Mikko Mursula

Sijoitusjohtaja

Mikko Mursula työskentelee Ilmarisen sijoitusjohtajana

 


Blogit 5.6.2024

Huomenna hän tulee – Härät ja karhut odottavat koronlaskua

Tämä vuosi on mennyt kuin klassisessa Samuel Beckettin näytelmässä ”Huomenna hän tulee”. Euroopan keskuspankin koronlaskua on odoteltu saapuvaksi kuin näytelmän herra Godot’ta konsanaan. Koronlasku on vain siirtynyt EKP:n kokouksesta toiseen. Samalla näkemykset inflaation kehityksestä ovat muuttuneet, ja Suomen osakemarkkinan suunta on ollut varsin mollivoittoinen.

Lue artikkeli

Blogit 29.11.2023

Lisää osakepainoa sijoitussalkkuihin – mahdollisuus vai riski?

Miten raha riittää tulevaisuudessa eläkkeisiin? Pitääkö maksuja korottaa? Vai jopa leikata nykyisiä eläkkeitä? Me Ilmarisessa haluaisimme turvata tulevien eläkkeiden rahoitusta sijoittamalla yhteisiä eläkevaroja entistä suuremmalla painolla pitkällä tähtäimellä korkeimman tuotto-odotuksen omaisuusluokkaan eli osakkeisiin. Korkeampaa tuottoa haemme, jotta työeläkejärjestelmän tasapaino on entistä paremmin turvattu.

Lue artikkeli

Blogit 7.2.2023

Väki vanhenee – mitä pitää tehdä, että eläkevarat riittävät?

Jo 1990-luvulla oltiin huolissaan siitä, että Suomen väestö vanhenee ja ikäluokat pienenevät. Eläkkeenmaksajista alkoi olla pulaa. Sama ongelma vaivaa edelleen. Mitä pitäisi tehdä, että eläkevarat riittävät myös tuleville sukupolville?

Lue artikkeli

Blogit 25.1.2023

Eläkesijoittamisen ensimmäinen kvartaali tuotti hyvin

Kvartaalilla tarkoitetaan yleensä neljännesvuotta. Me eläkesijoittajat tarkoitamme sillä kuitenkin neljännesvuosisataa. Takana nyt tavallaan ensimmäinen kvartaali, ja se tuotti hyvin.

Lue artikkeli
Ilmarisen varatoimitusjohtaja Mikko Mursula, henkilökuva.

Blogit 28.10.2022

Vakavaraisuuspuskuria on kerätty tällaisia aikoja varten

Olemme keränneet hyvinä sijoitusvuosina hyvin vakavaraisuuspääomaa, jolla puskuroidaan sijoitustuottojen vaikutuksia huonompina sijoittamisajanjaksoina.

Lue artikkeli

Blogit 24.11.2021

Ilmastonmuutosta ei voi torjua yksin – mitä Ilmarinen odottaa sijoituskohteiltaan?

Ilmastonmuutos on systeemisen tason riski, joka on uhka myös suomalaisten eläkkeille. Siksi otamme ilmastonmuutoksen huomioon sijoitustoiminnassamme, mutta emme voi torjua sitä yksin.

Lue artikkeli

Blogit 14.1.2021

Markkinoilla riittää uskoa osakemarkkinan hyvään kehitykseen

”Osakkeet nousevat 10 – 15 prosenttia. Inflaatio nostaa päätään. Lyhyet korot pysyvät alhaalla ja pitkät korot hieman nousevat eli korkokäyrä jyrkentyy maltillisesti. Dollari heikkenee. Keskuspankit tekevät parhaansa, ettei mitään pahaa pääse tapahtumaan markkinoilla”. Näin voisi tiivistetysti kuvata markkinoilla vallitsevan yhteisymmärryksen käynnistyneelle vuodelle ja samalla säästää tuhansien markkinakatsaussivujen lukemisen.

Lue artikkeli

Blogit 24.10.2019

Alhainen korkotaso ohjaa sijoittajien rahoja huonomman likviditeetin sijoituskohteisiin

Ennätysmatala korkotaso on johtanut markkinoilla täysin uuteen tilanteeseen. Vanhat lainalaisuudet eivät enää päde riskin hajauttamisesta ja korrelaatiohyötyjen saavuttamisesta korkojen ja listattujen osakkeiden välille.

Lue artikkeli
Mikko Mursula, muotokuva.

Blogit 11.9.2018

Finanssikriisistä 10 vuotta – miltä maailma näyttää eläkesijoittajan silmin?

Lue artikkeli
Näytetään 9/13
Näytä lisää