Uutinen 27.9.2023

Ilmarinen mukana Nature Action 100 -aloitteessa

Nature Action 100 -aloitteella sijoittajat vaativat yrityksiltä kiireellisiä luontotoimia. Ilmarinen on yksi aloitteeseen osallistuvasta 190 sijoittajasta eri puolilta maailmaa.

Nature Action 100 (natureaction100.org) on ensimmäinen maailmanlaajuinen sijoittajien sitouttamisaloite, jolla puututaan kiireelliseen luonnonkriisiin ja luonnon monimuotoisuuden häviämiseen ympäri maailmaa. Aloite julkistettiin 26.9.2023.

Luontopääoman ehtyminen aiheuttaa merkittäviä kielteisiä taloudellisia vaikutuksia maailmanlaajuisesti. Se aiheuttaa myös sääntely- , oikeudenkäynti- , maine- ja operatiivisia riskejä sekä yrityksille että sijoittajille.

Sijoittajaosallistujat keskittyvät edistämään yritysten kunnianhimoa ja toimintaa kahdeksalla avainalalla, joiden katsotaan olevan systeemisesti tärkeitä luonnon monimuotoisuuden häviämisen kääntämisessä vuoteen 2030 mennessä. Nämä toimialat ovat biotekniikka ja lääketeollisuus; kemikaalit; kotitalous- ja henkilökohtaiset tavarat; kulutustavaroiden vähittäiskauppa; elintarvikkeet; elintarvikkeiden ja juomien vähittäiskauppa; metsätalous ja paperi; sekä metallit ja kaivosteollisuus.

Työ aloitettiin lähettämällä kirjeitä sadalle yritykselle ja vaativat kiireellisiä ja välttämättömiä toimia luonnon ja ekosysteemien suojelemiseksi ja palauttamiseksi ja siten taloudellisen riskin lieventämiseksi. Yritykset valittiin niiden markkina-arvon perusteella avainaloilla ja Finance for Biodiversity Foundation -säätiön analyysin perusteella yrityksistä, joilla on eniten vaikutuksia luontoon.

Ilmarinen julkisti luonnon monimuotoisuus -tiekartan

Ilmarisen tehtävä on sijoittaa eläkevarat tuottavasti, turvaavasti ja vastuullisesti, jotta eläkkeet voidaan maksaa nyt ja tulevaisuudessa. Luontokato vaikuttaa talouteen ja siten sijoitussalkkuihin. Siksi Ilmarinen julkisti luonnon monimuotoisuus -tiekartan vuonna 2022.

Ajankohtaista

Uutinen 30.5.2024

Yhtiökokouskaudella huomio erityisesti johdon palkitsemiseen

Työeläkeyhtiö Ilmarinen osallistui kevään yhtiökokouskaudella 109 kotimaiseen yhtiökokoukseen. – Kiinnitimme jälleen tällä yhtiökokouskaudella huomiota erityisesti palkitsemisraportteihin ja palkitsemispolitiikkoihin, Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen johtaja Karoliina Lindroos kertoo.

Yhtiökokouskaudella huomio erityisesti johdon palkitsemiseen
Lisää uutisia ja tiedotteita