Ajankohtaista

Täältä löydät Ilmarisen uutiset, tiedotteet, blogit ja artikkelit.

Vuoden 2021 työeläkemaksut vahvistettu

STM on vahvistanut vuoden 2021 työeläkevakuutusmaksut.

Lue lisää maksuista

12.1.2021

EU ja Britannia sopimukseen - vaikutukset sosiaaliturvaan tarkentuvat vielä

Euroopan komissio ja Britannia saivat suhdettaan koskevat neuvottelut päätökseen ja allekirjoittivat sopimuksen 30.12.2020.

Lue artikkeli
Ilmarisen toimitilarakennus ulkoa, kuvituskuva.

Tiedote 15.1.2021

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä putosi edelleen – myös alueelliset erot kasvoivat

Työntekijämäärä putosi Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä joulukuussa -5,4 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Suurin lasku oli majoitus- ja ravitsemusalalla, missä pudotusta tuli noin -26 prosenttia. Toimialoista ainoastaan tietotekniikan ja viestinnän alalla työntekijämäärä kasvoi.

Lue artikkeli

Uutinen 13.1.2021

Avtal mellan EU och Storbritannien – inverkan på sociala tryggheten klargörs ännu

Europeiska kommissionen och Storbritannien slutförde förhandlingarna om den framtida relationen och undertecknade avtalet 30.12.2020.

Lue artikkeli
Katso kaikki uutiset ja tiedotteet

Ilmarisen suhdanneindeksi antaa ajantasaista tietoa Suomen talouden kehityksestä.

Tutustu suhdanneindeksiin

Ajankohtainen huominen

Ajankohtainen huominen on Ilmarisen oma media, joka tutkii ja jakaa näkökulmia eläketurvasta, työkyvystä ja työelämästä

Tutustu Ajankohtaiseen huomiseen

Artikkelit ja blogit

26.11.2020

Kuormitus kohtuulliseksi ja työn muokkaus tavaksi – edistä mielenterveyttä työpaikalla

Mielenterveyden haasteet ovat arkea yhä useammalla työpaikalla. Mielenterveyden häiriöt ovat yleisin syy sekä sairauspoissaoloihin että työkyvyttömyyseläkkeisiin. Mitä pitäisi tehdä? Miten mielenterveyttä voi tukea työpaikalla?

Lue artikkeli
Katso kaikki artikkelit ja blogit

Blogit 18.1.2021

Nuoret naiset ovat koronakriisin kärsijöitä

Ilmariseen tuli taannoin eräältä toimittajalta yhteydenotto, jossa hän kaipasi tietoja koronakriisin vaikutuksista ikääntyneiden työllisyyteen. Lomautus- ja irtisanomisuutiset olivat juuri silloin näkyvästi uutisotsikoissa. Työuransa loppupuolella olevien asemasta työmarkkinoilla on mediassa maalailtu aika ajoin negatiiviseen sävyyn, joten toimittajan kysymys tähän nähden vaikutti johdonmukaiselta. Ehkäpä säästökuureilla olevien yritysten ensimmäisinä poislähtijöinä ovat ikääntyneet?

Lue artikkeli

Blogit 14.1.2021

Markkinoilla riittää uskoa osakemarkkinan hyvään kehitykseen

”Osakkeet nousevat 10 – 15 prosenttia. Inflaatio nostaa päätään. Lyhyet korot pysyvät alhaalla ja pitkät korot hieman nousevat eli korkokäyrä jyrkentyy maltillisesti. Dollari heikkenee. Keskuspankit tekevät parhaansa, ettei mitään pahaa pääse tapahtumaan markkinoilla”. Näin voisi tiivistetysti kuvata markkinoilla vallitsevan yhteisymmärryksen käynnistyneelle vuodelle ja samalla säästää tuhansien markkinakatsaussivujen lukemisen.

Lue artikkeli

Menestystarinat 13.1.2021

Työkykyjohtaminen on Pinjalla kestävyyslaji – ”Ilman hyvinvoivia ja motivoituneita ihmisiä meillä olisi vain kasa läppäreitä”

Pinja on suomalainen digitalisaatioon ja teollisuuden uudistamiseen erikoistunut yritys. ”Tämä on ihmiskeskeistä liiketoimintaa. Meillä tulos syntyy asiantuntijatyöllä ja siksi jokaisen pinjalaisen osaaminen, motivaatio ja hyvinvointi vaikuttaa suoraan tuottavuuteen”, sanoo Pinjan henkilöstöjohtaja Johannes Nikula. Muutosten koronavuosi on tuonut Pinjalle uusia haasteita ja luonut myös mahdollisuuksia.

Lue artikkeli

Ilmarisen viestintä palvelee mediaa kaikissa Ilmariseen, sijoitustoimintaan ja työeläkkeisiin liittyvissä kysymyksissä.

Yhteystiedot medialle

Tutustu TyökykyAreenaan

TyökykyAreena - kohti parempaa työelämää

Haastamme sinut rakentamaan kanssamme huomisen työkykyä. Saat meiltä uusia ideoita, tutkittua tietoa ja arjen työkaluja.

Tutustu TyökykyAreenaan

Tapahtumat ja webinaarit

iAreena-webinaari: Töissä eläkkeellä - Voiko eläkkeellä tehdä töitä?

Lämpimästi tervetuloa iAreenaan – ikääntymiseen liittyvään ajankohtaisfoorumiimme. Ilmoittaudu mukaan suosittuun seminaariimme, jossa tällä kertaa teemana on työnteko eläkkeellä. Ajankohta: 5.2.2021 klo 9:00 - 11:00.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu

Eläke on huomisen toimeentuloa - virtuaalinen eläkeinfo

Eläke on huomisen toimeentuloa, joka syntyy tämän päivän työstä. Siksi myös eläkeasioista kannattaa kiinnostua! Tule mukaan virtuaaliseen eläkeinfoomme 26.2. 2021 klo 9.00 - 10.00 kuulemaan lisää aiheesta.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu

Katso kaikki Ilmarisen tapahtumat ja koulutukset – valitse sinulle sopivimmat ja lähde mukaan. Kaikki koulutukset, seminaarit ja tapahtumat järjestetään Ilmarisen asiakkaille maksuttomina asiakasetuina.

Katso kaikki tapahtumat ja koulutukset