Tiedote 30.3.2021

Glasshouse Helsinki avaa vastuullisten toimijoiden myymäläkonseptin Ilmarisen Aleksanterikadun kiinteistöön

Glasshouse Helsinki Oy avaa keväällä Ilmarisen omistamaan perinteikkääseen Aleksanterinkadun kiinteistöön, Aleksi 13 -tavaratalon entisiin tiloihin, uudenlaisen, tulevaisuuteen orientoituneen vastuullisen ajattelun myymäläkonseptin. Tarkoituksena on koota yhteen muodin, designin, taiteen, teollisten innovaatioiden ja kulttuurin toimijoita, joilla kaikilla on yhteisenä nimittäjänä tekemisessään vastuullisuuden näkemys.

Glasshouse Helsinki haluaa luoda keskustaan kohtaamispaikan, jossa kestävä kuluttaminen, kiertotalous, paikallinen, vastuullinen valmistus ja tekeminen ovat läsnä kaupungin ytimessä ja yleisöjen ulottuvilla. 

– Ympärillämme ilmastonmuutos on väistämätön totuus, mutta sen ymmärtäminen kokonaisuudessaan on monimutkaista. Haluamme tarjota kuluttajille tilaisuuden esittää kysymyksiä ja löytää vastauksia Aleksanterinkadun kahden kerroksen konseptikokonaisuudessa. Miten osallistua ja ymmärtää oma merkityksensä ihmisenä ympäristövastuun, sosiaalisen ja yhteiskunnallisen vastuun myötä? Miten tehdä arjessa oikeita ja parempia päätöksiä kuluttajana, Glasshouse Helsingin toimitusjohtaja Mirkku Kullberg kuvailee.

Vahva halu elävöittää Helsingin keskustaa

Ilmarinen on merkittävä kiinteistösijoittaja Suomessa. Se omistaa monia perinteikkäitä arvokiinteistöjä Helsingin keskustassa. Vastuullisuus on kiinteä osa kaikkia sijoituspäätöksiä sekä yhteistyöstä vuokralaisten kanssa.

Helsingin ydinkeskusta on elänyt muutostaan kaupan murroksessa. Ilmiö on kansainvälinen. Kaupungit ovat pirstaloituneet kauppakeskusten synnyn sekä kaupunkikulttuurien muutoksessa. Pandemia muutti kaiken viikoissa ja nyt vuoden jälkeen tilanne on yhä vaikea. Asioita on mietittävä aivan uudella tavalla. Sekä Glasshouse Helsinki että Ilmarinen haluavat toiminnallaan elävöittää kaupunkia.

– On hienoa, että keskustaan saadaan uudenlaisia konsepteja, joissa yhdistyvät liiketoiminnan ja vastuullisuuden näkökulmat. Haluamme osaltamme vahvistaa Helsingin keskustaa samalla, kun huolehdimme kiinteistöjen elinkaaresta vastuullisuuden näkökulmasta, toteaa Ilmarisen vuokrauspäällikkö Ville Laurila.

Glasshouse Helsinki haluaa olla luomassa uudenlaisia, kiinnostavia avauksia.

– Meille Glasshouse Helsingissä on kiinnostavaa tuoda perusteollisuuden uudet innovaatiot ja tiedenäkökulma ihmisten ulottuville – synnyttää aitoa dialogia ja tekemisestä joka tasolla. Haluamme löytää tapoja tuoda vastuullisuus emotionaalisesti ihmisten arkeen, ajattelun ytimeen helposti ja ymmärrettävästi. Näiden pitkien koronakuukausien jälkeen meidän täytyy rakentaa toivoa tulevaan. On tekojen aika, Kullberg kommentoi.

Aleksanterinkadun 13:ssa sijaitsee yksi ydinkeskustan merkityksellisimpiä rakennuksia, Selim A. Lindqvistin suunnittelema, vuonna 1900 valmistunut Lundqvistin liiketalo. Rakennus on kiinnostava keskeisen sijaintinsa mutta erityisesti myös arkkitehtuurinsa puolesta. Kuusikerroksinen kivirakennus suunniteltiin kaupalliseen tarkoitukseen, tavarataloksi suurine ikkunoineen.

Glasshouse Helsingin tytäryhtiö Lokal Helsinki avautuu myös Aleksanterinkadun osoitteessa.

www.glasshousehelsinki.com

Tiedustelut:

Glasshouse Helsinki: Chief Communications Officer Anna Vartiainen, 
anna.vartiainen@glasshousehelsinki.com, 040 - 823 9039

Ilmarinen: vuokrauspäällikkö Ville Laurila,
ville.laurila@ilmarinen.fi, 040 - 501 0040

Ajankohtaista

Uutinen 9.11.2023

Varaudutaan säästämällä sähköä

Vuosi sitten energian säästäminen, Astetta alemmas -kampanja ja Sähköjärjestelmän tuki -menettely olivat todella akuutteja, kun Euroopassa valmistauduttiin vakavaan sähköpulaan. Yhä edelleen energian säästäminen on tärkeää.

Varaudutaan säästämällä sähköä

Uutinen 13.9.2023

Postitalon remontti alkaa

Ilmarinen aloittaa remontin omistamassaan Helsingin Postitalossa. – Nyt on aika uudistaa ikonista rakennusta. Tuomme Postitalon uudelle aikakaudelle sen monipuolista historiaa ja sielunelämää kunnioittaen, projektipäällikkö Minna Kuutti Ilmarisesta sanoo.

Postitalon remontti alkaa

Uutinen 8.6.2023

Alankomaiden ympäristöministeri tutustui Ilmarisen Aleksanterinkatu 13:n kiertotalousratkaisuihin

– Mielestäni on upeaa, että rakennus saa uuden elämän. Olisi ehkä helpompaa purkaa rakennus ja rakentaa tilalle uusi, joka näyttää samalta kuin sadat muut rakennukset ympäri maailmaa. Tässä rakennuksessa on luonnetta, ja siellä töitä tekevät ihmiset pääsevät osaksi rakennuksen historiaa, Alankomaiden ympäristöministeri Vivianne Heijnen sanoi.

Alankomaiden ympäristöministeri tutustui Ilmarisen Aleksanterinkatu 13:n kiertotalousratkaisuihin
Lisää uutisia ja tiedotteita