Ihminen katsoo kädessään olevaa puhelinta, kuvituskuva.
Uutinen 19.2.2024

Eläkekertymä on osa omaa talouttasi – nyt myös OP-mobiilin kautta

Oletko asiakkaamme ja käytät myös OP-mobiilia? Pääset nyt omalle työeläkeotteellesi ja eläkearviolaskureille suoraan OP:n mobiilipankkisovelluksesta. Näin tuomme eläketurvan lähelle sinua ja toteutamme samalla kestävyysohjelmamme tavoitteita.

Eläke on yksi suurimmista omaisuuseristä. Monille se voi olla jopa omistusasuntoa arvokkaampi, kun laskee yhteen kuukausieläkkeet useamman vuosikymmenen ajalta. Sen vuoksi yksi luonnollinen paikka eläkekertymäsi seuraamiselle on siellä, missä hoidat muitakin raha-asioitasi; pankin kautta.

Tarkasta eläkekertymäsi

Omalta työeläkeotteeltasi voit tarkistaa, mistä kaikista työsuhteista eläkettä on ehtinyt kertyä ja kuinka paljon. Lue lisää eläkkeen kertymisestä

Työeläkeote päivittyy kuukausittain, ja on sinun vastuullasi tarkastaa se säännöllisesti. Tuleva eläkkeesi nimittäin perustuu työeläkeotteen sisältämiin tietoihin.

Työeläkeotteellesi pääset OP:n mobiilipankin etusivulta valitsemalla Tilit ja kortit. Selaa sen jälkeen sivun alaosaan Palvelut ja palkkatiedot -osion loppuun.

Työeläkeotteen pääset tarkastamaan aina tuttuun tapaan myös kirjautumalla suoraan Ilmarisen OmaEläke-palveluun.


Jos olet vakuutettu muualla kuin Ilmarisessa, sovellus näyttää, missä eläkeyhtiössä työskentelysi on tällä hetkellä vakuutettuna.

Eläke kiinnostaa aiempaa nuorempia

Yhä useampi nuori työikäinen on löytänyt eläketietojensa pariin mobiilisovelluksen kautta. Tyypillisesti omasta eläkekertymästään kiinnostuva on vähintään noin 55-vuotias, joka alkaa pohtia omaa eläkeaikaansa. Kuitenkin juuri nuorilla työikäisillä on eniten mahdollisuuksia vielä vaikuttaa tulevan eläkkeensä suuruuteen.

Keski-iältään mobiilipankista työeläkeotteelleen saapuvat ovat noin 10 vuotta nuorempia kuin suoraan OmaEläke-palveluun kirjautuvat. Käynnit OmaEläkkeessä ovat lisääntyneet kaikissa ikäluokissa 20 prosenttia sen jälkeen, kun työeläkeote tuli saataville pankkisovelluksen kautta.

- Haluamme, ettei eläke ole pelkkä kaukainen, ikääntymiseen liittyvä asia. Kun tuomme eläkekertymän päivittäisten pankkipalveluiden näkymään, siitä tulee arkisempi osa omaa tulevaisuuden turvaa ja toimeentuloa, kertoo prosessinjohtaja Nina Bruun Ilmarisesta.

Eläketurvaa tehokkaasti ja vastuullisesti

Eläkkeet ovat osa sosiaaliturvaa, ja työeläkeyhtiönä tehtävämme on neuvoa asiakkaitamme eläketurvaan liittyvissä asioissa. Tämä meidän tulee tehdä mahdollisimman tehokkaasti.

- Vastuullinen eläketurvan hoitaminen tarkoittaa meille sitä, että haluamme parantaa toimintaamme ja tehokkuuttamme jatkuvasti, Bruun toteaa. – Digitalisaatio on keskeinen keino, joka auttaa meitä kohti tätä tavoitetta, hän jatkaa.

Tulevaisuudessa haluamme mahdollistaa palvelun myös muiden pankkien asiakkaille.

Pankkitiedot pysyvät pankissa, eläketiedot Ilmarisessa

Uudesta rajapinnasta huolimatta vain käyttäjän tunnistetiedot liikkuvat OP:n ja Ilmarisen välillä. Asiointiin liittyvät tiedot pysyvät turvallisesti alkuperäisissä palveluissaan; pankkiasiointi OP-mobiilissa ja työeläkettä koskevat tiedot Ilmarisen OmaEläkkeessä.

Asiakkaanamme siirryt sujuvasti pankkitiedoista eläkekertymän ja eläkearviolaskelmien pariin samalla kirjautumisella.

Jos haluat tehdä OmaEläke-palvelussa muuta kuin tarkastaa työeläkeotteesi tai kokeilla arviolaskureita, täyttää esimerkiksi eläke- tai kuntoutushakemuksen, tulee sinun tunnistautua vahvasti suoraan OmaEläkkeeseen verkkosivuiltamme.

Lue lisää

Nuori ja töissä? Tiedäthän työeläkkeen kertyvän kausitöistäkin

Koska viimeksi vietit hetken työeläkeotteesi parissa?

Lue myös

Naisen eläke on pienempi kuin miehen eläke

Perhe-eläke on paljon muutakin kuin turvaa vanhuuden varalle

Kasvata eläkettä lataamalla sähköautoasi

Ajankohtaista

Kuvituskuva.

Tiedote 12.3.2024

Tutkimus: Pitkä työura ei edellytä täydellistä terveyttä – eläkesuunnitelmista puhutaan työpaikoilla liian vähän

Pitkä työura ei edellytä täydellistä terveyttä, selviää Ilmarisen tutkimuksesta. Tutkimuksessa tunnistettiin keinoja, joilla voidaan edistää työssä jatkamista mahdollisimman pitkään. Tutkimuksen mukaan eläkesuunnitelmista puhutaan työpaikoilla aivan liian vähän. Vain joka neljäs yli 60-vuotias on keskustellut eläkeaikeistaan esihenkilönsä kanssa. 

Tutkimus: Pitkä työura ei edellytä täydellistä terveyttä – eläkesuunnitelmista puhutaan työpaikoilla liian vähän
Lisää uutisia ja tiedotteita