Uutinen 8.6.2023

Alankomaiden ympäristöministeri tutustui Ilmarisen Aleksanterinkatu 13:n kiertotalousratkaisuihin

– Mielestäni on upeaa, että rakennus saa uuden elämän. Olisi ehkä helpompaa purkaa rakennus ja rakentaa tilalle uusi, joka näyttää samalta kuin sadat muut rakennukset ympäri maailmaa. Tässä rakennuksessa on luonnetta, ja siellä töitä tekevät ihmiset pääsevät osaksi rakennuksen historiaa, Alankomaiden ympäristöministeri Vivianne Heijnen sanoi.

Ministeri Vivianne Heijnen vieraili Ilmarisen Aleksanterinkatu 13:ssa tutustumassa paikan päällä kiinteistön kiertotalousratkaisuihin.

Ministerin lisäksi vierailuun osallistui ministeriön henkilökuntaa ja edustajia alankomaalaisista yrityksistä ja järjestöistä. Vierailun tavoitteena oli vahvistaa Alankomaiden ja Suomen välistä yhteistyötä rakentamisen kiertotaloudessa.

Vierailua isännöi urakoitsijana kohteessa toimiva YIT, joka järjesti vierailijoille työmaakierroksen ja esitteli hankkeen kiertotalousratkaisuja.

Valvomme kierrätysastetta

Velvoitamme ilmastotiekarttamme mukaisesti, että vähintään 70 prosenttia rakennus- ja purkujätteestä kierrätetään. Ulkopuolinen asiantuntija mittaa kierrätettävän materiaalin määrää kuukausittain. Tällä hetkellä kierrätysaste työmaalla on noin 80 prosenttia. Valtaosa materiaalista uusiokäytetään ja reilut kymmenen prosenttia päätyy energiantuotantoon.

Muun muassa rakennuksen teräspalkkeja, valaisimia, savitiiliä, katto- ja kuparilevyjä sekä vanhan maisemahissin marmorilaattoja uusiokäytetään korjaustöissä. Osan materiaaleista Ilmarinen on huutokaupannut eteenpäin, ja esimerkiksi liukuportaita varastoimme varaosiksi kadun toisella puolella sijaitsevan Kämp Gallerian liukuportaisiin.

Remontti valmistuu keväällä 2024

Tunnetulla paikalla Helsingin keskustassa Aleksanterinkadun ja Mikonkadun kulmassa sijaitsevan yli 120-vuotiaan rakennuksen sisätilat remontoidaan nyt käynnissä olevissa korjaustöissä täysin. Kiinteistö on rakennettu vuonna 1896, ja se tunnettiin aikanaan Lundqvistin liiketalona.

Remontissa kiinteistön myymälätilat muutetaan liike-, toimisto-, ja kokoustiloiksi. Urakan on määrä valmistua keväällä 2024.

Lue lisää

Ajankohtaista

Uutinen 30.5.2024

Yhtiökokouskaudella huomio erityisesti johdon palkitsemiseen

Työeläkeyhtiö Ilmarinen osallistui kevään yhtiökokouskaudella 109 kotimaiseen yhtiökokoukseen. – Kiinnitimme jälleen tällä yhtiökokouskaudella huomiota erityisesti palkitsemisraportteihin ja palkitsemispolitiikkoihin, Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen johtaja Karoliina Lindroos kertoo.

Yhtiökokouskaudella huomio erityisesti johdon palkitsemiseen

Uutinen 22.3.2024

Earth Hour – varaudumme hyvään huomiseen

Varaudumme hyvään huomiseen ja osallistumme jälleen Earth Hour -tapahtumaan. Sammutamme valot Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevalla pääkonttorilla ilmaston puolesta lauantaina 23.3. kello 20.30–21.30.

Earth Hour – varaudumme hyvään huomiseen
Lisää uutisia ja tiedotteita