Kotitalousvähennyslaskuri

Kun palkkaat jonkun siivoamaan, remontoimaan, asentamaan tietotekniikkalaitteita tai hoitamaan lapsiasi kotiisi tai vapaa-ajan asuntoosi, vähennä työn tekemisestä aiheutuneet kustannukset verotuksessasi. Kotitalousvähennyslaskuri auttaa sinua arvioimaan kotitalousvähennyksen vaikutusta palkkakustannuksiin.

Syötä tiedot

Jaatko vähennyksen puolisosi kanssa? *
Vuonna 2021. Voit saada kotitalousvähennystä maksimissaan 2 250€ vuodessa. Vähennyksen omavastuu on 100€ henkilöltä vuodessa. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten voit saada puolisosi kanssa yhteensä 4500€ vähennyksen. Jos 2250€ raja ei ylity, vähennys kannattaa hakea vain toiselle puolisolle. Silloin omavastuu vähennetään vain yhden kerran.
Tekikö työn yritys (laskutettu) vai palkkaamasi työntekijä? *
Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, voit vähentää 40% arvonlisäverollisesta työn osuudesta. Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamastasi laskusta työn osuus on 5875€ (5875€ x 40%) - omavastuu 100€ = 2250€. Kun palkkaat työntekijän, voit vähentää 15% maksamastasi palkasta sekä palkaan liittyvät työnantajan sivukulut.

Yhteenveto

Kotitalousvähennyksen määrä

Laskuri on suuntaa antava. Lisätietoja kotitalousvähennyksestä löydät vero.fi verkkosivuilta. Verohallinnon laskurilla voit laskea, kuinka paljon saat kotitalousvähennystä vuonna 2022 maksetuista töistä. Vähennystä voit saada esimerkiksi siivouksesta, lastenhoidosta tai asunnon remontoinnista. Vuodesta 2022 alkaen voit saada kotitalousvähennystä aikaisempaa enemmän, jos teetät kotitalous-, hoiva- tai hoitotyötä tai luovut öljylämmityksestä.

Lue lisää kotitalousvähennyksestä (vero.fi)