Uutinen 13.9.2023

Postitalon remontti alkaa

Ilmarinen aloittaa remontin omistamassaan Helsingin Postitalossa. – Nyt on aika uudistaa ikonista rakennusta. Tuomme Postitalon uudelle aikakaudelle sen monipuolista historiaa ja sielunelämää kunnioittaen, projektipäällikkö Minna Kuutti Ilmarisesta sanoo.

Postitalon eteläsiivessä eli torniosassa alkaa peruskorjaus. Korjaustyöt käynnistyvät purku-urakan valmisteluilla viikolla 37. Purkutyöt valmistunevat helmikuussa 2024. Torniosan sisätiloissa puretaan muun muassa muottilautoja välipohjarakenteista sekä väliseinärakenteita. Purkumateriaalia kuljetetaan kiinteistöstä ulkokautta työmaahissein jätelavoille, jonka vuoksi Postikadulla jalankulkua ohjataan aidoin ja opastein.

Korjaustyöt jatkuvat purkutöiden jälkeen keväällä 2024 sisätilojen jälleenrakentamisella.

– Tällöin toteutetaan muun muassa talotekniikan perusparannusta sekä vuokralaismuutostöitä. Remontissa torniosan toimistotilat uudistuvat kokonaisuudessaan, Minna Kuutti kertoo.

Purkuvaiheessa tavoitteena 95 prosentin kierrätysaste

Minna Kuutti kertoo, että 1930-luvun rakentamisessa oli hyvin yleistä, että välipohjarakenteisiin jätettiin muottilautoja paikoilleen, sammaletta, turvetta, sanomalehtiä, sahanpuruja.

– Ja piilotettiinpa sinne rakennusjätteitäkin. Ilmarinen vastuullisena kiinteistön omistajana poistaa kaikki orgaaniset aineet rakenteista ennakoivasti peruskorjausten sekä vuokralaismuutostöiden yhteydessä, Kuutti avaa remontin tarvetta.

Ilmarinen on sitoutunut kansalliseen kestävän purkamisen Green Deal -sopimukseen ja tavoite purkuvaiheessa on vähintään 95 prosentin kierrätysaste.

Postitalo otettiin käyttöön juuri ennen toista maailmansotaa vuonna 1938. Talo nousi aikanaan keskelle kasvavaa ja kuhisevaa pääkaupunkia. Se on edelleen Helsingin avainpaikkoja. Talo siirtyi Ilmarisen omistukseen vuonna 2005.

Lue lisää: 

 

Ajankohtaista

Uutinen 22.3.2024

Earth Hour – varaudumme hyvään huomiseen

Varaudumme hyvään huomiseen ja osallistumme jälleen Earth Hour -tapahtumaan. Sammutamme valot Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevalla pääkonttorilla ilmaston puolesta lauantaina 23.3. kello 20.30–21.30.

Earth Hour – varaudumme hyvään huomiseen

Uutinen 11.3.2024

Ilmarinen sijoittaa tuottavasti ja turvaavasti – Vastuullisen sijoittamisen periaatteet päivittyivät

Ilmarisen lakisääteinen tehtävä on sijoittaa eläkevarat tuottavasti ja turvaavasti. Vastuullisena sijoittajana tarkastelemme jatkuvasti sijoittamisen käytäntöjämme. Muuttunut turvallisuusympäristö vaikuttaa myös vastuullisen sijoittamisen periaatteisiin.

Ilmarinen sijoittaa tuottavasti ja turvaavasti – Vastuullisen sijoittamisen periaatteet päivittyivät
Lisää uutisia ja tiedotteita