, projektipäällikkö Minna Kuutti Ilmarisesta sanoo.

Postitalon remontti alkaa
Lisää uutisia ja tiedotteita