Artikkelit

Suomen luonnon päivän kuvasato hurmaa – Mutta kuka on kingi?

Vastuullisuus on myös vastuuta ympäristöstä. Suomen luonnon päivää 28.8. juhliaksemme järjestimme ilmarislaisille jo perinteeksi muodostuneen luontokuvakisan. Kisan tavoitteena oli kuvata kesän luontokokemuksia. Poikkeusajan myötä meistä moni on retkeillyt aiempaa enemmän luontokohteissa tai ehtinyt etätöiden ohessa ihmetellä lähiluontoa.

Suomen luonnon päivänä lauantaina 28.8. on hyvä pysähtyä miettimään luonnon merkitystä ja mitä tekoja haluamme tehdä sen suojelemiseksi. Ilmarisessa kamppailemme osaltamme ilmastonmuutosta vastaan huomioimalla sen riskit kaikissa sijoituspäätöksissämme ja pyrkimällä pienentämään toimintamme ympäristökuormaa.

Vastuullisen sijoittamisen periaatteissa olemme asettaneet konkreettiset tavoitteet sille, miten otamme ympäristön huomioon sijoituspäätöksissä. Keskiössä on ilmastonmuutoksen hillitseminen ja siihen varautuminen.

Ympäristöllä on keskeinen vaikutus meidän kaikkien terveyteen ja hyvinvointiin. Niin rakennetulla ympäristöllä, kulttuuriympäristöllä kuin luonnonvaraisella ympäristöllä. Siksi on luonnollista, että ympäristö on yksi vastuullisuustyömme keskeisistä teemoista. Tavoitteenamme on tehdä Ilmarisen sijoitussalkusta hiilineutraali vuoden 2035 loppuun mennessä. Haluamme vaikuttaa sijoituskohteisiimme, jotta ne toteuttaisivat todellisia päästövähennyksiä.

Kesäinen luonto elää kuvissa

Suomen luonnon päivää juhlistavan kuvakisan ideana oli kannustaa ilmarislaisia liikkeelle luontoon ja nauttimaan sen tutkitusti merkittävistä positiivisista vaikutuksista.Luontoretkiltä ja -piipahduksilta kertyi upeita valokuvia. Kisaraadin työ ei ollut helppo.

Voittajakuvaksi valikoitui Anssi Smedlundin ottama kesän riemua uhkuva otos.

– Kuva on otettu 13.7.2021 Lohtajan Ohtakarin luonnonhiekkarannalla, joka on Suomen pisimpiä hiekkarantoja. Saavuimme helteisenä osana kesän autoretkeä Ohtakarille helteisenä päivänä. Tuuli puhalsi hiljakseen mereltä ja kuljetti lämmintä pintavettä rannan tuntumaan. Vesi oli pitkälle merelle noin vyötäröön asti ja todella kirkasta. Olo oli kuin Hawaijilla konsanaan, kertoo Anssi Smedlund.

Kunniamaininnan kisassa sai neljä eri tavoin ansiokasta kuvaa ja tarinaa. Lassi Antila lähetti kisaan vaikuttavan kuvan nimellä Erämaiden kingi.


– Vietimme kesäkuun alussa yön piilokojussa keskellä Kuhmon metsiä, noin kilometrin päässä itärajasta. Tavoitteemme oli nauttia yöttömän yön tunnelmasta ja mahdollisesti nähdä suomalaista eläimistöä linnuista nisäkkäisiin, mutta hellesään myötä oletimme eläinten viihtyvän mieluummin viileissä koloissaan ja pesissään. Yhden aikaan yöllä edessämme olevalle aukealle kuitenkin käveli sellainen ilmestys, että unohdin joksikin aikaa käsissäni olevan kameran ja pystyin vain tuijottamaan valtavaa uroskarhua silmiä räpäyttämättä, sanoo Lassi Antila.

– Me kaupunkilaiset penkkiurheilijat väittelemme säännöllisesti siitä, kuka milloinkin on Stadin kingi, mutta kesäöinen luontokokemus laittoi tämänkin debatin omiin mittasuhteisiinsa. Onnistuin lopulta ikuistamaan kameran muistikortille Suomen laajojen erämaiden kiistattoman kuninkaan, jonka valtakunnassa ihminen on vain vierailijan roolissa, Antila jatkaa.

Johanna Koroman kuva ikkunalampi näyttää kaksi maailmaa: Ikkunan sisään ja ulos.


– Minulle luonto merkitsee rauhoittumista ja pysähtymistä sekä hienoja elämyksiä. Kuvassani oleva Riisitunturin Ikkunalampi kuvaa näitä molempia: kiireetöntä hiljentymistä ja mahdollisuutta hienoon kokemukseen. Ikkunalampi pakottaa suorittajankin pysähtymään, Johanna pohtii.

Eija Mustonen kuvasi Emilian ja lehmät.


– Maailmassa on monta ihmeellistä asiaa, mitkä hämmästyttävät pientä kulkijaa. Taitavat kumpikin osapuoli hämmästellä ihan yhtä paljon. Pieni tyttärentyttäreni lähti katsomaan ihan "eläviä" lehmiä maalla. Olivat kyllä aivan samannäköisiä kuin kuvakirjoissa, kertoo Eija kuvaustilanteesta.

Viimeisenä kunniamaininnan saaneista kuvista Heidi Suomelan hieno, usvainen maisemakuva rauhoittaa takuulla kiireisimmänkin ihmisen.

Kuvakisan satoa tullaan näkemään myös Ilmarisen somekanavissa. Kannattaa seurata!

Juhlitaan lauantaina Suomen luontoa

Suomen luontoa juhlitaan 28.8.2021. Suomen luonnon päivä on luonnon oma juhlapäivä ja jo osa kansallista juhlapäivien perinnettämme. Se on myös aktiivisen tekemisen ja osallistumisen päivä ja avoin kaikille, jotka haluavat juhlistaa Suomen luontoa.

Lue lisää

Lisää aiheesta

Artikkelit 29.5.2024

Vähemmän jätettä, vähemmän raaka-aineita, vähemmän päästöjä

Kiertotalouden periaate on selkeä ja hyödyt kiistattomat, mutta usealla toimialalla sen toteuttaminen on jäänyt vähäiseksi. Rakennusalakaan ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan kiertotaloutta hyödyntävistä toimialoista. Helsingistä löytyy kuitenkin työmaa, jossa kierrätyksen toteuttaminen on herättänyt jopa kansainvälistä huomiota.

Vähemmän jätettä, vähemmän raaka-aineita, vähemmän päästöjä

Artikkelit 16.5.2024

VeliMarkissa ammattitaitoa pidetään yllä oppimisympäristön kursseilla – ”Harva on synnynnäinen esihenkilö”

VeliMarkissa henkilöstöasioita hoidetaan pienellä porukalla, ja siksi työntekijöiden työkyvyn ylläpitämiseen on otettu avuksi Ilmarisen tarjoamia työkykypalveluita. Nyt henkilöstöjohtaja ja esihenkilöt pysyvät paremmin ajan tasalla esimerkiksi työntekijöiden kuormittuneisuudesta ja voimavaroista. Oppimisympäristö antaa yrityksessä tukea ja turvaa ammatilliseen osaamiseen.

VeliMarkissa ammattitaitoa pidetään yllä oppimisympäristön kursseilla – ”Harva on synnynnäinen esihenkilö”
Lisää ajankohtaisia artikkeleita