Uutinen 30.8.2021

Oma osaaminen on tärkeää tunnistaa ja tuoda näkyviin

Nyt vietetään Osaaminen näkyviin -viikkoja. Ilmarinen on mukana Sitran lanseeraamassa kampanjassa yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Oletko miettinyt, miten monenlaista osaamista sinulle on kertynyt?

Osaamisen tunnistamisen viikkoja vietetään 30.8.–10.9.2021. Kampanjan tavoitteena on auttaa ihmisiä huomaamaan osaamistaan, tekemään sitä näkyväksi ja nostaa aihetta julkiseen keskusteluun.  

– Osaamisen vahvistaminen ja asiantuntijuuden esiin nostaminen on yksi Ilmarisen tämän vuoden pääteemoista koko yhtiön tasolla. Olemme pyrkineet tuomaan osaamisen kehittämistä entistäkin vahvemmin osaksi jokapäiväistä arkea ja varaamaan aikaa uuden oppimiselle säännöllisesti. Täytyy muistaa, että osaamisen kehittäminen on paljon muuta kuin luokkahuoneessa tai auditoriossa istumista. Suurin osa oppimista tapahtuu arjessa, työtä tehden tai kollegan kanssa sparraten, Ilmarisen henkilöstöjohtaja Sami Ärilä sanoo. 

– Parhaillaan meillä Ilmarisessa on vauhdissa jatkuvan parantamisen toimintatapojen ja kulttuurin vahvistaminen. Valmennamme jatkuvan parantamisen mestareita, jotka käytännön jatkuvan parantamisen hankkeiden avulla ja esimerkin voimalla levittävät oppeja joka puolelle organisaatiota. Lisäksi kaikki ilmarislaiset saavat jatkuvan parantamisen perusoppeja, joiden pohjalta jokainen voi tehdä kokeiluja omassa arjessaan. 

–Toinen osaamisalue, johon olemme tänä vuonna panostaneet voimakkaasti, on digiosaamisen kehittäminen. Ilmarislaisille on tarjolla merkittävä digitaalinen  oppimiskirjasto, joka mahdollistaa omaehtoisen oppimisen ja myös oman digiosaamisen jakamisen muille. Uuden oppimisen lisäksi olemme nostaneet esille asiantuntijoitamme ja heidän olemassa olevaa osaamistaan. On huikeaa huomata, kuinka monipuolista ja syvää osaamista henkilöstöstämme löytyy, Ärilä jatkaa.  

Hyödynnä verkostoja - kaikkea ei tarvitse osata itse

Aina emme edes itse tunnista, mitä kaikkea osaamista meiltä löytyy. Osaamista kertyy paitsi työelämässä, myös harrastuksissa, vapaa-ajalla, perhe-elämän tiimellyksessä, koulutuksissa, kursseilla – missä vain. Välillä on hyvä pysähtyä miettimään, mitä kaikkea on matkan varrella tullut tehtyä ja mitä osaamista itselleen on kertynyt.

Usein osaamme enemmän kuin tiedostamme ja monesta osaamisesta olisi hyötyä työyhteisöissäkin laajemmin, jos vain tietäisimme mitä kaikkea itse kukin meistä osaa. Kaikkea ei voi eikä tarvitse osata itse, vaan tulevaisuuden taitoja on myös omien verkostojen osaamisen viisas hyödyntäminen. 

 – Työelämän muuttuessa yhä monimutkaisemmaksi, laajasta ja monipuolisesta osaamisesta on valtavasti hyötyä. Osaaminen on itsessään arvokasta, ja sen huomaaminen ja näkyväksi tekeminen on merkityksellistä osallisuuden, toimijuuden, sivistyksen, hyvinvoinnin ja työllisyyden näkökulmista, todetaan Sitran kampanjaviesteissä.  

Kampanjan ajan pidämme osaamisen näkymisen teemaa vahvasti esillä sekä sisäisissä että ulkoisissa viestintäkanavissamme.

Ajankohtaista

Tiedote 26.4.2024

Ilmarisen sijoitustuotto 3,2 prosenttia, ja tehokkuus parani edelleen

Työeläkeyhtiö Ilmarisen sijoitusten tuotto oli tammi–maaliskuussa 3,2 prosenttia. Yhtiön kustannustehokkuus parani edelleen vakuutusmaksutulon kasvaessa ja eläketurvan tuottamiseen tarvittavien hoitokulujen laskiessa. – Olemme jatkaneet menestyksekkäästi Ilmarisen strategian toteuttamista ja kasvattaneet tuottavuuttamme viimeisten kuuden vuoden aikana merkittävästi, toteaa Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen.

Ilmarisen sijoitustuotto 3,2 prosenttia, ja tehokkuus parani edelleen

Tiedote 15.4.2024

Ilmarisen uudistettu suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui

Työntekijämäärä laski maaliskuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -2,9 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista eniten laskivat henkilöstövuokraus sekä rakentaminen. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski joka puolella Suomea. Uudistettuun suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat kattavat nyt valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen uudistettu suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui

Uutinen 12.4.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista

Ilmarisen vuodesta 2013 asti julkaisema suhdanneindeksi tarjoaa ajantasaista tietoa kansantalouden kehityksestä. Indeksi kuvaa yritysten työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna. Nyt suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat laajentuvat kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista
Lisää uutisia ja tiedotteita