Ihminen työmaakypärä ja suojakuuloimet päällä, kuvituskuva.
Artikkelit

Aloittavan yrittäjän opas – tärkeä tieto yksissä kansissa

Mikä ihme on YEL-vakuutus? Miksi se on tärkeä? Entä mikä on työtulo ja miksi se vaikuttaa yrittäjän perusturvaan? Näitä kysymyksiä moni aloittava yrittäjä joutuu pohtimaan kiireisessä arjessa. Ilmarisen uusi opas tekee yrittämisen aloittamisesta helpompaa.

Onko yrittäjyys sinun juttusi? Mahtavaa! Yrittäjyys on antoisa matka, jonka ensimetreillä tulee ajankohtaiseksi monta asiaa, kuten eläkevakuutus. Yrittäjyyden alkutaipaleen kiireessä mielessä pyörii kaikkea mahdollista liiketoimintasuunnitelmasta rahoitukseen – eläkeasioita unohtamatta. Me Ilmarisessa haluamme auttaa yrittäjää tarjoamalla käytännönläheistä tietoa eläkevakuuttamisesta ja samalla kertoa yrittäjän eläkevakuutuksen merkityksestä.

YEL-vakuuttamisen koukeroihin voi turhautua vanhakin tekijä. YEL-vakuuttamisen perusasiat voi kuitenkin kuka tahansa ottaa haltuunsa, ja se onkin tärkeää tehdä heti yritystoiminnan alussa. Me päätimme pistää yksiin kansiin YEL-vakuuttamisen keskeiset asiat uusille yrittäjille: syntyi Aloittavan yrittäjän opas.

Aloittavan yrittäjän oppaan kansikuva.

YEL-haltuun yrittämisen alussa

YEL on yrittäjän tärkein vakuutus ja vaikuttaa moneen asiaan yrittäjän elämässä. Onkin tärkeää alusta asti ymmärtää YEL-vakuuttamisen perusteet, vakuutustermit ja niiden keskeinen rooli yrittäjän elämässä.

Tiesitkö muuten, että YEL-työtulon perusteella lasketaan yrittäjän perusturva, kuten työkyvyttömyyseläke, sairauspäiväraha, kuntoutusraha ja vanhempainraha? Osaatko asettaa työtulosi yrittäjänä oikein? Tai oletko kuullut, että aloittaessasi yrittäjänä ensimmäistä kertaa saat 22 % alennusta YEL-maksustasi ensimmäisen neljän vuoden ajan? Entä miten sivutoiminen yrittäjyys vakuutetaan?

Kaikkiin näihin kysymyksiin saat vastauksen Aloittavan yrittäjän oppaasta!

Mikä on aloittavan yrittäjän opas?

Aloittavan yrittäjän opas on käytännönläheinen, selkeä ja helposti haltuun otettava paketti uudelle yrittäjälle, jolle YEL-asiat ovat vielä epäselviä. Oppaan luettuasi tiedät, mikä on YEL-vakuutus ja mihin kaikkeen se vaikuttaa – ja mistä saat lisätietoa, kun sitä tarvitset.

Aloittavan yrittäjän oppaan voit tilata sähköpostiisi verkkosivuiltamme. Lähetämme sinulle tiiviin PDF-muotoisen lukupaketin, jonka avulla pääset kartalle siitä, mikä yrittäjän eläkevakuutus on ja mitä kaikkea sillä saa. Lisäksi saat meiltä kolmen viestin verran lisätietoa yrittäjän eläkevakuutuksesta. Tilauksesi voit luonnollisesti perua koska vaan.

Tilaa opas

Lisää aiheesta

Artikkelit 18.4.2024

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut

Napolilaisista pizzoistaan tunnetussa Via Tribunalissa työntekijöiden työkyvystä huolehtiminen on tärkeää. Nuoressa ja pienessä yrityksessä Ilmarisen kyselyt ja oppimisympäristö ovat HR-päällikkö Hanna Rauhalan tukena työvireen seuraamisessa ja esihenkilötyön kehittämisessä. Henkilöstöhallinnon tiimin paikkaa on täyttänyt Rauhalalle Oma asiantuntija -palvelu, jossa hän on voinut puhua yhteistä ”HR-kieltä” toisen ammattilaisen kanssa.

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut

Artikkelit 8.4.2024

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?

Sairauspoissaoloja ei toivo kukaan – olivat ne sitten lyhyitä tai pitkiä. Milloin osa-aikainen sairauspoissaolo on vaihtoehto? Pitääkö sairauslomasta aina maksaa palkka? Entä mitä työpaikalla kannattaa tehdä, jos työntekijän sairausloma pitkittyy?

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita