Uutiset ja tiedotteet

Tervetuloa lukemaan Ilmarisen uutisia. Tässä osiossa ovat uusimmat uutisemme sekä tiedotteemme. Laajemmat artikkelit ja blogit löydät Ajankohtainen huominen -osiosta.

Tiedote 21.3.2022

Vastuu eläkkeistä on vastuuta tulevaisuudesta – Ilmarisen vuosi- ja yritysvastuuraportti 2021 on julkaistu

Suorien listattujen osakesijoitusten hiili-intensiteetti pieneni ja uusi ilmastotiekartta näyttää tietä kohti hiilineutraaleja eläkevaroja. Ilmarisen vuosi- ja yritysvastuuraportti kokoaa yhteen tiedot siitä, millaisia vaikutuksia eläketurvasi hoitamisella on talouteen, ihmisiin ja ympäristöön.

Vastuu eläkkeistä on vastuuta tulevaisuudesta – Ilmarisen vuosi- ja yritysvastuuraportti 2021 on julkaistu

Lisää uutisia ja tiedotteita

Suodata uutisia:
 1. Työnantaja, näin hoidat ulkomaisen kausityöntekijäsi eläkevakuuttamisen
  Mansikkapelloille ja muihin kausitöihin tulee Suomeen tänäkin vuonna työntekijöitä useista eri maista. Ulkomaisen työntekijän palkkaamiseen liittyy monia työlupiin ja verotukseen liittyviä kysymyksiä, ja työnantajana sinun tulee huolehtia myös ulkomaisen työntekijän työeläke- ja muusta sosiaaliturvasta.
  Työnantaja, näin hoidat ulkomaisen kausityöntekijäsi eläkevakuuttamisen
 2. Laaja viestintäkampanja yrittäjien YEL-turvasta alkaa 24.1.2022
  Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuutusyhtiöiden yhteinen viestintäkampanja yrittäjille YEL-vakuutusturvasta alkaa 24.1. Kampanja näkyy ja kuuluu valtakunnallisesti eri medioissa alkukevään ajan. Kampanjan aikana kerrotaan eläkevakuuttamisen merkityksestä yrittäjän elämässä.
  Laaja viestintäkampanja yrittäjien YEL-turvasta alkaa 24.1.2022
 3. Suomen ja Japanin välinen sosiaaliturvasopimus voimaan 1.2.2022
  Sosiaaliturvasopimus vaikuttaa Suomen ja Japanin välillä liikkuneiden ja liikkuvien henkilöiden sosiaaliturvaan, erityisesti eläketurvaan. Sopimuksen voimaantulon myötä sopimusvaltioon lähetetyt työntekijät välttävät kaksinkertaiset eläke- ja työttömyysvakuutusmaksut. Pääsääntönä on, että henkilö vakuutetaan työskentelymaan lainsäädännön mukaan.
  Suomen ja Japanin välinen sosiaaliturvasopimus voimaan 1.2.2022
 4. Työeläke ja vakuuttaminen vuonna 2022 – Mikä muuttuu?
  Vuosi 2022 tuo muutoksia eläkkeisiin. Työeläkkeen määrä nousee tammikuun alussa ja alin eläkeikä nousee 64 vuoteen 1958 syntyneillä. Perhe-eläkkeiseen tulee muutoksia, kun leskeneläke on jatkossa määräaikainen ja lasten ja lapsiperheiden eläkeoikeuksia parannetaan. Työnantajan työeläkevakuutusmaksut nousevat.
  Työeläke ja vakuuttaminen vuonna 2022 – Mikä muuttuu?
 5. Yrittäjä - varmista työttömyysturvasi nostamalla työtulosi vähintään 13 573 euroon!
  Vuonna 2022 yrittäjän työttömyysturvan YEL-työtulon alaraja nousee 13 573 euroon vuodessa. Jos työtulosi on yrittäjänä tänä vuonna ollut minimissä tai sen lähellä, pohdi työtulon nostamista yli työttömyysturvarajan. Muutos tulee tehdä 1.1.2022 mennessä.
  Yrittäjä - varmista työttömyysturvasi nostamalla työtulosi vähintään 13 573 euroon!
 6. Ilmarinen kokeilee puherobotiikkaa yhteydenpidossa yrittäjiin
  Ilmarinen laajentaa yhteydenpitotapoja yrittäjille ja kokeilee puherobotiikan käyttämistä joulukuussa. Osa yrittäjistä saa puhelun Ilmari-robotilta, joka ihmisen äänellä kertoo olevansa automaattinen puhelu. Puhelun aikana robottimme tiedustelee, onko yrittäjän työpanoksessa tapahtunut muutosta.
  Ilmarinen kokeilee puherobotiikkaa yhteydenpidossa yrittäjiin
Näytetään 6/78
Näytä lisää