Uutinen 21.9.2023

Ilmarisen hoitokustannus alenee 20 % vuonna 2024 - Asiakkaanamme saat hyödyn heti!

Ensi vuoden alusta alkaen Ilmarisen hoitokustannus alenee noin 20 prosenttia. Hoitokustannus on osa TyEL-vakuutusmaksua. Tältä osin maksamasi TyEL-maksu alenee.

Työeläkevakuutuksen hintaan vaikuttavat alalle yhteisen TyEL-maksun lisäksi muun muassa yhtiökohtaiset maksunosat.  Näitä ovat hoitokustannus, joka vaikuttaa kuukausittain työeläkemaksuun, ja asiakashyvitys, joka palautetaan asiakkaille vuosittain.

Vuoden 2024 kokonaismaksutaso ei ole tiedossa vielä. Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa TyEL-perusmaksun marraskuun puolivälissä. Uutisoimme ja tiedotamme seuraavan vuoden maksuista, kun ne vahvistuvat.

Ilmarisen asiakkaana hyödyt jatkossakin tehokkuudestamme ja vakavaraisuudestamme – osa hyvästä tuloksestamme kuuluu asiakkaillemme eli omistajillemme.

Lue TyEL-maksun muodostumisesta

Arvion omasta vakuutusmaksuprosentistasi pääset tarkastamaan verkkopalvelustamme.

Oletko kiinnostunut asiakkuudesta Ilmarisessa – pyydä tarjous TyEL-vakuutuksesta

Alla olevaa painiketta klikkaamalla voit pyytää meiltä tarjouksen TyEL-vakuutuksesta.


Mikä on hoitokustannus?

Hoitokustannus on määräytynyt vuoden 2023 alusta saakka eläkeyhtiökohtaisesti. Hoitokustannus on se osa maksua, jolla katetaan eläkeyhtiön toiminnan kustannukset. Sen vaikutus työeläkemaksuun on varsin maltillinen. Vuonna 2024 se on Ilmarisen asiakkaille korkeintaan 0,20 prosenttia palkkasummasta.

Aiemmin mahdollinen hoitokustannuksen ylijäämä palautettiin asiakkaille seuraavana vuonna osana asiakashyvityksiä. Kun jatkossa jokainen eläkeyhtiö perii hoitokustannusta vain tarvittavan määrän, systemaattista ylijäämää ei synny. Näin ollen vuonna 2024 asiakashyvitykset määräytyvät ainoastaan vakavaraisuuspääoman perusteella ja pienenevät vastaavalla tavalla kaikissa eläkeyhtiöissä.

Lue lisää hoitokustannuksesta

Entä sitten vakavaraisuuspääoma?

Eläkeyhtiön vakavaraisuuspääomasta hyvitetään asiakkaille yksi prosentti. Asiakashyvitykset ovat kertyneet uuden mallin mukaisesti vuodesta 2023 ja ne hyvitetään asiakkaiden maksuissa vuonna 2024. 

Ilmarisen vahva vakavaraisuus on seurausta pitkäjänteisestä sijoitustoiminnasta ja hyvistä sijoitustuotoista. Ilmarisen sijoitustuotot nousivat vuoden ensimmäisellä puoliskolla 3,7 prosenttiin. Vakavaraisuus vahvistui ja kustannustehokkuus parani edelleen korkeasta inflaatiosta ja talouskehityksen epävarmuudesta huolimatta.

Lue lisää osavuosikatsauksestamme

Lue myös

TyEL-maksu eli työeläkemaksu ja alennukset

Suurtyönantajan TyEL-maksu ja maksuluokka

Ajankohtaista

Uutinen 18.6.2024

Työeläkevakuutuksen ostaminen on nyt helppoa ja nopeaa

Verkkosivuiltamme voi nyt ostaa työeläkevakuutuksen entistä helpommin. Panostimme erityisesti saavutettavuuteen, käytettävyyteen ja selkeyteen, jotta vakuutushakemuksen täyttäminen olisi mahdollisimman sujuvaa.

Työeläkevakuutuksen ostaminen on nyt helppoa ja nopeaa
Lisää uutisia ja tiedotteita