Uutinen 24.5.2023

Ilmarisen lapsiparkki on Vuoden vastuullisuusteko numero kaksi

Ilmarisen lapsiparkki äänestettiin toiselle sijalle Oikotien Vuoden vastuullisuusteko -kampanjassa. Kirimme mitalikärkeen kymmenen finalistin joukosta.

Ilmarisen lapsiparkki valittiin yleisön ilmoittamista Työelämän vastuullisuusteko -ehdokkaista kymmenen finalistin joukkoon. Finalistien äänestyksen tulos julkistettiin 24.5.2023. Sijoituimme lopulta toiseksi Scandicin jälkeen. Kolmanneksi sijoittui Worker.

Lapsiparkki on lasten ja aikuisten mieleen 

Tuemme Ilmarisessa henkilöstön työn ja muun elämän yhteensovittamista monin eri tavoin. Oiva esimerkki on kesäkuussa järjestettävä lapsiparkki Ilmarisen toimitalon tiloissa. Ilmarislaisten lapset voivat tulla isän tai äidin työpäivän ajaksi hoitoon, kun lapset ovat jo lomalla, mutta vanhemmat vielä töissä. Tämä arjen helpotus on auki taas tänäkin kesänä 5.–30.6.  

Lapsiparkki tarjoaa tilapäistä apua kesän lastenhoitopulmiin. Etusijalla ovat esikoulu- ja alakouluikäiset lapset, joille hoitopaikan löytäminen voi olla hankalaa.  

– Kesäkuussa voi olla vaikea löytää lapsille hoitopaikkaa tai seuraa työpäivän ajaksi, jos ei ole sopivia leirejä tai läheisten muodostamaa turvaverkkoa tarjolla. Vanhempien lomien jaksottaminen eri ajankohtiin rajoittaa myös koko perheen yhteistä loma-aikaa ja varsinkin perheissä, joissa on yksi vanhempi, voi kyseessä olla loma-ajan pelastava järjestely, toteaa Ilmarisen henkilöstöjohtaja Sami Ärilä. 

Lastenhoitajien ohjaamina lapset tutustuvat uusiin kavereihin, askartelevat, leikkivät, retkeilevät ja pelaavat. 

Oman vanhemman työpaikalle pääsy on iso asia monelle lapselle. On kiva nähdä, mihin aikuiset aina katoavat päivän ajaksi.  Monelle lapselle kesäkuu Ilmarisessa on jo perinne, ja lapset tuntevat toisensa aiemmilta vuosilta. 

– Lapsiparkkia ovat kiitelleet niin lapset kuin aikuiset. Ensimmäiset kyselyt lapsiparkista saadaan henkilöstöltä jo heti alkuvuodesta. Lapsistakin moni ilmoittaa haluavansa tulla lapsiparkkiin myös seuraavana vuonna ja eräänkin kerran yksi lapsista olisi halunnut lähteä lapsiparkkiin, vaikka äidillä oli vapaapäivä, Sami Ärilä kertoo. 

Tarjoamme joka vuosi nuorille kesätöitä  

Lapsiparkki on mahtava mahdollisuus paitsi ilmarislaisille myös kesätyötä etsiville nuorille. Ilmarinen työllistää vuosittain kymmeniä nuoria kesätöihin. Töitä on tarjolla monenlaisissa tehtävissä. Myös kolme lapsiparkin lastenhoitajaa kuuluvat Ilmarisen kesätyöntekijöiden porukkaan.  

Lue lisää 

Ajankohtaista

Tiedote 15.5.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui edelleen

Työntekijämäärä laski huhtikuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -3,2 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista eniten laskivat henkilöstövuokraus sekä rakentaminen. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski joka puolella Suomea.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui edelleen

Tiedote 15.4.2024

Ilmarisen uudistettu suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui

Työntekijämäärä laski maaliskuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -2,9 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista eniten laskivat henkilöstövuokraus sekä rakentaminen. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski joka puolella Suomea. Uudistettuun suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat kattavat nyt valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen uudistettu suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui

Uutinen 12.4.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista

Ilmarisen vuodesta 2013 asti julkaisema suhdanneindeksi tarjoaa ajantasaista tietoa kansantalouden kehityksestä. Indeksi kuvaa yritysten työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna. Nyt suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat laajentuvat kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista
Lisää uutisia ja tiedotteita