Kotitalousvähennyslaskuri

Kun palkkaat jonkun siivoamaan, remontoimaan, asentamaan tietotekniikkalaitteita tai hoitamaan lapsiasi kotiisi tai vapaa-ajan asuntoosi, vähennä työn tekemisestä aiheutuneet kustannukset verotuksessasi. Kotitalousvähennyslaskuri auttaa sinua arvioimaan kotitalousvähennyksen vaikutusta palkkakustannuksiin.

Syötä tiedot

Jaatko vähennyksen puolisosi kanssa? *
Voit saada kotitalousvähennystä maksimissaan 2 250€ vuodessa. Vähennyksen omavastuu on 100€ henkilöltä vuodessa. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten voit saada puolisosi kanssa yhteensä 4500€ vähennyksen. Jos 2250€ raja ei ylity, vähennys kannattaa hakea vain toiselle puolisolle. Silloin omavastuu vähennetään vain yhden kerran.
Tekikö työn yritys (laskutettu) vai palkkaamasi työntekijä? *
Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, voit vähentää 40% arvonlisäverollisesta työn osuudesta. Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamastasi laskusta työn osuus on 5875€ (5875€ x 40%) - omavastuu 100€ = 2250€. Kun palkkaat työntekijän, voit vähentää 15% maksamastasi palkasta sekä palkaan liittyvät työnantajan sivukulut.

Yhteenveto

Kotitalousvähennyksen määrä

Laskuri on suuntaa antava. Lisätietoja kotitalousvähennyksestä löydät vero.fi verkkosivuilta.

Lue lisää kotitalousvähennyksestä (vero.fi)