Artikkelit

”Jos saisit 1000 euroa, mitä tekisit sillä?” – Ilmarisen toimitusjohtaja vastasi lounaalla lasten kysymyksiin

Ilmarisen lapsiparkki helpottaa työntekijöiden arkea ja pelastaa lapset yksinäisiltä kesäpäiviltä. Toimitusjohtaja Jouko Pölönen kävi lapsiparkkilaisten kanssa lounaalla, jossa häntä vastassa oli joukko kiperiä kysymyksiä.

Koululaiset siirtyvät kesälaitumille kesäkuun alussa, mutta lasten vanhemmilla lomat sijoittuvat usein vasta heinäkuulle. Ilmarisessa perhe-elämän ja työn yhdistämistä tuetaan vuosittain kesäkuussa järjestettävällä lapsiparkilla, jonne ilmarislaiset voivat tuoda työpäivän ajaksi hoitoon 1.–3. luokkalaiset lapsensa.

– Pienimmille koululaisille voi olla vaikeaa löytää sopivaa tekemistä tai hoitopaikkaa kesäkuussa etenkin silloin, jos ei satu olemaan läheisten muodostamaan tukiverkkoa. Vanhempien lomien jaksottaminen eri ajankohtiin rajoittaa koko perheen yhteistä loma-aikaa, ja erityisesti yksinhuoltajaperheissä lapsiparkki helpottaa kesän järjestelyjä huomattavasti. Lapsen voi tuoda lapsiparkkiin pidemmäksi ajaksi tai vaikka vain päiväksi, Ilmarisen henkilöstöjohtaja Sami Ärilä kertoo.Lapsiparkki on odotettu juttu myös lapsille itselleen. Suuri osa lapsista tuntee toisensa jo aiemmilta vuosilta, ja ohjaajatkin ovat heille vanhoja tuttuja.

Tänä kesänä lapset ovat muun muassa askarrelleet ja lennättäneet leijoja, suunnitelleet lapsiparkin omaa lehteä sekä käsikirjoittaneet ja kuvanneet elokuvan. Perinteeksi ovat muodostuneet torstain leffailtapäivä ja viikoittaiset retket Hietaniemen uimarannalle.

– Meillä on ollut tosi kiva kesä. Olemme käyttäneet paljon toimiston tiloja, kuten jumppasalia, ja tehneet pari kolme retkeä viikossa. Esimerkiksi monet museot ovat ilmaisia lapsiryhmille, joten niitä on ollut kiva hyödyntää, Lotta Mäkinen, yksi lapsiparkin kolmesta ohjaajasta, kertoo.

Lasten mielestä kolme asiaa tämän kesän lapsiparkissa olivat ylitse muiden: rantaretket, vierailu kaupunginmuseossa ja Macarenan tanssiminen. Osaan heistä vanhempien työpaikka on ehtinyt tehdä lähtemättömän vaikutuksen.

– Yksi lapsista sanoi lähtiessään, että ”iskällä on ihan paras työpaikka ikinä! Mä rakastan Ilmarista, haluan tänne töihin!” Tämä ei ollut yhtään epätavallinen kommentti, Mäkinen nauraa.

Juhannusviikolla lapsiparkkilaiset tapasivat Ilmarisen toimitusjohtajan Jouko Pölösen, jolle he pääsivät esittämään kysymyksiä. Videolta näet, miten yhteinen lounas sujui.

Lue lisää

Lisää aiheesta

Artikkelit 18.4.2024

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut

Napolilaisista pizzoistaan tunnetussa Via Tribunalissa työntekijöiden työkyvystä huolehtiminen on tärkeää. Nuoressa ja pienessä yrityksessä Ilmarisen kyselyt ja oppimisympäristö ovat HR-päällikkö Hanna Rauhalan tukena työvireen seuraamisessa ja esihenkilötyön kehittämisessä. Henkilöstöhallinnon tiimin paikkaa on täyttänyt Rauhalalle Oma asiantuntija -palvelu, jossa hän on voinut puhua yhteistä ”HR-kieltä” toisen ammattilaisen kanssa.

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut

Artikkelit 8.4.2024

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?

Sairauspoissaoloja ei toivo kukaan – olivat ne sitten lyhyitä tai pitkiä. Milloin osa-aikainen sairauspoissaolo on vaihtoehto? Pitääkö sairauslomasta aina maksaa palkka? Entä mitä työpaikalla kannattaa tehdä, jos työntekijän sairausloma pitkittyy?

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita