Artikkelit

Aika tarkastaa oma työeläkeotteesi!

Työeläkeote päivittyy kuukausittain. On omalla vastuullasi tarkastaa se säännöllisesti. Tuleva eläkkeesi nimittäin perustuu työeläkeotteen sisältämiin tietoihin.

Tärkeintä on tarkastaa oma työeläkeote etenkin niinä vuosina, jolloin työuralla tapahtuu muutoksia tai siinä on katkoja.

Omalta työeläkeotteeltasi voit tarkistaa, mistä kaikista työsuhteista eläkettä on ehtinyt kertyä ja kuinka paljon. Lue lisää työeläkeotteesta

Jokainen elämäsi aikana ansaitsemasi euro kasvattaa työeläkettäsi. Eläkettä kertyy bruttopalkastasi tai yrittäjänä YEL-työtulostasi. Eläkettä voi kertyä myös, kun opiskelet tai saat sosiaalietuuksia. Eläkkeesi kasvaa 1,5 prosenttia vuodessa.

Lue lisää eläkkeen kertymisestä

Monta reittiä työeläkekertymälle – valitse itsellesi sopivin!

Omaan eläketietoosi ja työeläkeotteellesi pääset nykyisin montaa eri reittiä. Valitse niistä omaan arkeesi sopivin. OmaEläke-palvelun lisäksi pääset työeläkeotteellesi työeläke.fi:ssä (etk.fi), OP:n mobiilipankkisovelluksesta tai jos käytät Suomi.fi Viestit-palvelua, otteesi ohjautuu sinne.

Tarkastamalla työeläkeotteesi verkossa autat samalla meitä säästämään luontoa ja yhteisiä eläkevaroja, kun monen sivun mittaista työeläkeotetta ei tarvitse tulostaa, kuorittaa ja postittaa. Säästyt itse myös paperin arkistoinnilta tai tietoturvalliselta kierrätykseltä.  

Työeläkeotteen postittamisväli muuttui 2024

Vuoden 2024 alussa astui voimaan muutos työeläkeotteen postitusvälissä. Ote lähetetään postitse jatkossa kolmen vuoden kuluttua siitä, kun se on viimeksi lähetetty tai kun ote on viimeksi katsottu verkossa.

Aiemmin paperipostin piiristä karsiutuivat vain saman vuoden aikana otteensa verkosta katsoneet. Heti seuraavana vuonna saattoi siis postiluukusta tipahtaa paperinen työeläkeote.

Lue lisää

Eläkekertymä on osa omaa talouttasi – nyt myös OP-mobiilin kautta

Lue myös

Työeläkeote tarkistetaan yhä useammin verkossa (etk.fi)

Lisää aiheesta

Artikkelit 16.5.2024

VeliMarkissa ammattitaitoa pidetään yllä oppimisympäristön kursseilla – ”Harva on synnynnäinen esihenkilö”

VeliMarkissa henkilöstöasioita hoidetaan pienellä porukalla, ja siksi työntekijöiden työkyvyn ylläpitämiseen on otettu avuksi Ilmarisen tarjoamia työkykypalveluita. Nyt henkilöstöjohtaja ja esihenkilöt pysyvät paremmin ajan tasalla esimerkiksi työntekijöiden kuormittuneisuudesta ja voimavaroista. Oppimisympäristö antaa yrityksessä tukea ja turvaa ammatilliseen osaamiseen.

VeliMarkissa ammattitaitoa pidetään yllä oppimisympäristön kursseilla – ”Harva on synnynnäinen esihenkilö”
Lisää ajankohtaisia artikkeleita