Artikkelit

”Eläkkeellä on kuin ikuisella lomalla” – Näin lapset selittivät eläkealan sanastoa

Oletko tullut ajatelleeksi, että huono aamupala voi heikentää työkykyäsi? Pyysimme lapsia kertomaan, mitä heille tulee mieleen eläkealan sanoista ja ammateista. Katso video!

Avaamme Ilmarisessa vuosittain kesäkuun ajaksi lapsiparkin helpottamaan työntekijöidemme arkea. Vanhemmat voivat tuoda alakouluikäiset lapsensa hoitoon työpäivän ajaksi, kun lapset ovat jo kesälomalla ja vanhemmat vielä töissä.

Lapsiparkin tarkoituksena on tukea ilmarislaisia työn ja lasten kesälomien yhteensovittamisessa. Järjestely auttaa etenkin silloin, jos perheessä on vain yksi vanhempi, eikä tukiverkkoja ole. Toisaalta lapsiparkki mahdollistaa monille perheille sen, että vanhemmat voivat lomailla yhtä aikaa.

Tänä vuonna Ilmarisen lapsiparkki äänestettiin toiselle sijalle Oikotien Työelämän vastuullisuusteko -kampanjassa.

Miltä eläkealan sanat kuulostavat lapsen korvaan?

Ilmarisen toimitalon ullakkokerroksen lapsiparkki täyttyy aamuisin vilskeestä ja vilinästä, kun ryhmä noin 7–10-vuotiaita saapuu hoitoon vanhempansa työpäivän ajaksi.

Pyysimme lapsiparkkilaisia selittämään, mitä heille tulee mieleen sanoista eläke, työkyky, analyytikko ja salkunhoitaja. Kysyimme myös, miltä vanhemman työpäivät Ilmarisessa näyttävät.

Saimme toinen toistaan lennokkaampia vastauksia. Katso yllä olevalta videolta, mitä lapset kertoivat!

Lue lisää

Lisää aiheesta

Artikkelit 18.4.2024

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut

Napolilaisista pizzoistaan tunnetussa Via Tribunalissa työntekijöiden työkyvystä huolehtiminen on tärkeää. Nuoressa ja pienessä yrityksessä Ilmarisen kyselyt ja oppimisympäristö ovat HR-päällikkö Hanna Rauhalan tukena työvireen seuraamisessa ja esihenkilötyön kehittämisessä. Henkilöstöhallinnon tiimin paikkaa on täyttänyt Rauhalalle Oma asiantuntija -palvelu, jossa hän on voinut puhua yhteistä ”HR-kieltä” toisen ammattilaisen kanssa.

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut

Artikkelit 8.4.2024

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?

Sairauspoissaoloja ei toivo kukaan – olivat ne sitten lyhyitä tai pitkiä. Milloin osa-aikainen sairauspoissaolo on vaihtoehto? Pitääkö sairauslomasta aina maksaa palkka? Entä mitä työpaikalla kannattaa tehdä, jos työntekijän sairausloma pitkittyy?

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita