Artikkelit

Aika tarkastaa oma työeläkeotteesi!

Työeläkeote päivittyy kuukausittain. On omalla vastuullasi tarkastaa se säännöllisesti. Tuleva eläkkeesi nimittäin perustuu työeläkeotteen sisältämiin tietoihin.

Tärkeintä on tarkastaa oma työeläkeote etenkin niinä vuosina, jolloin työuralla tapahtuu muutoksia tai siinä on katkoja.

Omalta työeläkeotteeltasi voit tarkistaa, mistä kaikista työsuhteista eläkettä on ehtinyt kertyä ja kuinka paljon. Lue lisää työeläkeotteesta

Jokainen elämäsi aikana ansaitsemasi euro kasvattaa työeläkettäsi. Eläkettä kertyy bruttopalkastasi tai yrittäjänä YEL-työtulostasi. Eläkettä voi kertyä myös, kun opiskelet tai saat sosiaalietuuksia. Eläkkeesi kasvaa 1,5 prosenttia vuodessa.

Lue lisää eläkkeen kertymisestä

Monta reittiä työeläkekertymälle – valitse itsellesi sopivin!

Omaan eläketietoosi ja työeläkeotteellesi pääset nykyisin montaa eri reittiä. Valitse niistä omaan arkeesi sopivin. OmaEläke-palvelun lisäksi pääset työeläkeotteellesi työeläke.fi:ssä (etk.fi), OP:n mobiilipankkisovelluksesta tai jos käytät Suomi.fi Viestit-palvelua, otteesi ohjautuu sinne.

Tarkastamalla työeläkeotteesi verkossa autat samalla meitä säästämään luontoa ja yhteisiä eläkevaroja, kun monen sivun mittaista työeläkeotetta ei tarvitse tulostaa, kuorittaa ja postittaa. Säästyt itse myös paperin arkistoinnilta tai tietoturvalliselta kierrätykseltä.  

Työeläkeotteen postittamisväli muuttui 2024

Vuoden 2024 alussa astui voimaan muutos työeläkeotteen postitusvälissä. Ote lähetetään postitse jatkossa kolmen vuoden kuluttua siitä, kun se on viimeksi lähetetty tai kun ote on viimeksi katsottu verkossa.

Aiemmin paperipostin piiristä karsiutuivat vain saman vuoden aikana otteensa verkosta katsoneet. Heti seuraavana vuonna saattoi siis postiluukusta tipahtaa paperinen työeläkeote.

Lue lisää

Eläkekertymä on osa omaa talouttasi – nyt myös OP-mobiilin kautta

Lue myös

Työeläkeote tarkistetaan yhä useammin verkossa (etk.fi)

Lisää aiheesta

Artikkelit 18.4.2024

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut

Napolilaisista pizzoistaan tunnetussa Via Tribunalissa työntekijöiden työkyvystä huolehtiminen on tärkeää. Nuoressa ja pienessä yrityksessä Ilmarisen kyselyt ja oppimisympäristö ovat HR-päällikkö Hanna Rauhalan tukena työvireen seuraamisessa ja esihenkilötyön kehittämisessä. Henkilöstöhallinnon tiimin paikkaa on täyttänyt Rauhalalle Oma asiantuntija -palvelu, jossa hän on voinut puhua yhteistä ”HR-kieltä” toisen ammattilaisen kanssa.

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut

Artikkelit 8.4.2024

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?

Sairauspoissaoloja ei toivo kukaan – olivat ne sitten lyhyitä tai pitkiä. Milloin osa-aikainen sairauspoissaolo on vaihtoehto? Pitääkö sairauslomasta aina maksaa palkka? Entä mitä työpaikalla kannattaa tehdä, jos työntekijän sairausloma pitkittyy?

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita