Blogit

Yhdenvertaisuuden eteen on tehtävä töitä

Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumista seurataan Ilmarisessa säännöllisesti. Vaikka valtaosa kokee näiden asioiden toteutuvan työyhteisössämme hyvin, kehitettävää on silti aina.

Näemme monimuotoisuuden vahvuutena, ja teemme jatkuvasti töitä sen lisäämiseksi työyhteisössämme. Pyrimme edistämään avointa ja inklusiivista ilmapiiriä arjessamme ja seuraamme sen toteutumista henkilöstökyselyillä. Ilmarisessa on nollatoleranssi kaikenlaiselle syrjinnälle.

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiat koskettavat jokaista työpaikkaa. Viime viikkoina tästä on saatu kokemusta myös omalla työpaikallamme. Julkisuudessa esillä ollut tapaus on Ilmarisessa otettu vakavasti ja selvitetty perusteellisesti. Selvityksessä ei ole tullut esiin mitään sellaista, joka antaisi aihetta seuraamuksiin.

Yhdenvertaisuudesta on tärkeää puhua työpaikalla 

Säännöllisten henkilöstökyselyiden perusteella tasa-arvo ja yhdenvertaisuus toteutuvat Ilmarisessa hyvin, mutta myös parannettavaa löytyy. Tähän panostamme jatkossa entistäkin enemmän.

Tulemme nostamaan yhdenvertaisuuden entistäkin vahvemmin esiin esihenkilöiden ja koko henkilöstön kanssa ja lisäämään aiheeseen liittyvää koulutusta. On tärkeää, että aiheesta puhutaan, ja jos minkäänlaista syrjintää tai epäasiallista käyttäytymistä työpaikalla esiintyy, nämä tapaukset tuodaan esiin ja jokainen työntekijä tietää, miten toimia. Haluamme olla työpaikka, jossa jokainen voi olla oma itsensä.

Teemme Ilmarisessa kahden vuoden välein tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman, jonka lähtökohtana on kaikkien ihmisten arvostava ja yhdenvertainen kohtelu. Kaikki Ilmarisessa työskentelevät ovat samanarvoisia riippumatta esimerkiksi sukupuolesta, iästä, etnisestä alkuperästä, uskonnosta, vammasta tai seksuaalisesta suuntautumisesta. Samoin tärkeää on eri työntekijäryhmien ja erilaisissa perhetilanteissa olevien tasa-arvoinen ja oikeudenmukainen kohtelu.

Yhdenvertaisuus on hyvällä tasolla, mutta kehitettävääkin löytyy 

Teimme laajan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskyselyn henkilöstölle vuonna 2021. Kysyimme työntekijöiltä, miten eri sukupuolten tasa-arvo, eri-ikäisten ja erilaisissa työsuhteissa olevien yhdenvertaisuus sekä tasapuolinen kohtelu toteutuu Ilmarisessa. Yleisarvosana näissä osa-alueissa oli hyvä, 4,1 (asteikolla 1–5).

Parhaiten tasa-arvo ja yhdenvertaisuus toteutuvat vastausten mukaan sosiaalisessa kanssakäymisessä ja työnjaossa eri sukupuolten, eri-ikäisten ja erilaisissa työsuhteissa olevien välillä. Yhdenvertaisuuden koettiin toteutuvan erityisen hyvin perhesuhteisiin ja yksityiselämään liittyvissä asioissa sekä uskontoon ja vakaumukseen liittyvissä asioissa. Eniten kehitettävää yhdenvertaisuudessa ja tasa-arvossa koettiin olevan uralla etenemisessä ja palkkauksessa.

