Ajankohtaista

Täältä löydät Ilmarisen uutiset, tiedotteet, blogit ja artikkelit.

Tervetuloa uudistuneeseen verkkosivustoomme!

Uudistuksessa on parannettu erityisesti sivuston saavutettavuutta ja käytettävyyttä. Ilmarinen.fi tekee eläke- ja vakuutusasioinnin helpoksi.

Lue lisää uudistuksesta

30.10.2020

Ilmarisen osavuosiraportti 1.1.–30.9.2020: Sijoitustuotot nousivat plussalle, toiminnan kustannustehokkuus parani edelleen

Ilmarisen sijoitussalkun tuotto oli 1,1 (8,2) prosenttia eli 0,6 (3,7) miljardia euroa. Kolmannen vuosineljänneksen sijoitussalkun tuotto oli 3,2 prosenttia sijoitusmarkkinoilla jatkuneen positiivisen kehityksen myötä. Sijoitusten markkina-arvo oli syyskuun lopussa 50,3 miljardia euroa (50,5 miljardia euroa 31.12.2019).

Lue artikkeli

Uutinen 27.11.2020

Työnantaja, työpanososingot tulevat eläkevakuutuksen piiriin 2021

Vuoden 2021 alusta voimaantulevan työeläkelainsäädännön muutoksen jälkeen työpanososingot tulevat eläkkeen perusteena olevaksi ansioksi ja eläkevakuutuksen piiriin. Tällä hetkellä voimassa olevan työntekijän eläkelain mukaan työpanokseen perustuvaa osinkoa ei pidetä vastikkeena työstä, eikä näin ollen myöskään eläkkeen perusteena olevana työansiona. Työpanokseen perustuva osinko perustuu työntekoon, työpanokseen.

Lue artikkeli

Tiedote 25.11.2020

Ilmarisen tutkimus: Työnsä tulevaisuudesta innostuu alle puolet suomalaisista – työkyky koetaan melko hyväksi

Työelämän muutos haastaa suomalaisia. Joka kolmas työikäinen suhtautuu luottavaisesti työnsä tulevaisuuteen, mutta toisaalta työn kuormittavuuden, työmäärän ja kiireessä työskentelyn nähdään kasvavan. Uuden oppiminen, uusien ratkaisujen löytäminen ja työn merkityksellisyyden kasvu lisäävät voimavaroja. Tiedot selviävät Ilmarisen tutkimuksesta, johon vastasi tuhat suomalaista.

Lue artikkeli

Uutiset ja tiedotteet

 1. Uutinen 27.11.2020

  Työnantaja, työpanososingot tulevat eläkevakuutuksen piiriin 2021
 2. Tiedote 25.11.2020

  Ilmarisen tutkimus: Työnsä tulevaisuudesta innostuu alle puolet suomalaisista – työkyky koetaan melko hyväksi
 3. Tiedote 23.11.2020

  Ilmarinen kehitti uuden työkykyriskien ennustemallin – tavoitteena ehkäistä työkyvyttömyyttä entistä vaikuttavammin
 4. Uutinen 18.11.2020

  Tervetuloa uudistuneeseen verkkosivustoomme – Ilmarinen.fi tekee eläke- ja vakuutusasioinnin helpoksi
Katso kaikki uutiset ja tiedotteet

Ajankohtainen huominen

Ajankohtainen huominen on Ilmarisen oma media, joka tutkii ja jakaa näkökulmia työelämän tulevaisuudesta. Tervetuloa tutustumaan!

29.10.2020

Syntyvyys, sijoitustuotot ja työkyvyn kehitys – mikä lopulta ratkaisee eläkkeiden tulevaisuuden?

Jos työeläkemaksujen taso huolestuttaa, kannattaa kiinnittää katse syntyvyyteen. Eläkemaksun tulevaan tasoon vaikuttavat monet tekijät, mutta syntyvyys ja työllisyys ovat selvästi suurimmat.

Lue artikkeli

Muuttuva työelämä 26.11.2020

Kuormitus kohtuulliseksi ja työn muokkaus tavaksi – edistä mielenterveyttä työpaikalla

Mielenterveyden haasteet ovat arkea yhä useammalla työpaikalla. Mielenterveyden häiriöt ovat yleisin syy sekä sairauspoissaoloihin että työkyvyttömyyseläkkeisiin. Mitä pitäisi tehdä? Miten mielenterveyttä voi tukea työpaikalla?

Lue artikkeli

Muuttuva työelämä 24.11.2020

Milloin työntekijä voi jäädä vanhuuseläkkeelle?

Isona meistä kaikista tulee eläkeläisiä. Jokaisella ikäluokalla on oma eläkeikänsä, jolloin vanhuuseläkkeelle voi jäädä. Se, milloin työntekijä voi aikaisintaan jäädä eläkkeelle, riippuu hänen syntymävuodestaan, kertoo Ilmarisen TyEL-tuotepäällikkö Eija Savolainen.

Lue artikkeli

Blogit 20.11.2020

Yrittäjyys on yhä monimuotoisempaa – mikä olisi yksiselitteinen ja ajantasainen työtulo?

Yrittäjän eläke herättää taas keskustelua (HS 20.11.). Yrittäjän eläketurva on sisällöltään samanlainen kuin palkansaajan, mutta se ”palkka” josta eläke kertyy, määräytyy niin sanotun työtulon perusteella. Työtulon on tarkoitus vastata sitä työpanoksen arvoa, tavallaan palkkaa, siitä työstä mitä hän toiminnassaan tekee.

Lue artikkeli

Ilmarisen viestintä palvelee mediaa kaikissa Ilmariseen, sijoitustoimintaan ja työeläkkeisiin liittyvissä kysymyksissä.

Yhteystiedot medialle

Tutustu TyökykyAreenaan

TyökykyAreena - kohti parempaa työelämää

Haastamme sinut rakentamaan kanssamme huomisen työkykyä. Saat meiltä uusia ideoita, tutkittua tietoa ja arjen työkaluja.

Tutustu TyökykAreenaan

Tapahtumat ja webinaarit

iAreena-webinaari: Töissä eläkkeellä - Voiko eläkkeellä tehdä töitä?

Lämpimästi tervetuloa iAreenaan – ikääntymiseen liittyvään ajankohtaisfoorumiimme. Ilmoittaudu mukaan suosittuun seminaariimme, jossa tällä kertaa teemana on työnteko eläkkeellä. Ajankohta: 5. 2. 2021 klo 9:00 - 11:00

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu

Tuleva webinaari: Mitä hyötyä YEL-vakuutuksesta on korona-aikana?

YEL on yrittäjän tärkein vakuutus, ja korona-aikana sen merkitys on korostunut entisestään. Tule kuulemaan aiheesta lisää. Ajankohta: 10.12.2020 klo 9:00 - 10:00.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu

Katso kaikki Ilmarisen tapahtumat ja koulutukset – valitse sinulle sopivimmat ja lähde mukaan. Kaikki koulutukset, seminaarit ja tapahtumat järjestetään Ilmarisen asiakkaille maksuttomina asiakasetuina.

Katso kaikki tapahtumat ja koulutukset