Uutinen 3.4.2024

Tulossa tänä vuonna: YEL-laskut automaattisesti sähköisinä

Lähetämme jatkossa YEL-laskut automaattisesti sähköisesti, kun laskun maksaja on verkkolaskuja vastaanottava yritys.

Hyviä uutisia yrittäjille! Otamme ison loikan taistelussa paperiroskaa vastaan: lähetämme jatkossa suurimman osan YEL-laskuista sähköisesti. Tulet siis jatkossa saamaan YEL-laskusi verkkolaskuna, jos laskusi maksaja on yritys ja verkkolaskuosoitteesi löytyy TIEKEn verkkolaskuosoitteistosta.

Teemme muutoksen vaiheittain tämän vuoden aikana, ja se koskee suurta osaa yrittäjäasiakkaastamme. Sinun ei kuitenkaan tarvitse tehdä mitään. Muutos tapahtuu automaattisesti ja saat siitä tiedon etukäteen.

Jos olet jo verkkolaskun käyttäjä, tulet saamaan laskusi entiseen tapaan. Muista kuitenkin ilmoittaa meille mahdollisista muutoksista, esimerkiksi jos verkkolaskuosoitteesi muuttuu.

Miksi verkkolasku?

Sähköinen lasku on monella tapaa parempi valinta kuin paperinen. Se säästää luontoa, aikaa ja rahaa. Verkkolasku on lisäksi turvallinen tapa hoitaa laskutusta. Verkkolaskuoperaattorien välisessä liikenteessä sekä vastaanottaja että lähettäjä tunnistetaan, mikä vähentää huijausten riskiä.

Mikä on verkkolasku?

Verkkolasku on sähköinen lasku, joka saapuu yrityksesi laskunkäsittelyjärjestelmään. Saat verkkolaskun käyttöösi, kun sovit asiasta verkkolaskuoperaattorin kanssa. Verkkolaskun lisäksi on olemassa toinenkin sähköisen laskutuksen muoto, eli e-lasku. E-laskun saat verkkolaskusta poiketen henkilökohtaiseen verkkopankkiisi.

Mikä on TIEKEn verkkolaskuosoitteisto?

TIEKEn verkkolaskuosoitteisto on palvelu, johon on koostettu suomalaisten organisaatioiden verkkolaskuosoitteet. Sen tietoja ylläpitävät suomalaiset verkkolaskun välittäjät, eli operaattorit ja pankit.

 

Ajankohtaista

Tiedote 15.5.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui edelleen

Työntekijämäärä laski huhtikuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -3,2 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista eniten laskivat henkilöstövuokraus sekä rakentaminen. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski joka puolella Suomea.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui edelleen

Tiedote 26.4.2024

Ilmarisen sijoitustuotto 3,2 prosenttia, ja tehokkuus parani edelleen

Työeläkeyhtiö Ilmarisen sijoitusten tuotto oli tammi–maaliskuussa 3,2 prosenttia. Yhtiön kustannustehokkuus parani edelleen vakuutusmaksutulon kasvaessa ja eläketurvan tuottamiseen tarvittavien hoitokulujen laskiessa. – Olemme jatkaneet menestyksekkäästi Ilmarisen strategian toteuttamista ja kasvattaneet tuottavuuttamme viimeisten kuuden vuoden aikana merkittävästi, toteaa Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen.

Ilmarisen sijoitustuotto 3,2 prosenttia, ja tehokkuus parani edelleen
Lisää uutisia ja tiedotteita