Eläkkeet

Tässä kaikki blogimme ja artikkelimme valitsemastasi aihepiiristä, ole hyvä!

Blogit 29.8.2023

Nyt kysytään taas: milloin kannattaa jäädä eläkkeelle?

Työeläkkeitä tarkistetaan työeläkeindeksillä vuosittain. Viime vuodenvaihteessa maksussa olevia eläkkeitä korotettiin ennätyksellisellä 6,8 prosentin indeksikorotuksella. Suuren korotuksen innoittamana moni hakeutui eläkkeelle jo edellisen vuoden puolella, jotta sai korotuksen eläkkeeseen vuoden vaihtuessa. Mediassakin aiheesta kovasti kirjoiteltiin ja saattoi välittyä kuva, että lähes kannustettiin hakemaan eläkettä. Erityisesti osittainen varhennettu vanhuuseläke nousi hittituotteeksi.

Nyt kysytään taas: milloin kannattaa jäädä eläkkeelle?

Artikkelit 29.8.2023

3 keinoa rikkaampaan vanhuuteen

Houkutteleeko eläkkeelle siirtyminen, mutta et ole varma, miten turvaisit rikkaan loppuelämän? Me kerromme vinkkimme, kuinka voit vaurastua elämän eri osa-alueilla.

3 keinoa rikkaampaan vanhuuteen

Blogit 26.7.2023

Sopivaa työtä eläkeläisille – mutta miten?

SuomiAreenassa oli tänä vuonna keskusteluita eläkeiän tuntumassa olevien työnteosta. Toisaalta on hyvä löytää työpaikoilla keinoja, miten eläkeikää lähestyvät jatkaisivat työelämässä pidempään luomalla konkarikulttuuria työpaikoille. Toisaalta on hyvä löytää keinoja, miten eläkkeelle siirtyneille työkykyisille ja -haluisille saisi sopivaa työtä yhdistämällä eläkeläisiä ja työnantajia.

Sopivaa työtä eläkeläisille – mutta miten?

Blogit 27.6.2023

Työterveyslääkärin vinkit eläkkeelle siirtyjälle

Eläkkeelle siirtyminen on iso muutos. Paljon suurempi, kun moni etukäteen oivaltaa. Koska eläkkeelle jäänti muuttaa koko arkemme ja päivien kulun, voi muutoksen merkittävyyttä verrata siihen, kun noin 7- vuotiaana aloitit koulun. Lue työterveyslääkärin käytännönläheiset vinkit, miten voit ennalta varautua eläkkeelle siirtymiseen.

Työterveyslääkärin vinkit eläkkeelle siirtyjälle

Artikkelit 6.6.2023

Jäädäkö ansaitulle eläkkeelle vai jatkaako töissä?

Eläkkeelle siirtyminen voi olla yhdelle iloinen sekä merkittävä elämänvaihe siinä missä toiselle tuntua menetykseltä. Kaikille se kuitenkin merkitsee pitkän työuran tai yrittäjyyden päättymistä ja avaa oven uudelle vapaudelle sekä mahdollisuuksille.

Jäädäkö ansaitulle eläkkeelle vai jatkaako töissä?

Artikkelit 29.5.2023

Miten ottaa eläke puheeksi?

Omannäköinen eläkeaika -tietoiskuissamme on yhtenä aiheena tänä vuonna ollut, miten työnantajat ja esihenkilöt voisivat nostaa eläkkeelle siirtymisen osaksi keskusteluita mahdollisimman fiksusti.

Miten ottaa eläke puheeksi?
Näytetään 9/113
Näytä lisää