Artikkelit

Suomen luonnon päivän kuvakisan voittajat juhlistavat luonnon monimuotoisuutta

Biodiversiteetin turvaaminen on nousemassa yhä vahvemmin sijoittajien agendalle ilmastonmuutoksen rinnalle. Luonnon monimuotoisuus oli teemana tänä vuonna myös ilmarislaisille järjestetyssä valokuvakilpailussa. Juhlistamme Suomen luonnon päivää 27. elokuuta julkaisemalla kisan parhaat otokset.

Ilmastonmuutoksen merkitys maapallon tulevaisuudelle on huomioitu Ilmarisen sijoituspäätöksissä jo pitkään, mutta nyt huomiota kiinnitetään entistä enemmän myös biodiversiteettiin. Luonnon monimuotoisuus on viime vuosien aikana heikentynyt hälyttävän nopeasti ja siihen on reagoitava, sillä se on kaiken elämän edellytys. Luontokadon seuraukset ovat moninaiset ja peruuttamattomat.

Ilmarisessa toivomme, että tiedon ja analytiikan saatavuus myös biodiversiteetistä jatkaa kasvuaan. Yhdenmukaisen tiedon lisääntyminen parantaa sijoittajamaailman mahdollisuuksia huomioida biodiversiteettikysymykset aiempaa laajemmin. Vastuullisen sijoittamisen periaatteissamme kuvaavaamme, miten otamme ympäristön huomioon sijoituspäätöksissämme.

Voittajakuva kertoo puun matkasta

Suomen luonnon päivää juhlistavan kuvakisan ajatuksena oli kannustaa ilmarislaisia luontoon rauhoittumaan ja kiinnittämään huomiota suomalaisen luonnon monimuotoisuuteen. Kisaraadin arviointikriteereinä ovat muun muassa kuvasta huokuva luontokokemus, aiheen valinta ja kuvan kertoma tarina.

Kilpa oli tasainen, mutta lopulta voittajaksi valikoitui Lassi Antilan otos ”Puun matka”.

Kuvaaja: Lassi Antila

– Metsät ja puut ovat Suomen luonnon monimuotoisuudelle ensiarvoisen tärkeitä. Usein ajatellaan, että puun kuoltua sen tarina on tullut päätökseen, eikä siitä ole varsinkaan meille ihmisille mitään hyötyä. Luonnon monimuotoisuuden kannalta puun kuolinhetki tarkoittaa kuitenkin vasta raikasta keski-ikää. Kuvassa näkyvä kelo Pyhä-Häkin kansallispuistossa on jo kulkenut melkoisen reissun: se on aikanaan ollut jykevä mänty, minkä jälkeen se on kuollut ja pudottanut kaarnansa. Se on vastikään kaatunut mahdollisesti myrskyssä, mutta tarjoaa silti vielä vuosikymmenten ajan kullanarvoisen kodin kolopesijöille ja lahopuuta vaativille eliöille. Poistamalla kelot ja lahopuut luonnosta poimimme samalla yksitellen kortteja sellaisen korttitalon alarivistä, jonka huipulla olemme me, Antila kertoo.

Kunniamaininnan kisassa sai neljä kuvaa perusteluineen. Ulla Rimpiläisen kuva ”Narnia” on nimensä mukaisesti kuin sadusta.

Kuvaaja: Ulla Rimpiläinen

– Määritelmän mukaan luonnon monimuotoisuus on välttämätöntä ihmisen hyvinvoinnille, koska se tuottaa palveluja talouksien ja yhteiskuntien ylläpitämiseksi. Itse koen monimuotoisuuden tuottaman henkisen hyvinvoinnin vähintään yhtä tärkeäksi. Luonto kaikkine pienine yksityiskohtineen on yksinkertaisesti mielenkiintoinen ja upea. Luonnossa oleminen, esimerkiksi kaarnikan kauttaaltaan peittämällä Inarijärven saarella, tunturimaiseman hengittäminen tai lenkki sumuaamuna kotikulmilla lataa parhaalla tavalla akkuja ja saa tajuamaan, miten tärkeää on kunnioittaa ja säilyttää luonto ympärillämme, hän kuvailee.

Kuvaaja: Terhi Ojala

Mehiläisillä, kuten muillakin pölyttäjillä, on merkittävä rooli ekosysteemissämme. Mehiläisen työssään kuvasi Terhi Ojala.

– Omppupuut kukkivat ja pörriäiset tekevät hommia niin, että jalat ovat täynnä siitepölyä, Ojala kertoo kuvastaan.

Kuvaaja: Hannu Mykkälä

Hannu Mykkälän kuvassa porot odottavat peliseuraa rantalentopallokentällä. Kuva on otettu Pyhätunturilla Pelkosenniemellä.

Kuvaaja: Heidi Suomela

Heidi Suomela onnistui ikuistamaan suomalaisen järvimaiseman kauneimmillaan. Hän kuvailee kuvanottohetkeä ”kesän maagisimmaksi tyyneksi illaksi sumun kera pitkään jatkuneen sateen jälkeen”.

Lisää aiheesta

Artikkelit 16.5.2024

VeliMarkissa ammattitaitoa pidetään yllä oppimisympäristön kursseilla – ”Harva on synnynnäinen esihenkilö”

VeliMarkissa henkilöstöasioita hoidetaan pienellä porukalla, ja siksi työntekijöiden työkyvyn ylläpitämiseen on otettu avuksi Ilmarisen tarjoamia työkykypalveluita. Nyt henkilöstöjohtaja ja esihenkilöt pysyvät paremmin ajan tasalla esimerkiksi työntekijöiden kuormittuneisuudesta ja voimavaroista. Oppimisympäristö antaa yrityksessä tukea ja turvaa ammatilliseen osaamiseen.

VeliMarkissa ammattitaitoa pidetään yllä oppimisympäristön kursseilla – ”Harva on synnynnäinen esihenkilö”

Artikkelit 18.4.2024

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut

Napolilaisista pizzoistaan tunnetussa Via Tribunalissa työntekijöiden työkyvystä huolehtiminen on tärkeää. Nuoressa ja pienessä yrityksessä Ilmarisen kyselyt ja oppimisympäristö ovat HR-päällikkö Hanna Rauhalan tukena työvireen seuraamisessa ja esihenkilötyön kehittämisessä. Henkilöstöhallinnon tiimin paikkaa on täyttänyt Rauhalalle Oma asiantuntija -palvelu, jossa hän on voinut puhua yhteistä ”HR-kieltä” toisen ammattilaisen kanssa.

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut
Lisää ajankohtaisia artikkeleita