Eläkekertymä selviää työeläkeotteesta

Paljonko minulle on karttunut eläkettä? Jokainen ansaitsemasi euro kasvattaa eläkettäsi, jonka näet työeläkeotteeltasi. Tutustu siihen verkossa ja tee tarvittaessa korjauspyyntö.

Eläkeotteeseesi tutustut helpoiten verkossa, jossa voit tarkistaa sen milloin tahansa. Verkkopalvelun työeläkeotteelta näet myös kuluvan vuoden ansiotiedot.

Työeläkeotteeltasi näet

  • työansiosi ja yrittäjätoimintasi
  • eläkettä kartuttaneet tutkinnot ja palkattomat etuudet
  • eläkekertymän

Työeläkeotteeltasi et näe

  • ulkomailla vakuutettua työskentelyä
  • mahdollista vapaaehtoista eläketurvaa
  • mahdollisen kansaneläkkeen määrää

Eläkeotteen tarkistat helposti verkossa

Helpoiten tutustut työeläkeotteeseesi verkkopalvelussamme. Siellä voit tarkistaa eläkekertymäsi milloin tahansa. Palvelu sisältää myös eläkelaskurin, jota voit käyttää tulevan eläkkeesi arvioimiseen.

Pistäydy verkossa vaikka saman tien ja ilmoita, että haluat saada vastedes käyttää verkon työeläkeotetta! Sen jälkeen eläkeote ei ilmesty enää paperisena kotiisi, vaan pelkästään verkkopalveluun.

Työeläkeotteen saat viimeisimmästä eläkeyhtiöstäsi

Saat eläkeotteesi siitä työeläkevakuutusyhtiöstä, jossa tämänhetkinen työnantajasi on vakuuttanut sinut työntekijän eläkevakuutuksella eli TyEL-vakuutuksella tai jossa olet yrittäjänä vakuuttanut itsesi yrittäjän eläkevakuutuksella eli YEL-vakuutuksella. Jos et ole töissä, saat eläkeotteesi siitä eläkeyhtiöstä, jossa vakuutuksesi oli viimeksi. 

Saat työeläkeotteen, kun asut Suomessa ja olet 18–67-vuotias työntekijä tai yrittäjä. Myös osittaisella varhennetulla vanhuuseläkkeellä olevat saavat työeläkeotteen. Jos olet jollain muulla eläkkeellä, tai asut ulkomailla, et saa työeläkeotetta.

Jos et ole varma, missä vakuutuksesi on tai oli, tarkista se verkkopalvelustamme tai soita asiakaspalveluumme.

Ota yhteyttä

Työeläkeote kotiin paperisena

Paperisessa työeläekeotteessa on ansiotiedot edellisen kalenterivuoden loppuun asti. Saat eläkeotteen paperisena kotiisi joka kolmas vuosi syksyllä, ellet ole valinnut verkon otetta tai käynyt tarkistamassa työeläkeotettasi verkossa. Saapumisvuosi riippuu siitä, missä kuussa olet syntynyt: 

Syntymäkuukausi

Työeläkeotteen   saapumisvuosi

Tammi–huhtikuu

2019

Touko–elokuu

2020

Syys–joulukuu

2021

Kun olet täyttänyt 59 vuotta, saat työeläkeotteen postitse joka vuosi.

Tarkista kertyneen eläkkeesi tiedot tarkasti

Kun tutustut työeläkeotteeseesi, tarkista, että se sisältää kaikki ne työsuhteet, joista eläkettä voi kertyä. Jos työeläkeotteessa on korjattavaa, ota ensin yhteyttä  työnantajaan. Työnantaja ilmoittaa muutokset tulorekisteriin, josta ne päivittyvät työeläkeotteelle. Jos korjaukset koskevat vuotta 2018 tai aikaisemmin tee verkkopalvelussa korjauspyyntö, me lähestymme kyseistä työnantajaa puolestasi. 

Jos puutteet koskevat yli 6 vuotta vanhoja tietoja, tarvitsemme yhteydenottoamme varten sinulta kirjallista aineistoa, jolla voimme osoittaa työnantajalle, että eläketurvasi vaatii korjaamista. Kirjallinen aineisto on työsopimus, työtodistus, palkkakuitti tai jokin muu selvitys. Mitä luotettavamman aineiston pystyt meille antamaan, sitä varmemmin saat eläketurvasi kuntoon jälkikäteen ja hyvinkin pitkältä ajalta.