Ajankohtaista

Täältä löydät Ilmarisen uutiset, tiedotteet, blogit ja artikkelit.

Tervetuloa uudistuneeseen verkkosivustoomme!

Uudistuksessa on parannettu erityisesti sivuston saavutettavuutta ja käytettävyyttä. Ilmarinen.fi tekee eläke- ja vakuutusasioinnin helpoksi.

Lue lisää uudistuksesta

30.10.2020

Ilmarisen osavuosiraportti 1.1.–30.9.2020: Sijoitustuotot nousivat plussalle, toiminnan kustannustehokkuus parani edelleen

Ilmarisen sijoitussalkun tuotto oli 1,1 (8,2) prosenttia eli 0,6 (3,7) miljardia euroa. Kolmannen vuosineljänneksen sijoitussalkun tuotto oli 3,2 prosenttia sijoitusmarkkinoilla jatkuneen positiivisen kehityksen myötä. Sijoitusten markkina-arvo oli syyskuun lopussa 50,3 miljardia euroa (50,5 miljardia euroa 31.12.2019).

Lue artikkeli

Uutinen 30.11.2020

Ilmarinen haluaa tukea asiakkaitaan maksuvaikeuksissa

Maksuvaikeustilanteissa kehotamme sinua olemaan yhteydessä meihin hyvissä ajoin, jotta voimme keskustella yhdessä vaihtoehdoistasi. Maksujen suorittamista ei voi keskeyttää kokonaan, mutta pyrimme aina järjestämään asiat kannaltasi joustavasti mahdollisuuksien rajoissa ja arvioimme tilanteesi tapauskohtaisesti. Olemme täällä sinua varten.

Lue artikkeli

Uutinen 27.11.2020

Työnantaja, työpanososingot tulevat eläkevakuutuksen piiriin 2021

Vuoden 2021 alusta voimaantulevan työeläkelainsäädännön muutoksen jälkeen työpanososingot tulevat eläkkeen perusteena olevaksi ansioksi ja eläkevakuutuksen piiriin. Tällä hetkellä voimassa olevan työntekijän eläkelain mukaan työpanokseen perustuvaa osinkoa ei pidetä vastikkeena työstä, eikä näin ollen myöskään eläkkeen perusteena olevana työansiona. Työpanokseen perustuva osinko perustuu työntekoon, työpanokseen.

Lue artikkeli
Katso kaikki uutiset ja tiedotteet

Ajankohtainen huominen

Ajankohtainen huominen on Ilmarisen oma media, joka tutkii ja jakaa näkökulmia työelämän tulevaisuudesta. Tervetuloa tutustumaan!

29.10.2020

Syntyvyys, sijoitustuotot ja työkyvyn kehitys – mikä lopulta ratkaisee eläkkeiden tulevaisuuden?

Jos työeläkemaksujen taso huolestuttaa, kannattaa kiinnittää katse syntyvyyteen. Eläkemaksun tulevaan tasoon vaikuttavat monet tekijät, mutta syntyvyys ja työllisyys ovat selvästi suurimmat.

Lue artikkeli

Ilmiöt 2.12.2020

Lapsuuden liikunta lisää aikuisuuden työkykyä

Terveellinen ja liikunnallinen elämäntapa omaksutaan jo lapsuudessa. Osa liikunnan hyödyistä ilmenee vasta vuosien kuluessa positiivisena vaikutuksena työkykyyn. HJK:n iltapäiväkerho tukee osaltaan lapsen monipuolista liikunta-aktiivisuutta ja lapsiperheiden arkea.

Lue artikkeli

Blogit 1.12.2020

Ajankohtainen huominen on täällä

Tulevaisuuden työ kiinnostaa suomalaisia, mutta ajatukset siitä jakautuvat, kertoo Ilmarisen tuore tutkimus. Lähes puolet meistä innostuu työn tulevaisuudesta, mutta sitä kohtaan tunnetaan myös pelkoa ja epävarmuutta. Joka neljäs varautuu siihen, että oma työ saattaa tulevaisuudessa kadota kokonaan. Ilmarisen uusi Ajankohtainen huominen -osio auttaa ennakoimaan tulevaisuuden työelämää ja jakaa näkökulmia eläketurvaan, talouteen, työkykyyn ja työelämän tulevaisuuteen.

Lue artikkeli

Muuttuva työelämä 26.11.2020

Kuormitus kohtuulliseksi ja työn muokkaus tavaksi – edistä mielenterveyttä työpaikalla

Mielenterveyden haasteet ovat arkea yhä useammalla työpaikalla. Mielenterveyden häiriöt ovat yleisin syy sekä sairauspoissaoloihin että työkyvyttömyyseläkkeisiin. Mitä pitäisi tehdä? Miten mielenterveyttä voi tukea työpaikalla?

Lue artikkeli

Ilmarisen viestintä palvelee mediaa kaikissa Ilmariseen, sijoitustoimintaan ja työeläkkeisiin liittyvissä kysymyksissä.

Yhteystiedot medialle

Tutustu TyökykyAreenaan

TyökykyAreena - kohti parempaa työelämää

Haastamme sinut rakentamaan kanssamme huomisen työkykyä. Saat meiltä uusia ideoita, tutkittua tietoa ja arjen työkaluja.

Tutustu TyökykAreenaan

Tapahtumat ja webinaarit

iAreena-webinaari: Töissä eläkkeellä - Voiko eläkkeellä tehdä töitä?

Lämpimästi tervetuloa iAreenaan – ikääntymiseen liittyvään ajankohtaisfoorumiimme. Ilmoittaudu mukaan suosittuun seminaariimme, jossa tällä kertaa teemana on työnteko eläkkeellä. Ajankohta: 5. 2. 2021 klo 9:00 - 11:00

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu

Tuleva webinaari: Mitä hyötyä YEL-vakuutuksesta on korona-aikana?

YEL on yrittäjän tärkein vakuutus, ja korona-aikana sen merkitys on korostunut entisestään. Tule kuulemaan aiheesta lisää. Ajankohta: 10.12.2020 klo 9:00 - 10:00.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu

Katso kaikki Ilmarisen tapahtumat ja koulutukset – valitse sinulle sopivimmat ja lähde mukaan. Kaikki koulutukset, seminaarit ja tapahtumat järjestetään Ilmarisen asiakkaille maksuttomina asiakasetuina.

Katso kaikki tapahtumat ja koulutukset