Eläke ulkomailla tehdystä työstä  

Kun työskentelet ulkomailla, kuulut yleensä työskentelymaasi sosiaaliturvan piiriin. Eläkkeesi ja muut etuudet määräytyvät sen maan lakien mukaisesti, jossa työskentelet.

Eläkkeen kertyminen ulkomailla 

Ulkomailla eläkettä kertyy pääsääntöisesti työskentelystä, mutta joissakin maissa eläkettä on mahdollista saada pelkän asumisen perusteella. Tällaisia maita ovat esimerkiksi Pohjoismaat, Alankomaat, Australia, Israel ja Kanada. 

Ulkomailla työskentely voi vaikuttaa Suomessa kertyneen työeläkkeesi määrään.  

Eläkettä ulkomailla tilapäisesti tehdystä työstä 

Jos työskentelet tilapäisesti EU- tai ETA-maassa, Sveitsissä tai sosiaaliturvasopimusmaassa ja sinulla on lähetetyn työntekijän todistus eli A1-todistus (etk.fi), eläkkeesi kertyy Suomeen. Katso, mitkä maat ovat EU- tai ETA-maita tai sosiaaliturvasopimusmaita.

Eläkkeesi kertyy Suomeen myös silloin, jos suomalainen työnantaja on lähettänyt sinut työskentelemään sopimuksettomaan maahan. Vaikka eläkkeesi on kertynyt Suomeen, eläkevakuutusmaksuja on mahdollisesti jouduttu maksamaan myös maahan, jossa työskentelet  

Hae ulkomailla kertynyt eläke

Kun haluat saada sinulle ulkomailla kertyneen eläkkeen, sinun täytyy hakea sitä. Lue lisätietoa ulkomaisen eläkkeen hakemisesta.