Blogit

Helppoa kuin heinänteko? – Uuden esimiehen selviytymisopas

Lapsuudessani kesän kohokohtia olivat heinätalkoot. Lapsen silmin heinänteko sujui helposti ja hyvällä fiiliksellä. Ihmisen panos heinänteossa on nykyisin minimaalinen, koska koneet hoitavat prosessin. Toisin on johtamisessa, missä ihmistä tarvitaan edelleen. Johtamisen tapoja on tosin nykyään monia, samalla kun hierarkkisuutta puretaan ja itseohjautuvuuden vaade kasvaa. Mutta ainakaan toistaiseksi esimiehet ja -naiset eivät ole kadonneet.

Otin noin vuosi sitten ensimmäiset askeleeni esimiehenä. Teoriassa olin suhteellisen valveutunut johtamisen asiantuntija. Olinhan työskennellyt suurimman osan työurastani sparraten, coachaten ja valmentaen johtajia. Tunsin silti kuplivan jännityksen vatsanpohjassani astuessani tiimipäällikön saappaisiin. Oman haasteensa toi se, että olin sopinut edelleen tekeväni myös asiantuntijatyötä, joten sataprosenttista panosta en esimiestyölle voisi antaa. Monet johtamisen konsultit myös varoittavat, että homma ei ole helppo, jos esimieheksi noustaan omien keskeltä. Näistä lähtökohdista päätin kuitenkin tehdä parhaani.

Oppimisen kannalta aika ajattelulle ja reflektoinnille on välttämättömyys. Vuosi on ollut kiireinen, kun olen parhaani mukaan yrittänyt yhdistää esimies- ja asiantuntijatyön, eikä säännöllisiä reflektoinnin paikkoja ole ollut tarpeeksi. Nyt onkin eriomainen tilaisuus pysähtyä ja miettiä, mitä olen oppinut kuluneen vuoden aikana.

1. Tee itsellesi selväksi, miksi haluat esimieheksi

Jos vallanhalu tai oman kilven kiillottaminen on motivaattorisi, esimiestyössä onnistumisen edellytykset olla kortilla. Esimiestyössä on kysymys palvelutehtävästä ja siitä, että saa omat johdettavansa loistamaan. Sinun tähtesi syttyy, kun muut onnistuvat.

2. Johda ensin itseäsi – sitten vasta muita

Jokaisen esimiehen tulisi ottaa tämä johtotähdekseen. Panosta palautumiseen ja aseta itsellesi terveelliset rajat omassa työssäsi. Ne, joilla on parhaimmat palautumisen keinot, ovat voittajia työelämässä. Esimies johtaa aina omalla esimerkillään. Jos annat työtehtävien liukua jatkuvasti vapaa-ajalle, on se samalla viesti johdettavillesi, että odotat heiltä samaa. Itse vahdin mustasukkaisesti omaa palautumistani, enkä tee koskaan iltaisin töitä. Väsyneenä ja stressaantuneena sorrut virheisiin ja vuorovaikutuksen sekä läsnäolon kykysi heikkenee.

3. Luo mielikuva ihanne-esimiehestä

Hyödynnä apuna johtamiskirjallisuutta, omia kokemuksia esimiehistä sekä keskusteluita muiden esimiesten kanssa. Ole myös valmis murentamaan mielikuvasi hyvästä esimiehestä ja luomaan se uudelleen. Itselläni oli vahva käsitys siitä, mitä on hyvä johtaminen. Aika pian huomasin, että oma ihanne-esimieskuva ei välttämättä vastaa tiimiläisten käsityksiä. Siispä teoreettiset viitekehykset sivuun ja peliin yhä enemmän aitoa läsnäoloa, yksilöllistä kohtaamista ja oikeanlaisen esimiestyön räätälöintiä. Yhtä oikeaa tapaa toteuttaa esimiestyötä ei ole. Kysyinkin aluksi, mitä tiimiläiseni toivovat ja odottavat minulta esimiehenä. Ja näihin ajatuksiin olen parhaani mukaan yrittänyt vastata.

