Ajankohtainen huominen

Ajankohtainen huominen tarjoaa näkökulmia eläketurvaan, talouteen, työkykyyn ja työelämään. Tervetuloa mukaan!

Pinnalla juuri nyt

Miten työelämä voisi tukea mielenterveyttä?

Työelämä nähdään usein uhkana mielenterveydelle, mutta voisiko asia olla päinvastoin? Kuinka mieleltään terve ihmisen täytyy olla ollakseen työkykyinen? Entä miten työelämä voisi parhaiten tukea yksilön mielenterveyttä? Katso videolta, mitä sosiaalipsykiatrian professori Sami Pirkola ja Ilmarisen asiantuntijapsykologi Simo Levanto vastaavat kysymyksiin.

​Miten voit tukea omaa ja työntekijöittesi työkykyä?

TyökykyAreena tarjoaa käytännönläheisesti tietoa siitä, miten työkykyä voi edistää työpaikoilla ja miten työkykyriskejä voi ennakoida ja hallita. Kannattaa tutustua myös asiakkaillemme suunnattuihin monipuolisiin koulutuksiin ja webinaareihin.

Tutustu TyökykyAreenaan

Blogit ja artikkelit

Artikkelit 5.4.2023

Työelämä nähdään usein uhkana mielenterveydelle, mutta voisiko asia olla päinvastoin? – Katso video

Mielenterveydestä ja työelämästä keskustellaan paljon, mutta usein uhkakuvien kautta. Mielenterveyspoissaolot ovat lisääntyneet erityisesti nuorten keskuudessa. Mistä tämä johtuu? Miten työelämää voitaisiin kehittää niin, että työ olisi hyväksi mielenterveydelle? Muun muassa näitä kysymyksiä pohdimme Ajankohtainen huominen -videolla.

Työelämä nähdään usein uhkana mielenterveydelle, mutta voisiko asia olla päinvastoin? – Katso video

Artikkelit 26.4.2023

Koska vietit viimeksi hetken työeläkeotteesi parissa?

Työeläkeotteellesi päivittyy kuukausittain tärkeää tietoa tulevasta eläkkeestäsi. Muista käydä tarkastamassa se säännöllisesti OmaEläke-palvelussa, sillä eläkekertymäsi kasvaa joka kuukausi. Tuleva eläkkeesi perustuu työeläkeotteen sisältämiin tietoihin. Siksi on tärkeää ja oma tehtäväsi varmistaa vuosittain, että eläkkeen perusteena olevat palkkatietosi ovat oikein.

Koska vietit viimeksi hetken työeläkeotteesi parissa?

Artikkelit 25.4.2023

Sairausloma – mitä työntekijän tulisi tietää?

Sairauslomista puhutaan paljon ja sanoma riippuu paljon siitä, kuka puhuu. Työnantajat korostavat työkyvyttömyyden kustannuksia ja työpaikalle poissaoloista aiheutuvaa haittaa. Esihenkilöt tuskailevat, miten organisoida päivittäiset työt puuttuvista työntekijöistä huolimatta. Työkaverit puolestaan voivat joutua tekemään ylimääräisiä töitä tai ainakin selittämään kysyjille, miksi kollega ei ole paikalla. Vähemmälle on jäänyt sairauden vuoksi töistä poisjääneen työntekijän näkökulma.

Sairausloma – mitä työntekijän tulisi tietää?

Artikkelit 5.4.2023

Seniorisäätiössä tavoitteena on tehdä ikäihmisistä aktiivisia toimijoita

Helsingin Seniorisäätiön viidessä palvelukodissa tarjotaan ikäihmisille turvallista ja yksilön tarpeet huomioivaa hoivaa. Seniorisäätiön matala organisaatio auttaa toiminnan kehittämisessä ja henkilöstön työkyvyn varmistamisessa. Säätiön toimitusjohtaja Marika Metsähonkalan mielestä mainettaan paremmalle hoiva-alalle pitäisi voida rekrytoida työntekijöitä nykyistä ketterämmin.

Seniorisäätiössä tavoitteena on tehdä ikäihmisistä aktiivisia toimijoita
Katso kaikki blogit ja artikkelit

Uutiset ja tiedotteet

Uutinen 25.5.2023

Vielä harva yritys tunnistaa vastuullisuuden merkityksen liiketoiminnalle

Kyselytutkimuksen mukaan Uudellamaalla toimivista yrityksistä kolmannes on määritellyt liiketoimintansa kannalta merkittävimmät teemat vastuullisuudelle. – Ensimmäinen askel on juuri tunnistaa yritykselle vastuullisuuden kannalta olennaiset asiat. Siinä pk-yrittäjä voi yllättyä myönteisesti, mitä kaikkea yrityksessä jo tehdään vastuullisesti. Rohkaisen kaikkia kartoittamaan oman yrityksensä vastuullisuuden! Ilmarisen yritysvastuupäällikkö Eveliina Leino sanoo.

Vielä harva yritys tunnistaa vastuullisuuden merkityksen liiketoiminnalle

Uutinen 23.5.2023

Ilmarinen toimi kumppanina Harvardin opiskelijoiden kenttätutkimuksessa

Ryhmä Harvardin yliopiston opiskelijoita vieraili Ilmarisessa esittelemässä tuloksia kenttätutkimuksesta, jota Ilmarinen oli kumppanina mahdollistamassa. Projektissa opiskelijat pyrkivät kartoittamaan erityisesti nuorten tietämystä eläkejärjestelmästä.

Ilmarinen toimi kumppanina Harvardin opiskelijoiden kenttätutkimuksessa
Katso kaikki uutiset ja tiedotteet

Koulutukset ja webinaarit

Järjestämme tapahtumia, koulutuksia ja webinaareja asiakkaillemme maksuttomina asiakasetuina. Valitse sinulle sopivimmat ja ilmoittaudu mukaan!

Katso kaikki tulevat tapahtumat, koulutukset ja webinaarit.

Siirry tapahtumahakuun

Ilmarisen viestintä palvelee mediaa kaikissa Ilmariseen, sijoitustoimintaan ja työeläkkeisiin liittyvissä aiheissa.

Yhteystiedot medialle

Tilaa Ilmarisen uutiskirjeitä

Kiinnostaako sinua oma eläketurva tai kenties talous ja vastuullisuus? Vai vastaatko yrityksesi työeläkeasioiden hoitamisesta? Tilaa tältä sivulta haluamasi kirjeet, niin saat sinua kiinnostavaa asiaa suoraan sähköpostiisi. Muista valita samalla kertaa kaikki aiheet, joista haluat saada viestejä.

Tilaa uutiskirje