Artikkelit

Innovointia opiskelijayhteistyöllä – Myös IT-osaaja voi ihastua Ilmariseen

Meillä Ilmarisessa saa tehdä kehittyneillä teknologioilla yhteiskunnallisesti näkyvää työtä. Työeläkeala perustuu dataan, joten tietoteknisesti ala on varsin kehittynyt ja tarjoaa mielenkiintoisia haasteita. Haluamme myös kertoa opiskelijoille työeläkealan digitalisoitumisesta, joten teemme työtämme näkyväksi opiskelijayhteistyön kautta.

Järjestimme juuri isot, Ilmarisen omat virtuaaliset opiskelijamessut, joissa esillä oli koko työeläkevakuuttamisen monipuolinen maailma. Olemme myös tehneet yhteistyötä Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan tietojärjestelmätieteen Digital Service Design -kurssin kanssa. Tarjosimme kurssin opiskelijoille mahdollisuuden tehdä lopputyönsä liittyen Ilmarisen digitalisoitumiseen.

Toiveenamme oli saada ideoita siihen, miten asiakkaamme saadaan kiinnostumaan entistä enemmän tulevasta eläkkeestään ja seuraamaan eläkekertymää jo aiemmin kuin vasta eläkeiän kynnyksellä. Kurssin päätöstapahtumassa opiskelijatiimit olivat valmistelleet pitchauksen Ilmarisen toimeksiantoa varten.

Appeja selaipohjaisen käyttöliittymän rinnalle

Ilmarisen edustajina pitchaustilaisuudessa olivat palvelunomistaja Pia Forsström-Akl ja johtava tietotekninen asiantuntija Sami Keskinen.  

– Menemättä tarkemmin yksityskohtiin, voin kertoa, että kuulimme loistavia ideoita mm. pelistä, jossa koululaiset voisiat oppia eläkkeistä, Ilmarisen portaalista sekä useasta mobiiliapplikaatiosta, joista tietoa löytyisi moneen eri tarpeeseen, kertoo Pia Forsström-Akl.

– Esityksistä näimme, että nuoret kaipaavat appeja selainpohjaisen käyttöliittymän rinnalle. Applikaation avulla voi nostaa erilaisia ajankohtaisia asioita käyttäjille esimerkiksi push-viestien avulla. Yleisön ja yksi meidän suosikeistamme oli ”Ilmarinen Wrapped” -konsepti, joka tarjosi kätevästi someviestintä mahdollisuuden. Ehkä kuulemme näistä ideoista joskus lisää, sanoo Sami Keskinen.

Pia Forsström-Akl ja Sami Keskinen pitivät päivän antia ja yhteistyötä opiskelijoiden kanssa sekä heidän pitchauksissa esittämiään ryhmätöitä innostavina ja hyvin pohdittuina.

IT-opiskelija – Ihastu Ilmariseen!

Työeläkeala voi kuulostaa vanhanaikaiselta ja jäykältä, mutta miksi tietotekniikan opiskelijan kannattaisi ihastua Ilmariseen?

–Todellisuus on ainakin Ilmarisessa kaikkea muuta kuin jäykkää ja pölyistä IT-tuotantoa. Eläkealan prosessit ja tärkeimmät resurssit ovat digitaalisia ja työskentely täällä perustuu vahvaan asiantuntijuuteen. Ilmarisen strategian yksi kulmakivi on digitaalisuus, ja teknologiatiekarttamme kestää kovankin vertailun, sanoo Sami Keskinen

–Täällä on oiva tilaisuus kehittää asioita, ja Ilmarinen panostaa vahvasti eri teknologioiden kehittämiseen. Olemme muun muassa pilviratkaisujen hyödyntämisessä varsin pitkällä, kertoo Pia Forsström-Akl.

Minkälaista työskentely Ilmarisessa oikeasti on IT-ammattilaisen näkökulmasta?

– Ilmarisessa pääsee tekemään kehittyneillä teknologioilla yhteiskunnallisesti merkittävää ja näkyvää työtä. Tekemisessä on hyvä draivi, ja ihmiset ovat todella innolla mukana uuden kehittämisessä. Työskentely on ketterää kehittämistä ja työnteon tavat varsin joustavia, sanoo Sami Keskinen.

– Meillä on digitalisaatiomatka hyvässä vauhdissa, joten nyt on oiva aika päästä vaikuttamaan tulevaisuuden ratkaisuihin. Ilmarinen on sopivan kokoinen organisaatio, jossa pääset aidosti vaikuttamaan kehittämiseen, ratkaisuihin ja ylläpitoon, sanoo Pia Forsström-Akl.

Lue lisää

Ura Ilmarisessa on mahdollisuus visioida rohkeasti sekä luoda ja kokea parempaa työelämää. Tutustu meihin!

Lisää aiheesta

Artikkelit 4.6.2024

Työnantaja, tiedätkö mihin maahan vakuutat työntekijäsi?

Oletko palkkaamassa ulkomaalaisen työntekijän Suomeen tai lähettämässä työntekijäsi Suomesta töihin ulkomaille? Työnantajana sinun on huolehdittava työntekijöittesi työeläkevakuuttamisesta riippumatta siitä, missä maassa he työskentelevät tai kauanko työsuhde kestää.

Työnantaja, tiedätkö mihin maahan vakuutat työntekijäsi?

Artikkelit 3.6.2024

Psykologinen turvallisuus – miten sitä voi vahvistaa?

Psykologinen turvallisuus tarkoittaa luottamukseen perustuvaa työyhteisön ja organisaation toimintakulttuuria, jossa jokainen työntekijä kokee itsensä arvostetuksi ja tervetulleeksi. Se tarkoittaa myös keskusteluilmapiiriä, jossa eriäviä mielipiteitä osataan käsitellä rakentavasti ja henkilökohtaisuuksiin menemättä. Miten psykologisesti turvallinen ilmapiiri rakennetaan työpaikalle? Entä mitä se vaatii johdolta, esihenkilöiltä ja työntekijöiltä?

Psykologinen turvallisuus – miten sitä voi vahvistaa?

Artikkelit 29.5.2024

Vähemmän jätettä, vähemmän raaka-aineita, vähemmän päästöjä

Kiertotalouden periaate on selkeä ja hyödyt kiistattomat, mutta usealla toimialalla sen toteuttaminen on jäänyt vähäiseksi. Rakennusalakaan ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan kiertotaloutta hyödyntävistä toimialoista. Helsingistä löytyy kuitenkin työmaa, jossa kierrätyksen toteuttaminen on herättänyt jopa kansainvälistä huomiota.

Vähemmän jätettä, vähemmän raaka-aineita, vähemmän päästöjä
Lisää ajankohtaisia artikkeleita