Uutinen 27.9.2023

Ilmarinen mukana Nature Action 100 -aloitteessa

Nature Action 100 -aloitteella sijoittajat vaativat yrityksiltä kiireellisiä luontotoimia. Ilmarinen on yksi aloitteeseen osallistuvasta 190 sijoittajasta eri puolilta maailmaa.

Nature Action 100 (natureaction100.org) on ensimmäinen maailmanlaajuinen sijoittajien sitouttamisaloite, jolla puututaan kiireelliseen luonnonkriisiin ja luonnon monimuotoisuuden häviämiseen ympäri maailmaa. Aloite julkistettiin 26.9.2023.

Luontopääoman ehtyminen aiheuttaa merkittäviä kielteisiä taloudellisia vaikutuksia maailmanlaajuisesti. Se aiheuttaa myös sääntely- , oikeudenkäynti- , maine- ja operatiivisia riskejä sekä yrityksille että sijoittajille.

Sijoittajaosallistujat keskittyvät edistämään yritysten kunnianhimoa ja toimintaa kahdeksalla avainalalla, joiden katsotaan olevan systeemisesti tärkeitä luonnon monimuotoisuuden häviämisen kääntämisessä vuoteen 2030 mennessä. Nämä toimialat ovat biotekniikka ja lääketeollisuus; kemikaalit; kotitalous- ja henkilökohtaiset tavarat; kulutustavaroiden vähittäiskauppa; elintarvikkeet; elintarvikkeiden ja juomien vähittäiskauppa; metsätalous ja paperi; sekä metallit ja kaivosteollisuus.

Työ aloitettiin lähettämällä kirjeitä sadalle yritykselle ja vaativat kiireellisiä ja välttämättömiä toimia luonnon ja ekosysteemien suojelemiseksi ja palauttamiseksi ja siten taloudellisen riskin lieventämiseksi. Yritykset valittiin niiden markkina-arvon perusteella avainaloilla ja Finance for Biodiversity Foundation -säätiön analyysin perusteella yrityksistä, joilla on eniten vaikutuksia luontoon.

Ilmarinen julkisti luonnon monimuotoisuus -tiekartan

Ilmarisen tehtävä on sijoittaa eläkevarat tuottavasti, turvaavasti ja vastuullisesti, jotta eläkkeet voidaan maksaa nyt ja tulevaisuudessa. Luontokato vaikuttaa talouteen ja siten sijoitussalkkuihin. Siksi Ilmarinen julkisti luonnon monimuotoisuus -tiekartan vuonna 2022.

Ajankohtaista

Tiedote 26.4.2024

Ilmarisen sijoitustuotto 3,2 prosenttia, ja tehokkuus parani edelleen

Työeläkeyhtiö Ilmarisen sijoitusten tuotto oli tammi–maaliskuussa 3,2 prosenttia. Yhtiön kustannustehokkuus parani edelleen vakuutusmaksutulon kasvaessa ja eläketurvan tuottamiseen tarvittavien hoitokulujen laskiessa. – Olemme jatkaneet menestyksekkäästi Ilmarisen strategian toteuttamista ja kasvattaneet tuottavuuttamme viimeisten kuuden vuoden aikana merkittävästi, toteaa Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen.

Ilmarisen sijoitustuotto 3,2 prosenttia, ja tehokkuus parani edelleen

Uutinen 22.3.2024

Earth Hour – varaudumme hyvään huomiseen

Varaudumme hyvään huomiseen ja osallistumme jälleen Earth Hour -tapahtumaan. Sammutamme valot Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevalla pääkonttorilla ilmaston puolesta lauantaina 23.3. kello 20.30–21.30.

Earth Hour – varaudumme hyvään huomiseen
Lisää uutisia ja tiedotteita