Saitko kielteisen päätöksen ammatillisesta kuntoutuksesta?

Jos hait meiltä ammatillista kuntoutusta ja sait kielteisen päätöksen, tutustu muihin työhön paluun vaihtoehtoihin.

Kielteinen päätös

Hakemuksesi ratkaisu Ilmarisessa perustuu sekä asiantuntijalääkäreidemme että kuntoutusasiantuntijoidemme arvioon. Kun ratkaisemme hakemusta, otamme huomioon yksilöllisen tilanteesi.

Voimme Ilmarisessa tukea vain kuntoutusta, jonka tavoitteena on terveydentilallesi sopivassa työssä jatkaminen tai sellaiseen palaaminen. Päätöksestäsi löydät perustelut, miksi emme ole voineet myöntää sinulle ammatillista kuntoutusta.

Järjestelyt työssä

Jos sinulla on voimassa oleva työsuhde, keskustele työnantajasi ja työterveyshuoltosi kanssa, mitä muita vaihtoehtoja sinulla on työssä jatkamiseen tai työhön palaamiseen. Muita vaihtoehtoja voivat sinun kohdallasi olla esimerkiksi Kelan osasairauspäiväraha tai työterveyshuoltolain mukainen työkokeilu.

Voit hakea muutosta päätökseen 

Voit halutessasi hakea muutosta, jos olet saanut kielteisen päätöksen, tai olet muuten tyytymätön päätökseen. Hae muutosta kirjallisesti 30 päivän kuluessa siitä kun sait päätöksen.  

Saat päätöksen mukana muutoksenhakuohjeet. Tutustu niihin, niin tiedät, miten toimia. Lue lisää miten voit hakea muutosta päätökseen>