Blogit

Miten löydän avaimet parempaan elämään?

"Tiedän, että meillä jokaisella onnen avaimet on taskussaan.” Näin lauletaan Mamban Eilinen on mennyt -kappaleessa. Useilla meistä on varmasti kokemusta siitä, miltä tuntuu, jos avaimet ovat hukassa. Hikikarpalot nousevat otsalle, sydän alkaa jyskyttää ja ajatukset poukkoilevat yrittäen löytää viimeistä muistikuvaa, missä avaimet ovat olleet mukana. Kontrollin tunne on kadoksissa.

Viimein, kun avaimet löytyvät, mielen täyttää valtava helpotuksen tunne ja mieli kirkastuu. Ei ole enää hätää, huh. Samalla tavoin voimme välillä tuntea, että oman elämämme avaimet ovat hukassa ja etsimme niitä monin eri keinoin. Omien arvojen, tavoitteiden ja unelmien selkiyttäminen voivat antaa meille mahdollisuuden etsiä avaimiamme oikeasta paikasta.

Kysymykset siitä kuka olen, mitä haluan ja kontrolloinko itse omaa elämääni mahdollistavat lopullisesti oman elämän avaimien löytämisen - enää vain tarvitsee osata käyttää niitä.

Miten saada hyvinvoinnin ympyrä pyörimään tasaisesti?

Hintsa Performancen hyvinvointimallin ideologia koostuu hyvinvoinnin ympyrästä (Cirle of Better Life), joka sisältää kuusi ulkokehän elementtiä ja kaiken keskellä olevan ytimen. Ulkokehän elementit ovat fyysinen aktiivisuus, ravinto, palautuminen, biomekaniikka, henkinen energia sekä yleinen terveys. Voimme ajatella, että paremman elämän avainnipussa on kuusi pienempää avainta jokaista ulkokehän elementtiä varten ja yksi iso avain ydintä varten.

Tavoitteena on saada hyvinvoinnin ympyrä pyörimään tasaisesti ja sitä varten meidän tulee avata jokainen elementti avaimien avulla vapaaksi pyörimiselle. Meidän on avattava ne myös oikeassa järjestyksessä, yksi kerrallaan, kokeaksemme onnistumisen iloa ja saadaksemme elementit pysymään avoimena mahdollisimman pitkään. Ympyrän keskiosa, ydin, koostuu itsensä tuntemisesta, omista tavoitteista ja oman elämän hallinnasta. Ydin antaa pyörälle sen tarvitsen voimia liikkua ja vahvan ytimen avulla pyörästä voi tulla kuin ikiliikkuja.

Onnen avaimet ovat taskussasi

Mistä lähteä liikkeelle? Miten saisin itsestäni otteen ja hallinnan tunteen elämästäni?

Nykyään tietoa on saatavilla helposti ja paljon, mutta haasteena voi olla oikean ja luotettavan tiedon löytäminen. Erilaisten tietojen ristiriidassa oman elämän hallinta voi tuntua haastavalta. Ote hyvinvoinnista lipuu kauemmas ja kauemmas. Silloin on hyvä pysähtyä, tutkiskella omaa elettyä elämää, miettiä miten tähän on päästy ja mihin haluan tästä eteenpäin mennä. Millaisessa tilanteessa haluan olla viiden tai kymmenen vuoden kuluttua.

Sinulla on lupa unelmoida, inspiroitua, motivoitua ja löytää intohimo tehdä asioita. Kun ymmärrät, kuka olet nyt, mihin haluat mennä ja tiedostat, että sinulla on onnen avaimet jo taskussasi, joiden avulla voit hallita elämääsi, olet matkalla kohti parempaa elämää ja parempaa suorituskykyä.

Omien onnen avaimien etsimisen voit aloittaa vastaamalla Hintsan Better Life Pulse -kyselyyn. Kyselyllä selvität oman hyvinvointisi tason ja saat vinkkejä muutokseen.

”Sillä elämä on seikkailuista suurin sille joka elää uskaltaa, ja tiedän, että meillä jokaisella onnen avaimet on taskussaan.” (Mamba, Eilinen on mennyt)

Mikko Lilja
valmentaja, LitM
Hinta Performance
@MiquelLilja

Mikko Liljan valmennus ”Kohti parempaa elämää – puheista teoiksi” järjestetään 11.9. Kuopiossa. Ilmarisen asiakkailla on tilaisuuteen vapaa pääsy.

Työkykyyn panostaminen kannattaa, sillä parempi työkyky hyödyttää työntekijää, työyhteisöä ja yhteiskuntaa.

Tutustu palveluihimme ja valmennuksiimme

 • Tuomo Vekkeli 24.8.2019 klo 21.50
  Tavanomaista amerikkalaista mössöä! Lienee Trumpkin polvia myöten mössössä!
  Vastaa kommenttiin
  • Wonder 28.8.2019 klo 12.40
   Amerikan Mössöt ja Trumpit polvet,en ymmärrä mikä tässä on ajatus!!..Kannattaa ehkä vähän aikaa miettiä tätä ilmaisu logiikkaa, että me taviksetkin päästäs kärryille mitä herran ajatusmaailmassa liikkuu.
   Vastaa kommenttiin

Lisää uusi kommentti

0/4000
Viesti on pakollinen
Nimi on pakollinen
Sähköpostiosoite on pakollinen

Lisää aiheesta

Blogit 5.6.2024

Huomenna hän tulee – Härät ja karhut odottavat koronlaskua

Tämä vuosi on mennyt kuin klassisessa Samuel Beckettin näytelmässä ”Huomenna hän tulee”. Euroopan keskuspankin koronlaskua on odoteltu saapuvaksi kuin näytelmän herra Godot’ta konsanaan. Koronlasku on vain siirtynyt EKP:n kokouksesta toiseen. Samalla näkemykset inflaation kehityksestä ovat muuttuneet, ja Suomen osakemarkkinan suunta on ollut varsin mollivoittoinen.

Huomenna hän tulee – Härät ja karhut odottavat koronlaskua
Lisää ajankohtaisia artikkeleita