Artikkelit

Ilmarinen kesätyöntekijöiden silmin

Ilmarisessa on taas mainio joukko kesätyöntekijöitä apunamme. Tuemme samalla nuorten matkaa työelämään ja tarjoamme tilaisuuden oppia erilaisia työeläkeyhtiön töitä.

Kesän anti ei suinkaan ole vain yksisuuntaista työn tarjoamista. Kesätyöntekijät tuovat mukanaan monenlaisia uusia ideoita ja näkökulmia sekä oppimisen iloa. Kokeneen ilmarislaisen ja aloittavan nuoren työntekijän näkemykset ja osaamiset täydentävät toisiaan.

Kesätyöt ovat oiva mahdollisuus päästä kokemaan ja tekemään arjen työelämää. Opiskeluaikainen työkokemus ja osaamisen kartuttaminen ovat merkittäviä tekijöitä myöhemmässä työllistymisessä. Kesäpestissä saa näkemystä erilaisista töistä ja työkulttuureista, ja töiden päättyessä on tallessa monta arvokasta kontaktia tulevaan työnhakuun.

Näköalapaikka ja näytön paikka

Työ Ilmarisessa ei kuitenkaan ole vain näköalapaikka vaan myös näytön paikka. Meillä on kesätyöntekijälläkin mahdollisuus tehdä merkityksellistä ja vastuullista työtä, joka vaikuttaa pitkälle tulevaisuuteen.

Jotta nuoret työntekijät pääsevät vauhdilla ja varmuudella töihinsä kiinni, panostamme laadukkaaseen perehdytykseen. Kesätyöntekijän työt käynnistyvät vauhdilla, kun perehdytys tehdään huolella. Samalla välittyy myös yleistä työelämätietoa.

Kesätyöntekijöiden perehdytyksessä käydään läpi monipuolisesti Ilmarista yhtiönä ja työnantajana sekä kunkin kesätyöntekijän omaa työtä. Monelle kesätyöntekijälle myös työsuhteeseen liittyvät asiat voivat olla vielä outoja ja oppi on tarpeen. Kunkin työntekijän omaan työhön perehdyttämisestä ja opastuksesta vastaa oma tiiminvetäjä. Työergonomiaan ja työhyvinvointiin liittyvät asiat kuuluvat myös perehdytyskokonaisuuteen. Perehdytystä tukee itsenäinen opiskelu Ilmarisen verkko-oppimisympäristössä. Lisäksi kesätyöntekijöillä on yhteinen, aktiivinen Teams-ryhmä, jossa tuodaan esille kesätyöntekijöille tärkeitä vinkkejä ja keskustellaan.

Katso videolta, millaisia kokemuksia kesätyöntekijämme Janne, Elina, Petrus ja Janette ovat saaneet Ilmarisessa.

Lisätietoja

  • Ilmarinen rekrytoi vaihtelevan määrän kesätyöntekijöitä joka kesä. Ilmarisesta työpaikkana ja avoimista työpaikoista saat tietoa Ilmarisen rekrytointikanavista. 
  • Ilmarinen on jo pitkään ollut mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. (kesaduuni.org) Kampanja haastaa työnantajia tarjoamaan nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja.
  • Hoida kesä- ja kausityöntekijän vakuutus kuntoon

Lisää aiheesta

Artikkelit 18.4.2024

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut

Napolilaisista pizzoistaan tunnetussa Via Tribunalissa työntekijöiden työkyvystä huolehtiminen on tärkeää. Nuoressa ja pienessä yrityksessä Ilmarisen kyselyt ja oppimisympäristö ovat HR-päällikkö Hanna Rauhalan tukena työvireen seuraamisessa ja esihenkilötyön kehittämisessä. Henkilöstöhallinnon tiimin paikkaa on täyttänyt Rauhalalle Oma asiantuntija -palvelu, jossa hän on voinut puhua yhteistä ”HR-kieltä” toisen ammattilaisen kanssa.

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut

Artikkelit 8.4.2024

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?

Sairauspoissaoloja ei toivo kukaan – olivat ne sitten lyhyitä tai pitkiä. Milloin osa-aikainen sairauspoissaolo on vaihtoehto? Pitääkö sairauslomasta aina maksaa palkka? Entä mitä työpaikalla kannattaa tehdä, jos työntekijän sairausloma pitkittyy?

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita