Artikkelit

Koska vietit viimeksi hetken työeläkeotteesi parissa?

Työeläkeotteellesi päivittyy kuukausittain tärkeää tietoa tulevasta eläkkeestäsi. Muista käydä tarkastamassa se säännöllisesti OmaEläke-palvelussa, sillä eläkekertymäsi kasvaa joka kuukausi. Tuleva eläkkeesi perustuu työeläkeotteen sisältämiin tietoihin. Siksi on tärkeää ja oma tehtäväsi varmistaa vuosittain, että eläkkeen perusteena olevat palkkatietosi ovat oikein.

Kun käyt OmaEläke-palvelussa tarkastamassa oman työeläkeotteesi, katso samalla, että yhteystietosi ovat ajan tasalla ja anna suostumus sähköiseen asiointiin. OmaEläkkeessä voit selvittää myös oman eläkeikäsi ja arvion eläkkeesi määrästä.

Jos löydät työeläkeotteeltasi korjattavaa tai puutteita, löydät myös ohjeet korjauspyynnön tekemiseksi OmaEläke-palvelusta.

Eläketurvakeskuksen vuoden 2022 Eläkebarometri-tutkimuksen mukaan vain 49 % kyselyyn vastanneista työikäisistä oli tarkastanut työeläkeotteensa verkossa. Yleisin syy, miksei omaa eläkekertymää ole tullut katsottua verkosta, on, ettei sähköisen otteen olemassaolosta edes tiedetty. Kumpaan puoliskoon itse kuulut?

Sähköinen on tätä päivää!

Sähköisen työeläkeotteen ansiotiedot ovat aina ajan tasalla, sillä ne päivittyvät kuukausittain.

Työeläkeotteen tarkistaminen sähköisesti on myös ekoteko, sillä paperipostin vähentäminen säästää ympäristöä. Lisäksi kun valitset sähköisen otteen, sinun ei tarvitse murehtia vanhojen työeläkeotteiden tietoturvallisesta tuhoamisesta tai toisaalta arkistoinnista.

Toimi näin ja toimi jo tänään

  1.  Kirjaudu OmaEläkkeeseen
  2. Avaa työeläkeotteesi ja silmäile se läpi. Jos löydät siitä virheitä tai puutteita, on kyseisen työnantajan tehtävä korjata väärin kirjatut tai muuttuneet tiedot vuodesta 2019 alkaen. Jos väärät tiedot ovat tätä vanhempia, voit tehdä korjauspyynnön OmaEläke-palvelussa.
  3. Tarkista, että olet valinnut sähköisen asioinnin myös vastaisuuden varalle.
  4. Jos yhteystietosi eivät ole ajan tasalla, päivitä ne.
  5. Rentoudu! Nyt olet taas hoitanut työeläkeotteen tarkastamisen toviksi eteenpäin.

    Ota tavaksesi tarkastaa työeläkeotteesi esimerkiksi kerran vuodessa! Muistutamme asiasta jälleen ensi vuonna sähköpostitse tai tekstiviestillä – pidäthän siis yhteystietosi ajantasaisina. 

Lue myös:

Lisää aiheesta

Artikkelit 8.4.2024

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?

Sairauspoissaoloja ei toivo kukaan – olivat ne sitten lyhyitä tai pitkiä. Milloin osa-aikainen sairauspoissaolo on vaihtoehto? Pitääkö sairauslomasta aina maksaa palkka? Entä mitä työpaikalla kannattaa tehdä, jos työntekijän sairausloma pitkittyy?

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?

Artikkelit 3.4.2024

Aika tarkastaa oma työeläkeotteesi!

Työeläkeote päivittyy kuukausittain. On omalla vastuullasi tarkastaa se säännöllisesti. Tuleva eläkkeesi nimittäin perustuu työeläkeotteen sisältämiin tietoihin.

Aika tarkastaa oma työeläkeotteesi!
Lisää ajankohtaisia artikkeleita