4. Esimiestyö on palvelutehtävä

Jotta palvelu olisi käyttäjälähtöistä ja toimisi parhaalla mahdollisella tavalla, tee pohjatyöt kunnolla. Ota selvää, mikä toimii nyt ja missä olisi viilattavaa. Mihin tiimiläisesi kaipaavat eniten tukea ja missä he pärjäävät ilman, että sinä sotkeudut asioihin? Kysy, kuuntele ja keskustele. Ja muotoile havaintojen pohjalta esimiestyösi portfolio. Tehtyäsi palvelulupauksen, pitäydy siinä. Mikään ei syö luottamusta niin paljon kuin lupausten pettäminen.

5. Arvosta ja ole kiinnostunut johdettavistasi

Jokainen ihminen haluaa tulla kohdatuksi ja tuntea olevansa tärkeä sekä arvostettu työyhteisön jäsen. Kiireen verhon taakse on helppo piiloutua ja pakoilla aitoja kohtaamisia. Järjestä työsi niin, että työpaikalla olet johdettaviasi varten. Pahimman mokani esimiestyössä olen tehnyt tilanteessa, jossa tiimiläiseni halusi jutella ja minulla oli vain viitisen minuuttia tätä keskustelua varten. Tunsin, että tähän tilanteeseen olisi pysähdyttävä, mutta muka joku akuutimpi asia odotti toisaalla. Ja näin menetin tärkeän momentumin kuulla tiimiläiseni huolia.

6. Hanki luottohenkilö ja varmista tuki esimiestyölle

Olen saanut nauttia laajasta verkostosta esimiestyöni tukena. Minulla on oma, loistava esimies, jonka kanssa olen pohtinut kinkkisiäkin asioita. HR:n rooliin kuuluu tukea esimiehiä työssä, ja tätä apua olen hyödyntänyt aktiivisesti. Ilmarisessa on järjestetty säännöllisesti esimiesten valmennuksia, joten vertaistuki on aina lähellä. Lisäksi olen saanut talon sisältä itselleni kokeneemman johtajan mentoriksi. Jos teet esimiestyötä yksin tai oman talosi sisältä ei järjestetä tukea esimiestyöhön, niin verkostoidu. Mm. Ilmarisen valmennuksissa pääset kuulemaan ja jakamaan ajatuksia toisten esimiesten kanssa.

7. Luota

Luottamus puolin ja toisin on kaiken A ja O. Monet työtehtävät vaativat yhä enemmän itseohjautuvuutta, ja etätyö pakottaa esimiehet päästämään irti kontrollista. Oma väkeni tekee itsenäistä ja vaativaa asiantuntijatyötä ympäri Suomea. Olisi ajan ja energian haaskausta yrittää mikromanageerata tiimiäni. Mieluummin annan heille vapauden johtaa itseään ja työtään. Häärin tukena, kun tarve ilmenee. Kun luottaa, se alkaa tuottaa. 

8. Kaikki asiat eivät ole mukavia

Esimiestyöhön kuuluu vastuita ja velvollisuuksia. Ja välillä nämä asiat ovat paitsi tylsiä, myös kivuliaita. Kaikkea ei aina voi kertoa, ja roolissasi edustat työnantajaa. Toimi aina kuitenkin niin, että voit jokaisena aamuna katsoa itseäsi peilistä ilman häpeää. Ja jos sössit, pyydä anteeksi ja ota opiksesi. Ainakin voit lohduttautua sillä, että olet taas yhtä kokemusta rikkaampi.

9. Ota aikaa ajattelulle ja reflektoinnille

Jos vain höyryät pää kolmantena jalkana eteenpäin, et voi tehdä oivalluksia ja kasvaa esimiehenä. Reflektoi itseksesi sekä oman tiimisi ja mentorisi kanssa. Viitoita oppimis- ja kehittymismatkaasi myös tavoitteita kirkastamalla. Etene pienin askelin ja muista olla armollinen itsellesi.

