Tiedote 9.3.2021

Ilmarinen täyttää 60 vuotta – juhlavuoden teemana nuoret ja työelämä

Suomen vanhin työeläkeyhtiö Ilmarinen juhlistaa 60-vuotista taivaltaan suomalaisten eläkkeiden turvaajana ja työelämän kumppanina. Juhlavuoden Mielellään töissä -projektissa teemana on nuorten tukeminen työelämään kiinnittymisessä ja sitä kautta työurien pidentäminen.

Nuorten työkyvyttömyyseläkkeet ovat olleet viime vuosina huolestuttavassa kasvussa ja keskeisenä tekijänä on mielenterveysongelmien lisääntyminen. Kehityssuunta on kestämätön niin eläkejärjestelmän kuin koko yhteiskunnan kannalta.

Ilmarisen kumppanit juhlavuoden Mielellään töissä -projektissa ovat Nuorten Akatemia, Nuorten mielenterveysseura – Yeesi ry ja MIELI Suomen Mielenterveys ry. Tavoitteena on osallistua keskusteluun nuorten syrjäytymisen ennaltaehkäisystä ja työelämään kiinnittymisestä sekä etsiä keinoja, joilla sekä nuoret itse että yritykset voivat tukea työelämään siirtymistä. Yhteistyössä kumppaneiden kanssa Ilmarinen järjestää mm. työpajoja nuorille sekä oppilaitosyhteistyötä. Samalla tehdään tunnetuksi Suomen eläkejärjestelmää.

– Teemme Ilmarisessa joka päivä vastuullista ja merkityksellistä työtä suomalaisten eläkkeiden turvaajana ja työelämän kumppanina. Juhlavuosi on hyvä hetki nostaa tätä esille. Samalla haluamme osallistua keskusteluun eläkejärjestelmälle ja koko yhteiskunnalle tärkeistä teemoista, Ilmarisen viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Liina Aulin sanoo.   

Keinoja nuorten syrjäytymisen ennaltaehkäisyyn

Väestön ikääntyessä on entistä tärkeämpää kiinnittää huomiota työurien pituuteen sekä työkykyyn, jotta työikäinen väestö jaksaa töissä. Mielellään töissä -hanke nostaa esiin työurien pidentämisen alkupäästä.

– Nuorten työkyvyttömyyteen johtava kehitys alkaa usein jo ennen työelämään siirtymistä. Korona-aika on lisännyt entisestään nuorten kuormittumista ja huolta jaksamisesta, mikä on näkynyt esimerkiksi kasvavina yhteydenottomäärinä kriisipuhelimissa ja -chateissa. Siksi haluamme nostaa esiin keinoja, joilla myös yritykset voivat osallistua nuorten syrjäytymisen ennaltaehkäisyyn ja tukea heidän kiinnittymistään työelämään ja näin edesauttaa pitempiä työuria. On hienoa päästä edistämään tätä kumppaneidemme Nuorten Akatemian, Yeesi ry:n ja MIELI ry:n kanssa, Aulin sanoo. 

Vapaaehtoistyötä koko henkilöstön voimin

Juhlavuoden aikana kaikki ilmarislaiset voivat osallistua työajallaan päiväksi vapaaehtoistyöhön.

– Kannustamme henkilöstöämme osallistumaan vapaaehtoistyöhön. Toivomme, että mahdollisimman moni voisi tehdä vapaaehtoistyötä nuorten parissa, mutta kaikki vapaaehtoistyön muodot ovat mahdollisia. Idea vapaaehtoistyöstä on tullut henkilöstöltämme, ja nyt pääsemme toteuttamaan sen osana Ilmarisen juhlavuotta, Ilmarisen henkilöstöjohtaja Sami Ärilä sanoo.

Lisätiedot:

  • Liina Aulin, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, p. 040 770 9400, liina.aulin@ilmarinen.fi 
  • Sami Ärilä, henkilöstöjohtaja, p. 0400 271 066, sami.arila@ilmarinen.fi 

Ajankohtaista

Tiedote 15.4.2024

Ilmarisen uudistettu suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui

Työntekijämäärä laski maaliskuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -2,9 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista eniten laskivat henkilöstövuokraus sekä rakentaminen. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski joka puolella Suomea. Uudistettuun suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat kattavat nyt valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen uudistettu suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui

Uutinen 12.4.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista

Ilmarisen vuodesta 2013 asti julkaisema suhdanneindeksi tarjoaa ajantasaista tietoa kansantalouden kehityksestä. Indeksi kuvaa yritysten työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna. Nyt suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat laajentuvat kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista
Lisää uutisia ja tiedotteita