Nyheter och artiklar

Välkommen att läsa Ilmarinens nyheter och artiklar.

Artikkeli 23.11.2022

Vanliga frågor från företagare om FöPL-lagändringen

Vilka frågor har företagare kring FöPL-lagändringen? Vi har sammanställt de vanligaste frågorna vi fått från företagare. Sakkunnig i artikeln är Ilmarinens försäkringsdirektör Minna Hakkarainen.

Vanliga frågor från företagare om FöPL-lagändringen

Mera nyheter och meddelanden

Filtrera:
 1. Ilmarinens placeringsavkastning var 3,2 procent och effektiviteten förbättrades ytterligare
  Avkastningen på arbetspensionsbolaget Ilmarinens placeringar var i januari–mars 3,2 procent. Bolagets kostnadseffektivitet förbättrades ytterligare då premieinkomsten ökade och de omkostnader som behövs för verkställande av pensionsskyddet minskade. – Vi har fortsatt att framgångsrikt genomföra Ilmarinens strategi och i betydande grad utökat vår lönsamhet under de senaste sex åren, konstaterar Ilmarinens verkställande direktör Jouko Pölönen.
  Ilmarinens placeringsavkastning var 3,2 procent och effektiviteten förbättrades ytterligare
 2. Kommer i år: Elektroniska FöPL-fakturor skickas automatiskt
  Vi kommer i fortsättningen att skicka elektroniska FöPL-fakturor automatiskt när fakturans betalare är ett företag som tar emot nätfakturor.
  Kommer i år: Elektroniska FöPL-fakturor skickas automatiskt
 3. Koldioxidavtrycket av Ilmarinens placeringsportfölj sjönk avsevärt
  Koldioxidavtrycket av arbetspensionsbolaget Ilmarinens placeringsportfölj sjönk och andelen placeringsobjekt i förnybar energi ökade avsevärt år 2023. Uppgifterna framgår av Ilmarinens års- och hållbarhetsrapport 2023.
  Koldioxidavtrycket av Ilmarinens placeringsportfölj sjönk avsevärt
 4. Arbetsgivare, kundåterbäringar syns i webtjänsten
  Vi har räknat ut de slutliga kundåterbäringarna som minskar ArPL-avgiften och de syns i webtjänsten fr.o.m. den 5 mars. Vår kostnadseffektivitet har ökat ytterligare och syns direkt i form av mindre arbetspensionsavgifter för våra arbetsgivarkunder.
  Arbetsgivare, kundåterbäringar syns i webtjänsten
 5. Ilmarinens bokslut 2023: Placeringsintäkterna var 5,8 procent och kostnadseffektiviteten förbättrades ytterligare
  Ilmarinens placeringsintäkter uppgick till 5,8 procent och kostnadseffektiviteten förbättrades ytterligare då premieinkomsten ökade med 4 procent och omkostnaderna sjönk med 5 procent. Våra kunder gynnas direkt av vår förbättrade effektivitet: i Ilmarinen sänktes arbetspensionsförsäkringsavgiftens omkostnadsdel med 20 procent vid ingången av 2024.
  Ilmarinens bokslut 2023: Placeringsintäkterna var 5,8 procent och kostnadseffektiviteten förbättrades ytterligare
 6. Vi tar i bruk Suomi.fi-identifikation i webbtjänsten för arbetsgivare
  Vi övergår till Suomi.fi-identifikation i webbtjänsten för arbetsgivare 19.12. Detta innebär att du i fortsättningen kan logga in i tjänsten med dina personliga nätbankskoder eller med mobilcertifikat. För det behöver du antingen en registerroll eller Suomi.fi-fullmakt.
  Vi tar i bruk Suomi.fi-identifikation i webbtjänsten för arbetsgivare
Visar 0/70
Visa mera