10. Hyväksy oma keskeneräisyytesi

Et voi koskaan olla täydellinen esimies. Tärkeintä on, että olet ihminen ihmiselle. Esimiestyössä on kysymys vuorovaikutuksesta, läsnäolosta ja ihmisyydestä. Koska erilaiset kohtaamiset muokkaavat meitä päivittäin, emme ole koskaan valmiita esimiehiä. Johtamisen korkeakoulusta ei kukaan valmistu. Oma keskeneräisyys ja raakileisuus esimiehenä täytyy vain hyväksyä.

Esimiehen homma ei ole helppoa kuin heinänteko, mutta oikeissa olosuhteissa ja hyvällä porukalla se on yhtä mukavaa. Välillä heinähanko voi ikävästi pistää takapuoleen ja heinäkasa lentää ohi seipään, mutta uutteralla työnteolla ja asenteella kovatkaan tuulet eivät lennättele heiniä taivaan tuuliin.

Aino Antin
@AinoAntin
tiimipäällikkö, työkykypalvelut
Ilmarinen

• Tutustu Ilmarisen työkykyjohtamisen palveluihin.

  • Jari Korpisaari 5.9.2019 klo 16.57
    Hyvä perusta arvioida omaa toimintaa esimiehenä
    Vastaa kommenttiin
  • Yari 10.9.2019 klo 04.02
    Esimieheksi voi nousta kuka tahansa "sopiva" vaikka koulutusta tai opintoja esimiestehtäviin ei ole suoritettu yhtään. Tässäkään artikkelissa ei sitä huomioida. Erikonen "tehtävä" tämä johtaminen johon ei ole pätevyysvaatimuksia...
    Vastaa kommenttiin

Lisää uusi kommentti

0/4000
Viesti on pakollinen
Nimi on pakollinen
Sähköpostiosoite on pakollinen

Lisää aiheesta

Blogit 13.5.2024

Yli viisikymppisten syrjintä on työelämän pahinta myrkkyä

Suomessa väestörakenne on suuressa muutoksessa. Syntyvät ikäluokat ovat yhä pienempiä, työikäisten suhteellinen määrä vähenee ja vanhempien ikäryhmien osuus kasvaa. Samaan aikaan kun työuria pitäisi pidentää, suomalaisessa työelämässä ikäsyrjitään edelleen yli 55-vuotiaita. Tarvitsemme laajaa asennemuutosta ja monimuotoisuuden tunnistamista työpaikoilla – myös johtamisen pitää muuttua.

Yli viisikymppisten syrjintä on työelämän pahinta myrkkyä

Blogit 7.5.2024

Tilannekuvasta toimeen – Näin tieto ohjaa parempaan työkykyjohtamiseen

Useissa yrityksissä pohditaan, miten parhaiten suunnistaa erilaisen henkilöstön työkykyyn liittyvän datan keskellä. Mikä data on tärkeämpää kuin toinen ja mitä johtopäätöksiä datasta voi tehdä? Tiedolla johtamisen palvelumme tilannekuva antaa kuvan kokonaisuudesta ja auttaa eteenpäin.

Tilannekuvasta toimeen – Näin tieto ohjaa parempaan työkykyjohtamiseen

Blogit 2.5.2024

Uskalla puhua eläkkeestä

Kuinka moni miettii eläkettä 17-vuotiaana, kun ensimmäisistä työansioista alkaa kertyä eläkettä? Palkkalaskelmalla kyllä näkyy työeläkemaksun osuus, mutta eläke tuntuu kaukaiselta vanhusten jutulta. Työelämän, opiskelun ja perhe-elämän muutoskohdissa on kuitenkin hyvä tietää, millaista turvaa lakisääteinen työeläkejärjestelmä meille kaikille tuottaa ja miten siihen voi itse vaikuttaa.

Uskalla puhua eläkkeestä
Lisää ajankohtaisia artikkeleita