Toimintakulttuuria muutetaan koko henkilöstön voimin 

Yhdenvertaisuusperiaatteiden toteutumista edistetään hyvällä johtamisella, mutta vähintään yhtä suuri merkitys on koko työyhteisön toiminnalla. Parantamisen varaa on aina, eivätkä muutokset tapahdu itsestään. Siksi kaikkeen syrjivään käytökseen on puututtava aina, jos sellaista havaitsee. Ilmarisessa henkilöstöä on ohjeistettu ilmoittamaan epäasiallisesta käytöksestä suoraan esihenkilöille, HR:lle tai johdolle tai vaihtoehtoisesti intranetin nimettömän ilmoituskanavan kautta.

Meille on tärkeää, että jokainen voi tulla töihin sellaisena kuin on. Myös jatkossa pyrimme edistämään arvojemme toteutumista avoimella keskustelulla ja tarjoamalla henkilöstöllemme koulutusta yhdenvertaisuusteemoista. 

Sami Ärilä
henkilöstöjohtaja, Ilmarinen
@SamiArila (twitter.com)

  • Tapio Miettinen 16.6.2022 klo 07.58
    Juhlapuheita. Ilmarisen henkilöstökyselyjen tulokset voi helposti arvioida Ilmarisessa aina olleen porukan sisäänlämpiäväksi mielipiteeksi. Jälleen kerran esiintulleet epäkohdat on työnnetty maton alle ja aiotaan unohtaa kuten ennenkin. Aito yritys parantaa tasa-arvoa lähtee henkilöstön tuuletuksesta ja HR:n pitkäaikaisesta tahtotilasta. Toivottavasti tilanne dinosaurusten maassa jossakin vaiheessa paranee.
    Vastaa kommenttiin

Lisää uusi kommentti

0/4000
Viesti on pakollinen
Nimi on pakollinen
Sähköpostiosoite on pakollinen

Lisää aiheesta

Blogit 15.4.2024

Mistä puhutaan, kun keskustellaan eläkkeiden uudistamisesta ja leikkaamisesta?

Meiltä on viime aikoina kyselty, mitä hallituksen leikkauspuheet tarkoittavat. Lisäksi moni pohtii omalta kohdaltaan, pieneneekö oma eläke, pääseekö vielä osittaiselle vanhuuseläkkeelle tai tuleeko ensi vuonna indeksikorotusta. Kaikesta voi päätellä, että julkinen keskustelu on herättänyt huolta niin työelämässä yhä olevissa kuin eläkeläisissä.

Mistä puhutaan, kun keskustellaan eläkkeiden uudistamisesta ja leikkaamisesta?

Blogit 4.4.2024

Miten muokataan työtä konkarille sopivaksi?

Työuraa ei voi ainakaan koko matkalta painella maaliin asti täydellä vauhdilla ja itseään jatkuvasti ylittäen. Tulevaisuudessa on yhä tärkeämpää, että sovitamme ja muokkaamme työtä elämäntilanteeseen sopivaksi. Sekä työssä olevasta että työelämään tulevasta työvoimasta täytyy pitää hyvää huolta. Miten voisimme entistä paremmin huomioida työn vaatimusten lisäksi työntekijöiden perustarpeet, elämäntilanteen ja terveydentilan?

Miten muokataan työtä konkarille sopivaksi?

Blogit 20.3.2024

Monipuoliset mielenterveyspalvelut ehkäisevät ennenaikaista eläköitymistä

Käsittelemme Ilmarisessa viikoittain valtavan määrän ihmisten eläkehakemuksia ja olemme näin mukana ihmisten elämien dramaattisissakin käänteissä. Työkyvyttömyyseläkkeelle päätyminen on niin yksilön kuin yhteiskunnankin kannalta murheellinen tapahtuma. Yleisimpiä syitä työkyvyttömyyseläkkeelle ovat mielenterveyden häiriöt. Tuoreen väitöstutkimuksen perusteella mielenterveyspalveluiden kehittäminen monimuotoisemmiksi voisi estää ennenaikaista eläköitymistä.

Monipuoliset mielenterveyspalvelut ehkäisevät ennenaikaista eläköitymistä
Lisää ajankohtaisia artikkeleita