FONECTAN INNOVATIIVINEN PALKITSEMISTAPA POJOPÖRSSI VOITTI HENKILÖSTÖTEKO-PALKINNON

12.4.2016
|
Tiedote
image

Fonectan Pojopörssi on voittanut Henkilöstöjohdon ryhmä - HENRY ry:n ja Ilmarisen Henkilöstöteko-kilpailun. Pojopörssi on pelillistämistä hyödyntävä palkitsemistapa, jossa henkilön oma valinnanvapaus korostuu.

Fonectan Pojopörssi on 24/7/365 toimivan 020202-puhelinpalvelun henkilöstölle kehitetty innovatiivinen ja pelillinen palkitsemisjärjestelmä. Pojopörssi on nopeasykkeiseen asiakaspalvelutyöhön sopiva joustava malli, jossa henkilöstön oma valinnanvapaus korostuu. Pojopörssi näyttää, minkälaiset asiat motivoivat kun henkilöstö saa itse valita palkinnot.

Fonectan henkilöstö voi kerätä Pojopörssin pojoja arjen työssä laadullisten ja määrällisten kriteerien perusteella. Tällaisia ovat esimerkiksi asiakkaan puolesta hoidetut asioinnit, positiiviset asiakaspalautteet tai laatuarvioinneista saadut pisteet. Henkilöstö voi käyttää pojojaan palkintokaupassa esimerkiksi lyhennettyyn työaikaan tai lahjakorttiin.

Pojopörssi näyttää, että palkitsemiseen voidaan löytää uusia tapoja toteuttaa yksilökohtaisia malleja. Palkitsemisen piirissä ovat sekä yhtiön omat työntekijät että vuokratyöntekijät, mikä on lisännyt palkitsemisjärjestelmän vaikuttavuutta.

Kilpailun tuomariston mukaan Pojopörssi on esimerkillinen, innovatiivinen ja hyvin ankkuroitu liiketoiminnan strategisiin tavoitteisiin.

Henkilöstöteko-kilpailun voittaja palkittiin Ilmarinen-palkinnolla

Finalistit esittäytyivät ja Henkilöstöteko 2015 palkittiin tiistaina 12.4. Henkilöstöteko-seminaarissa Helsingissä. 10 000 euron Ilmarinen-palkinnon jakoi Ilmarisen työhyvinvointijohtaja Kati Huoponen.

– Haluamme Ilmarinen-palkinnolla edistää parempaa työelämää suomalaisissa yrityksissä ja organisaatioissa. Vaikeassa taloudellisessa tilanteessakin kannattaa muistaa, että innovatiivisuus ja hyvä johtaminen lisäävät hyvinvointia ja henkilöstötuottavuutta sekä yrityksen kilpailukykyä, sanoi Kati Huoponen tilaisuudessa.                        

Valinnan voittajasta teki kilpailun tuomaristo: Työterveyslaitoksen johtava ylilääkäri, teemajohtaja Kari-Pekka Martimo, Berggren Groupin toimitusjohtaja Hannu Syrjälä sekä tuomariston puheenjohtaja, Suomen Messujen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Korkeatasoisessa kilpailussa finaaliin päässeiden Space Systems Finlandin ja Verohallinnon hankkeet palkittiin kunniakirjoilla tunnustuksena erinomaisesta työstä työhyvinvoinnin puolesta.

Henkilöstöjohdon ryhmä - HENRY ry ja Ilmarinen palkitsivat nyt 15. kerran Henkilöstöteko-kilpailun voittajan. Kilpailulla halutaan kannustaa organisaatioita kehittämään työyhteisöä sekä luomaan parempaa työelämää.

Henkilöstöteko on hanke, jonka mitattavat vaikutukset organisaation toimintaan ovat jo nähtävissä, ja jolla on kokonaisvaltaista merkitystä organisaation henkilöstön työhyvinvointiin sekä liiketoiminnan tavoitteiden saavuttamiseen. Lisäksi arvioinnissa huomioidaan teon tai hankkeen innovatiivisuus, esimerkillisyys, ajankohtaisuus ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus.

Lisätietoja Henkilöstöteko 2015 -kilpailun voittajahankkeesta:
Fonecta: Tuula Sillanpää, henkilöstöpäällikkö, 050 441 6288, tuula.sillanpaa@fonecta.com /
Petri Tervevuori, asiakaspalvelujohtaja, 040 565 9895, petri.tervevuori@fonecta.com

Lisätietoja Henkilöstöteko-kilpailusta:
Henkilöstöjohdon ryhmä - HENRY ry: Marita Salo, toiminnanjohtaja, 050 434 7492, marita.salo@henry.fi, www.henry.fi

Tilaisuuden esitykset: