Artikkelit

Tuemme yritystäsi työkykyjohtamisessa – Oma asiantuntija -palvelu on kaikkien yritysasiakkaidemme käytössä

Mietityttävätkö työpaikallasi työntekijöiden jaksaminen ja mielenterveys, varhainen tuki tai työhön paluun keinot? Entä työterveysyhteistyön toimivuus? Kun tarvitset tukea työkykyjohtamisen kehittämisessä, saat asiantuntijoiltamme käytännön neuvoja ja konkreettisia ratkaisuja yrityksesi arkeen. Päätät itse sinulle parhaiten sopivan sparrausajankohdan varaamalla ajan verkossa.

Kun asiakas varaa ajan sparraukseen, käsiteltäviä asioita ovat tyypillisesti varhaisen tuen mallin jalkauttaminen käytännössä, puheeksi ottaminen sekä työterveyshuoltoyhteistyön kehittäminen muun muassa toimintasuunnitelmaa läpi käymällä, kertovat työkykyjohtamisen asiantuntijat Jaana Pakka ja Päivi Mänttäri sekä kuntoutusasiantuntija Timo Leikoski.

Asiakkaita mietityttävät usein myös työn kuormitustekijät, työntekijöiden sairauspoissaolot ja työhön paluun vaihtoehdot.

Yrityksiä saatetaan neuvoa myös perusasioissa, kuten siinä, mitä palveluita eläkelaitos ja Kansaneläkelaitos tarjoavat.

– Hyvin yleinen tilanne on sellainen, että sairauspoissaolot yrityksessä ovat lisääntyneet, ja asiakas kysyy neuvoa, mitä tilanteessa voisi tehdä. Käymme läpi eläkeyhtiön ammatillista kuntoutusta ja kerromme muista työhön paluun muodoista, kuten Kelan osasairauspäivärahasta tai työterveyshuollon työkokeilusta, Leikoski kertoo.

– Jaksamishaasteiden ja poissaolojen taustalla on aiempaa useammin mielenterveyden ongelmia. Yrityksen tilannetta käydään läpi kokonaisvaltaisesti: mikä työssä kuormittaa, ja mitä asialle voidaan tehdä, Pakka sanoo.

Varaat ajan helposti verkossa

Sparrausajan Oma asiantuntija -palveluun voi varata helposti Ilmarisen TyökykyAreenasta. Tapaamisajat ovat tunnin mittaisia, ja vapaat ajat näkee suoraan kalenterista.

– Ajanvarausjärjestelmän kautta asiantuntija-apua saa matalalla kynnyksellä haluamaansa aikaan. Asiakas voi itse päättää, milloin kokee palvelun tarpeelliseksi, Mänttäri sanoo.

Käytännönläheistä ja konkreettista apua arkeen

Oma asiantuntija -palvelu on saanut käyttäjiltään erinomaista palautetta. Erityisen tyytyväisiä asiakkaat ovat olleet palvelun käytännönläheisyyteen ja asiantuntijoiden tarjoamiin konkreettisiin ajatuksiin ja ideoihin.

– Koulutuksissa ja sparrauksissa kuulee asiakkailta suoraa palautetta, että he ovat kokeneet palvelun hyödylliseksi ja neuvoista on todellista apua työpaikan arjessa, Mänttäri kertoo.

– Sparrausteemat mukailevat pääasiallisesti TyökykyAreenan teemoja. Aiheisiin voi tutustua etukäteen, ja sparrauksesta saa käytännön vinkkejä omalle työpaikalle, Pakka sanoo.

Mikä Oma asiantuntija -palvelu?

  • Ilmarisen Oma asiantuntija -palvelu tarjoaa asiantuntijatukea työkykyjohtamisen eri teemoista, mm. strategisesta työkykyjohtamisesta, varhaisesta tuesta, työterveysyhteistyöstä ja ammatillisesta kuntoutuksesta.
  • Palvelu on tarkoitettu kaikille Ilmarisen yritysasiakkaille.
  • Oman sparrausajan voi varata helposti verkossa. Kirjaudu Työnantajan palveluun ja varaa aika.
  • Palvelu on käytössäsi, jos sinulla on olemassa olevat Ilmarisen verkkopalvelutunnukset. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit tilata ne helposti verkkolomakkeella.
  • Sparrausajat on tarkoitettu HR-asiantuntijoille ja työkykyasioita hoitaville asiantuntijoille Ilmarisen asiakasyrityksissä. Sparrausajat ovat 60 minuutin mittaisia, ja ne pidetään pääsääntöisesti Teamsilla.
  • Tarvittaessa tapaamisia voi varata useampia.
  • Lue lisää Oma asiantuntija -palvelusta.

Tutustu TyökykyAreenaan 

  • TyökykyAreenasta löydät sieltä paljon tietoa ja arjen työkaluja työkykyriskien hallintaan. Lue lisää ja tutustu.

Lisää aiheesta

Artikkelit 29.5.2024

Vähemmän jätettä, vähemmän raaka-aineita, vähemmän päästöjä

Kiertotalouden periaate on selkeä ja hyödyt kiistattomat, mutta usealla toimialalla sen toteuttaminen on jäänyt vähäiseksi. Rakennusalakaan ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan kiertotaloutta hyödyntävistä toimialoista. Helsingistä löytyy kuitenkin työmaa, jossa kierrätyksen toteuttaminen on herättänyt jopa kansainvälistä huomiota.

Vähemmän jätettä, vähemmän raaka-aineita, vähemmän päästöjä

Artikkelit 16.5.2024

VeliMarkissa ammattitaitoa pidetään yllä oppimisympäristön kursseilla – ”Harva on synnynnäinen esihenkilö”

VeliMarkissa henkilöstöasioita hoidetaan pienellä porukalla, ja siksi työntekijöiden työkyvyn ylläpitämiseen on otettu avuksi Ilmarisen tarjoamia työkykypalveluita. Nyt henkilöstöjohtaja ja esihenkilöt pysyvät paremmin ajan tasalla esimerkiksi työntekijöiden kuormittuneisuudesta ja voimavaroista. Oppimisympäristö antaa yrityksessä tukea ja turvaa ammatilliseen osaamiseen.

VeliMarkissa ammattitaitoa pidetään yllä oppimisympäristön kursseilla – ”Harva on synnynnäinen esihenkilö”
Lisää ajankohtaisia artikkeleita