Uutinen 22.3.2024

Earth Hour – varaudumme hyvään huomiseen

Varaudumme hyvään huomiseen ja osallistumme jälleen Earth Hour -tapahtumaan. Sammutamme valot Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevalla pääkonttorilla ilmaston puolesta lauantaina 23.3. kello 20.30–21.30.

Maailman luonnon säätiön WWF:n jo perinteeksi muodostunut Earth Hour -tapahtuma haluaa yhdistää ihmiset eri puolilta maailmaa ympäristö- ja ilmastokriisin ratkaisemiseksi. Symbolisella eleellä eli sammuttamalla valot muistutetaan kaikkia maapallolla eläviä koskevasta uhasta: ilmastonmuutoksen kiihtymisestä ja luonnon monimuotoisuuden rapautumisesta. Tällä kertaa kampanjassa kannustetaan tekemään myönteisiä tekoja ilmaston ja luonnon puolesta yhden tunnin ajan.

Sijoitussalkkumme päästöt pienenivät, vaikka salkku kasvoi

Me Ilmarisessa varaudumme hyvään huomiseen ottamalla ilmaston ja luonnon huomioon toiminnassamme – sekä sijoitussalkussamme että konkreettisetsi toimipisteissämme.

Tehtävämme on sijoittaa eläkevarat tuottavasti, turvallisesti ja vastuullisesti niin, että varat riittävät paitsi nykyään eläkkeellä olevien, myös tulevien sukupolvien eläkkeisiin. Tavoite on sijoittaa eläkevarat hiilineutraalisti vuoden 2035 loppuun mennessä.

Juuri julkaistun vuosi- ja kestävyysraporttimme mukaan tavoite eteni vuonna 2023 hienosti: Ilmarisen hiilijalanjälki laski jopa 36 prosenttia. Erityistä oli se, että vaikka sijoitussalkku kasvoi, sen absoluuttiset päästöt pienenivät.

Lue lisää:

 

Ajankohtaista

Uutinen 12.4.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista

Ilmarisen vuodesta 2013 asti julkaisema suhdanneindeksi tarjoaa ajantasaista tietoa kansantalouden kehityksestä. Indeksi kuvaa yritysten työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna. Nyt suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat laajentuvat kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista
Lisää uutisia ja tiedotteita