Blogit

Vetovoimaisimman työelämän kumppanin rakentaminen jatkuu

Keväällä 2019 asetimme Ilmarisen strategiseksi tavoitteeksi olla vetovoimaisin työelämän kumppani – vastuullisesti sinua varten. Strategian toteuttaminen on edennyt hyvin kaikilla osa-alueilla. Ensimmäisen tavoitekauden päättyessä on hyvä summata mennyttä ja suunnata katse tulevaan.

Ilmarisen vakavaraisuus on onnistuneen sijoitustoiminnan myötä noussut selvästi alan keskiarvoa paremmaksi. Kustannustehokkuus on parantunut merkittävästi, ja vuonna 2018 toteutuneen fuusion synergiaedut saavutettiin täysimääräisesti. Organisaatiota, yrityskulttuuria, johtamisjärjestelmää ja toimintatapoja on uudistettu, ja niin henkilöstökokemus kuin asiakaskokemus ovat parantuneet.

Myyntituloksen ja asiakaspysyvyyden erinomainen kehitys kertoo, että Ilmariseen luotetaan: asiakkaaksemme halutaan tulla ja asiakkaanamme halutaan pysyä. Hyvistä tuloksista on syytä iloita, ja haluankin lämpimästi kiittää niin asiakkaitamme kuin henkilöstöämme.

Elävä strategia auttaa menestymään myös jatkossa

Strategian hyvin edennyt toteutus ja hyvät tulokset tarjoavat meille tilaisuuden tarkistaa painopisteitä ja asettaa yhä vaativampia tavoitteita. Ajantasainen ja elävä strategia varmistaa, että olemme valmiina kohtamaan tulevaisuuden haasteet. Päivitetyssä strategiassamme suunta ja keskeiset painopisteet säilyvät ennallaan, ja perusasiat eivät muutu.

Ilmarinen on asiakkaidensa omistama, keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö. Suomen suurimpana työeläkeyhtiönä vastaamme yli 1,1 miljoonan ihmisen eläketurvasta. Tehtävämme on huolehtia keskeisestä osasta suomalaista sosiaaliturvaa: asiakkaidemme työeläketurvasta. Teemme sen arvojemme mukaisesti: avoimesti, vastuullisesti ja yhdessä menestyen. Haluamme jatkossakin olla vetovoimaisin työelämän kumppani – vastuullisesti sinua varten.

Vetovoimaisimman työelämän kumppanin rakentaminen alkaa omasta joukkueestamme. Menestymme yhdessä asiantuntijuutta vahvistaen. Vahvistamme aktiivisesti osaamistamme vastaamaan tulevaisuuden vaatimuksia ja luomme parhaita käytäntöjä muuttuvaan työelämään. Teemme arjestamme sujuvaa jatkuvan parantamisen avulla. Tavoitteenamme on olla yksi Suomen parhaista työpaikoista.

Kuuntelemme asiakkaitamme tarkasti

Toimimme asiakaslähtöisesti ja edistämme työkykyä. Kuuntelemme asiakkaitamme ja rakennamme työeläkevakuuttamiseen toimialan parhaat monikanavaiset palvelut. Pidennämme työuria kehittämällä työkykyriskien hallinnan ja kuntoutuksen palveluita. Tuomme alan parhaan asiantuntemuksen yhtenä joukkueena asiakkaidemme käyttöön. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme alan parhaat ratkaisut ja paras asiakaskokemus.

Kasvamme kannattavasti asiakkaidemme mukana. Asiakkaidemme menestys on meille tärkeää. Markkina-asemamme on vahva, ja tavoittelemme markkinaa nopeampaa kasvua, joka samalla parantaa kannattavuuttamme. Haemme aktiivisella myynnillä vahvaa kasvua, hyödynnämme tehokkaimpia myyntikanavia ja parannamme jatkuvasti kilpailukykyämme. Vahvan asemamme ansiosta pystymme investoimaan ja tarjoamaan asiakkaillemme parhaat edut ja palvelut.

Digitalisoimme palveluprosessit ja parannamme jatkuvasti toimintaamme. Hyödynnämme tehokkaasti uudet teknologiat ja automaation edut. Näin luomme entistä sujuvampia, asiakaslähtöisiä ja ennakoivia palveluja, jotka tekevät asioinnista vaivatonta ja parantavat samalla toimintamme tehokkuutta. Tehostamme prosessejamme jatkuvan parantamisen keinoin ja dataan perustuen. Suuntaamme kehityspanoksemme vaikuttavimpien kustannushyötyjen saavuttamiseen. Kustannustehokas toiminta on vastuullista työeläkejärjestelmän rahoituksen kannalta, ja asiakkaillemme se tarkoittaa parempia asiakashyvityksiä ja siten edullisempia vakuutusmaksuja. Tavoitteenamme on olla tehokkain työeläkeyhtiö.

Ilmastotiekartta näyttää suuntaa

Sijoitamme tuottavasti, turvaavasti ja vastuullisesti. Pitkäjänteinen ja vastuullinen sijoitustoimintamme tähtää vakavaraisuuden turvaamiseen. Henkilöstömme edustaa johtavaa osaamista, ja meillä on maailman parhaat kumppanit sijoitustoiminnassa. Kehitämme koko taseen riskialtistumien seurantaa ja raportointia. Onnistumme sijoitusstrategian ja perusallokaation valinnassa riskinkantokykyämme hyödyntäen, ja tavoitteenamme on toimialan parhaat sijoitustuotot. Meidät tunnetaan vastuullisen sijoittamisen suunnannäyttäjänä ja aktiivisena omistajana, joka vaikuttaa siihen, että myös sijoituskohteemme toimivat vastuullisesti. Ilmastotiekarttamme näyttää suuntaa matkalla kohti hiilineutraalia sijoitussalkkua 2035. Vahva vakavaraisuus hyödyttää asiakkaitamme parempien asiakashyvitysten muodossa, mutta yhtä tärkeää asiakkaillemme on se, että eläkevarat jättävät positiivisen jäljen maailmaan.

Näillä suuntaviivoilla jatkamme työtä vetovoimaisimman työelämän kumppanin rakentamiseksi yhdessä asiakkaidemme, kumppaneidemme ja koko henkilöstön kanssa.

Jouko Pölönen
toimitusjohtaja, Ilmarinen

Lue lisää

Lisää uusi kommentti

0/4000
Viesti on pakollinen
Nimi on pakollinen
Sähköpostiosoite on pakollinen

Lisää aiheesta

Blogit 5.6.2024

Huomenna hän tulee – Härät ja karhut odottavat koronlaskua

Tämä vuosi on mennyt kuin klassisessa Samuel Beckettin näytelmässä ”Huomenna hän tulee”. Euroopan keskuspankin koronlaskua on odoteltu saapuvaksi kuin näytelmän herra Godot’ta konsanaan. Koronlasku on vain siirtynyt EKP:n kokouksesta toiseen. Samalla näkemykset inflaation kehityksestä ovat muuttuneet, ja Suomen osakemarkkinan suunta on ollut varsin mollivoittoinen.

Huomenna hän tulee – Härät ja karhut odottavat koronlaskua
Lisää ajankohtaisia artikkeleita