VANTAAN KAUPUNGIN TYÖN TUUNAUS ON VUODEN HENKILÖSTÖTEKO

28.3.2017
|
Tiedote
image

Vantaan kaupungin Tuunattu työ -hanke on voittanut Henkilöstöjohdon ryhmä - HENRY ry:n ja Ilmarisen Henkilöstöteko-kilpailun. Tuunatun työn toimintatapa on Vantaan kaupungin ratkaisu tilanteisiin, joissa työntekijä on tilapäisesti kykenemätön tekemään työtään.

Henkilöstöjohdon ryhmä - HENRY ry ja Ilmarinen palkitsivat tiistaina 28.3. Henkilöstöteko-kilpailun voittajan. Vuodesta 2000 järjestetyllä kilpailulla kannustetaan organisaatioita kehittämään työyhteisöä sekä luomaan parempaa työelämää.

Vuoden 2016 Henkilöstöteko on Vantaan kaupungin Tuunattu työ -hanke. Tuunattu työ tarjoaa apua tilanteisiin, joissa työntekijä on sairauden tai tapaturman vuoksi tilapäisesti kykenemätön suoriutumaan työstään, mutta pystyy kuitenkin tekemään soveltaen eli tuunatusti omaa tai korvaavaa työtä.

Tuunatun työn mahdollisuus otetaan puheeksi aina sairastumisen yhteydessä. Tuunatusta työstä voidaan sopia työpaikalla työntekijän ja esimiehen kesken tai työntekijän hakeutuessa työterveyshuoltoon. Vastaavaa toimintatapaa ei ole käytössä muilla julkisen puolen organisaatioilla tässä laajuudessa. Tuunatun työn ansiosta työntekijä pysyy sairaudesta huolimatta mukana työyhteisössä ja työpaikka saa käyttöönsä ainakin osan työntekijän työpanoksesta.

Tuunattu työ on yhteiskunnallisesti merkittävä hanke

Henkilöstöteko-kilpailun tuomariston mukaan Tuunattu työ -hanke on esimerkki pitkäjänteisestä johtamisen kehittämisestä sekä hyvin valmistellusta kehityshankkeesta, jossa aikaan saadaan haasteelliseen teemaan toimiva ratkaisu hyvän yhteistyön avulla. Se, mikä on aiemmin koettu lähes mahdottomaksi, on muuttunut mahdolliseksi.

Hankkeen tavoitteena on nostaa henkilöstön työkyky keskiöön ja vähentää sairauspoissaoloja. Työn tuunamisesta saadut positiiviset kokemukset ja tarinat ovat entisestään lisänneet tuunatun työn käyttöä. Hankkeella on myös saavutettu merkittävät säästöt henkilöstömenoissa. Tuunattu työ -hanke on valtakunnallisesti esimerkillinen ja yhteiskunnallisesti merkittävä henkilöstöteko.

Henkilöstöteko-kilpailun voittaja palkittiin Ilmarinen-palkinnolla

Finalistit esittäytyivät ja vuoden 2016 Henkilöstöteko palkittiin tiistaina 28.3. Henkilöstöteko-seminaarissa Helsingissä. 10 000 euron palkinnon voittajalle jakoi Ilmarisen työhyvinvointijohtaja Kati Huoponen.

– Haluamme Ilmarinen-palkinnolla edistää parempaa työelämää suomalaisissa yrityksissä ja organisaatioissa. Innovatiiviset käytännöt ja parempi henkilöstöjohtaminen lisäävät hyvinvointia, kehittävät työkykyä ja nostavat tuottavuutta. Vain jatkuva oppiminen ja kehittyminen mahdollistavat menestymisen muuttuvassa työelämässä, sanoi Kati Huoponen tilaisuudessa.   

Voittaneen hankkeen lisäksi korkeatasoisessa kilpailussa finaaliin pääsivät Soneran ja Graniittirakennus Kallio Oy:n hankkeet, jotka palkittiin kunniakirjoilla tunnustuksena erinomaisesta työstä työhyvinvoinnin puolesta.       

Henkilöstöteko on hanke, jonka mitattavat vaikutukset organisaation toimintaan ovat jo nähtävissä, ja jolla on kokonaisvaltaista merkitystä organisaation henkilöstön työhyvinvointiin sekä liiketoiminnan tavoitteiden saavuttamiseen. Lisäksi arvioinnissa huomioidaan teon tai hankkeen innovatiivisuus, esimerkillisyys, ajankohtaisuus ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus.        

Valinnan voittajasta teki kilpailun tuomaristo, jonka puheenjohtajana toimi Työelämä 2020 -hankkeen johtaja Margita Klemetti Työ- ja elinkeinoministeriöstä. Tuomariston jäseniä olivat toimitusjohtaja Riitta Hyppänen CM & HR Consulting Oy:stä, HENRY ry:n hallituksen puheenjohtaja ja LeapMoon Oy:n toimitusjohtaja Wiki Wikström, projektipäällikkö Pia Adibe, psykologi, valmentaja Päivi Kiviniemi Uudenmaan TE-keskuksesta sekä viime vuoden Henkilöstöteko-kilpailun voittajayritystä edustanut henkilöstöpäällikkö Tuula Sillanpää Fonecta Oy:stä.

Lisätietoja Henkilöstöteko 2016 -kilpailun voittajahankkeesta:
Kirsi-Marja Lievonen, henkilöstöjohtaja, Vantaan kaupunki, p. 0405705593, kirsi-marja.lievonen@vantaa.fi

Lisätietoja Henkilöstöteko-kilpailusta:
Marita Salo, toiminnanjohtaja, Henkilöstöjohdon ryhmä - HENRY ry, 050 434 7492, marita.salo@henry.fi, www.henry.fi
Kati Huoponen, työhyvinvointijohtaja, Ilmarinen, p. 050 577 9089, kati.huoponen@ilmarinen.fi, www.ilmarinen.fi