Artikkeli 16.7.2018

Näkemisen arvoista Porissa: Puuvilla on Suomen vähäpäästöisin kauppakeskus

Ilmarisen puoliksi omistama Porin Puuvilla-kauppakeskus tarjoaa ympäristöystävälliset ja historialliset puitteet yhteiskunnallisille keskusteluille tällä viikolla.

Vuoden 2017 kauppakeskukseksi valittu Ilmarisen omistamassa Porin Puuvilla tarjoaa tämän viikon aikana puitteet 28 yhteiskunnalliselle keskustelutilaisuudelle. Tilaisuudet ovat osa Porissa järjestettävää yhteiskunnallista SuomiAreena-tapahtumaa.

Vuonna 2014 avattu Puuvilla on rakennettu historiallisen puuvillatehtaan miljööseen. Kauppakeskus palkittiin jo rakennusvaiheessaan maailman parhaan rakentamisen tietomallinnuskohteena Global Tekla BIM Awards -kilpailussa.

Suomen vähäpäästöisin kauppakeskus

KTI Kiinteistötiedon tutkimuksen mukaan Puuvilla oli Suomen vähäpäästöisin kauppakeskus vuonna 2017. Energiatehokkuutta lisäävät esimerkiksi geoenergian hyödyntäminen kauppakeskuksen lämmityksessä ja jäähdytyksessä ja yksi Suomen suurimmista kiinteistökohtaisista aurinkovoimaloista.

Kauppakeskuksen katolle asennettu voimala tuottaa vuodessa noin 530 MWh sähköä. Se vastaa noin 260 kerrostaloasunnon vuosittaista sähkökulutusta.

Kauppakeskuksen työ energian säästämiseksi on noteerattu esimerkiksi Suomen ympäristökeskuksen Hinku-palkinnolla maaliskuussa 2017. Lisäksi Puuvilla on saavuttanut LEED-ympäristösertifikaatin korkeimman mahdollisen tason eli platinatason.

Ilmarinen omistaa Puuvillan puoliksi yhdessä Renor Oy:n kanssa.

Lue lisää:

Porin Puuvilla on vuoden kauppakeskus 2017

Ajankohtaista

Uutinen 11.3.2024

Ilmarinen sijoittaa tuottavasti ja turvaavasti – Vastuullisen sijoittamisen periaatteet päivittyivät

Ilmarisen lakisääteinen tehtävä on sijoittaa eläkevarat tuottavasti ja turvaavasti. Vastuullisena sijoittajana tarkastelemme jatkuvasti sijoittamisen käytäntöjämme. Muuttunut turvallisuusympäristö vaikuttaa myös vastuullisen sijoittamisen periaatteisiin.

Ilmarinen sijoittaa tuottavasti ja turvaavasti – Vastuullisen sijoittamisen periaatteet päivittyivät
Lisää uutisia ja tiedotteita