Uutinen 3.3.2023

Työnantaja, luvassa erinomaiset asiakashyvitykset – näet määrän työnantajan palvelusta

Olemme laskeneet lopulliset, TyEL-maksua pienentävät asiakashyvitykset, jotka näkyvät 3.3. alkaen työnantajan palvelusta. Ennätystasolle noussut tehokkuutemme näkyy suoraan pienempinä työeläkemaksuina työnantaja-asiakkaillemme.

Pääsääntöisesti maksunalennukset huomioidaan tulevilla TyEL-laskuilla maaliskuusta alkaen. Jos sinulla on erääntyneitä, maksamattomia laskuja, hyvitykset huomioidaan ensin niihin.

Maaliskuusta alkaen näet verkossa myös, mihin hyvitykset on kohdistettu. Kohdistukset ja hyvityksen määrän näet avaamalla tiliotteen työnantajan palvelussa.

Mahdollisia vakuutusmaksupalautuksia varten tarvitsemme tilinumeron. Ilmoita samalla tilinumero mahdollisia vakuutusmaksun palautuksia varten.

Hoitokustannuksen hinnoittelu muuttui vuoden alussa

Nyt maksettavat asiakashyvitykset perustuvat vielä vanhaan malliin, sillä ne koskevat vuoden 2022 vakuutusmaksuja. Nyt saamasi asiakashyvitys perustuu siis viimevuotisen toimintamme tehokkuuteen ja vakavaraisuuteemme.

Vuoden 2023 alusta alkaen työeläkemaksun hoitokustannus on määräytynyt yhtiökohtaisesti. Hoitokustannus on se osa maksua, jolla katetaan eläkeyhtiön toiminnasta, eli vakuutusten ja eläkkeiden hoitamisesta aiheutuneet kustannukset. Ilmarisen ennätystasolle nousseen kustannustehokkuuden ansiosta työnantaja-asiakkaittemme työeläkemaksut ovat hoitokustannuksen osalta edullisemmat. Muutoksen myötä suurtyönantajan alennus poistuu ja huomioidaan suoraan hoitokustannuksessa.

Erinomaisen hoitokustannustuloksen ja vakavaraisuuden perusteella Ilmarinen palauttaa tänä vuonna asiakkailleen asiakashyvityksinä 175 miljoonaa euroa.

Hoitokustannus määräytyy nykyisin yhtiökohtaisesti ja on aina ajantasainen. Näin vakuutusmaksuun ei tule jälkikäteen yllätyksiä, eikä vuositason tarkastuksia enää tarvita.

Muutoksen myötä työeläkevakuutusmaksun hoitokustannusosa pienenee ja hoitokustannustulos alenee.

Asiakashyvitykset milj. euroa ja suhteessa palkkasummaan

asiakashyvitykset .jpg
Vuonna 2020 työeläkeyhtiöt pidättäytyivät asiakasyrityksille maksettavista asiakashyvityksistä työnantajan maksun alennuksen ajalta. Vuodelta 2020 kertynyt asiakashyvitys oli näin ollen vain kolmasosa normaalivuonna kertyvästä asiakashyvityksestä.

Muutoksia asiakashyvityksiin vuonna 2024

Ensi vuonna palautettavat asiakashyvitykset tullaan laskemaan uuden mallin mukaisesti. Jatkossa asiakashyvitykset perustuvat ainoastaan työeläkeyhtiön vakavaraisuuteen. Ilmarisen vahva vakavaraisuus on seurausta pitkäjänteisestä sijoitustoiminnasta ja hyvistä sijoitustuotoista.

Lue lisää

Ajankohtaista

Tiedote 15.5.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui edelleen

Työntekijämäärä laski huhtikuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -3,2 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista eniten laskivat henkilöstövuokraus sekä rakentaminen. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski joka puolella Suomea.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui edelleen

Tiedote 26.4.2024

Ilmarisen sijoitustuotto 3,2 prosenttia, ja tehokkuus parani edelleen

Työeläkeyhtiö Ilmarisen sijoitusten tuotto oli tammi–maaliskuussa 3,2 prosenttia. Yhtiön kustannustehokkuus parani edelleen vakuutusmaksutulon kasvaessa ja eläketurvan tuottamiseen tarvittavien hoitokulujen laskiessa. – Olemme jatkaneet menestyksekkäästi Ilmarisen strategian toteuttamista ja kasvattaneet tuottavuuttamme viimeisten kuuden vuoden aikana merkittävästi, toteaa Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen.

Ilmarisen sijoitustuotto 3,2 prosenttia, ja tehokkuus parani edelleen
Lisää uutisia ja tiedotteita