SUUNNITELMA: MAXIMISSA JATKOSSAKIN KAKSI ELOKUVASALIA

29.1.2015
|
Uutinen
image

Ilmarinen ja Kämp Group hahmottelevat ratkaisua, jossa Maximin kiinteistössä toimisi jatkossakin kaksi elokuvasalia.

Suunnitelmat Helsingin Kluuvikadulla sijaitsevan Maximin kiinteistön osalta etenevät.Luonnosten mukaan nykyinen Maxim 2 -sali säilyisi entisellään. Sen viereen rakennettaisiin toinen, 77-paikkainen elokuvasali. Uusi sali sijoitettaisiin osittain maan alle, samalle tasolle Maxim 2 -salin kanssa.

− Keskusteluissamme joulukuussa Facebook-yhteisön kanssa syntyi idea, että voisiko suojellun salin viereen rakentaa uuden salin. Innostuimme tutkimaan asiaa ja alustavien piirustusten mukaan tämä voisi olla mahdollista, kertoo Ilmarisen listaamattomista sijoituksista vastaava johtaja Esko Torsti.

Hänen mukaansa Ilmarisellekin on tärkeää vaalia elävää kaupunkikeskustaa, koska yhtiö on iso kiinteistöomistaja alueella.

Lisää palveluita elokuvateatterin yhteyteen

Suunnitelmissa elokuvateatterille ja hotellille on varattu omat sisäänkäynnit. Sekä elokuvateatteri- että hotelliasiakkaiden käytettävissä olisivat muun muassa viinibaari sekä sisäpihalle elämää tuova kesäkahvila. Molempiin elokuvasaleihin on tarkoitus tuoda viimeisin esitystekniikka. Maxim keskittyisi jatkossakin laatuelokuvien esittämiseen.

Torstin mukaan suunnitelmissa on pyritty parhaalla mahdollisella tavalla ottamaan huomioon kaikkien toimijoiden näkökulmat: kaupunkilaisten, hotelliyrittäjän sekä eläkesijoittajan.

− Parhaillaan käynnissä ovat alustavat neuvottelut sopivan elokuvaoperaattorin löytämiseksi. Ideana on, että Maximissa voisi menestyä jatkossa myös pienempi, laatuelokuviin panostava yrittäjä, Torsti sanoo.

Hän muistuttaa, että kaikki suunnitelmat ovat vielä alustavia ja vaativat viranomaisten hyväksynnän.

Maximin tilat vaativat täydellisen peruskorjauksen. Sen takia myös nykyisen elokuvaoperaattorin vuokrasopimus oli irtisanottava.

− Viime vuoden vesivahinko sinetöi talon kohtalon. Se, että Maximin talolle ei tehtäisi mitään, ei missään tapauksessa ole vaihtoehto. Juuri siksi tämän Kluuvikatua ja koko kaupunkikeskustaa elävöittävän rakennushankkeen toteuttamiselle olisi nyt oiva ajankohta, Torsti taustoittaa.

 

Lisätietoja:

Esko Torsti, p. 050 62942

Uutisen yhteydessä käytetty kuva on havainnekuva.