Uutiset ja tiedotteet

Tervetuloa lukemaan Ilmarisen uutisia. Tässä osiossa ovat uusimmat uutisemme sekä tiedotteemme. Laajemmat artikkelit ja blogit löydät Ajankohtainen huominen -osiosta.

Uutinen 6.11.2023

Työkyvyttömyyseläkkeiden maksuluokkamalli uudistuu – tavoitteena edistää työllisyyttä monin tavoin

Työkyvyttömyyseläkkeiden maksuluokkamalli uudistuu vuoden 2024 alussa. Muutos tulee voimaan vaiheittain ja täysimääräisesti vuonna 2029. Muutoksilla pyritään parantamaan mm. ikääntyvien ja vaikeasti työllistyvien henkilöiden työllistymistä. Uudistus kannustaa työnantajia ennakoimaan työkykyriskejä ja pitämään entistä parempaa huolta henkilöstönsä työkyvystä.

Työkyvyttömyyseläkkeiden maksuluokkamalli uudistuu – tavoitteena edistää työllisyyttä monin tavoin

Lisää uutisia ja tiedotteita

Suodata:
 1. Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän väheneminen kiihtyy
  Työntekijämäärä laski lokakuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä kaksi prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista jyrkimmin laskivat henkilöstövuokraus ja rakentaminen. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski jälleen joka alueella. Jyrkintä lasku oli Pohjois- ja Itä-Suomessa.
  Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän väheneminen kiihtyy
 2. Ilmarisen opiskelijamessut – vielä ehdit mukaan!
  Hei opiskelija! Mietitkö, mitä Ilmarinen voisi tarjota sinulle? Millainen olisi unelmien kesätyöpaikkasi? Entä mitä haluaisit tehdä työksesi, kun opinnot ovat paketissa? Oletko pohtinut, mitkä asiat ovat sinulle työpaikassa merkityksellisiä? Ilmoittaudu heti mukaan ja tule kuulemaan, miten monia mahdollisuuksia Ilmarinen tarjoaa sinulle!
  Ilmarisen opiskelijamessut – vielä ehdit mukaan!
 3. Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä jatkoi vähenemistä
  Työntekijämäärä laski syyskuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -1,4 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista kasvoivat ainoastaan teollisuus sekä viestintä ja tietotekniikka. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski jälleen joka alueella. Jyrkintä lasku oli Itä- ja Pohjois-Suomessa.
  Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä jatkoi vähenemistä
 4. Tutkimus: Lisääntyvä ulkomaantyö haastaa työnantajia
  Lisääntyvä ulkomaantyö pistää työnantajat pohtimaan muun muassa minkä maan sosiaaliturvan piiriin työntekijä kuuluu. Huolta aiheuttaa osaavien työntekijöiden saatavuus ja riittävyys Suomessa, mikä kannustaa rekrytointeihin ulkomailta. Toisaalta maailmanpoliittinen tilanne hidastaa päätöksentekoa. Ilmarinen kartoitti kyselytutkimuksella työnantajien tarpeita koskien työperäistä maahanmuuttoa ja kansainvälistä liikkuvuutta. Tavoitteena oli selvittää, minkälaisia haasteita työnantajat kohtaavat ulkomaantyön vakuuttamisessa.
  Tutkimus: Lisääntyvä ulkomaantyö haastaa työnantajia
 5. Ilmarisen opiskelijamessut – ilmoittaudu mukaan!
  Hei opiskelija! Mietitkö, mitä Ilmarinen voisi tarjota sinulle? Millainen olisi unelmien kesätyöpaikkasi? Entä mitä haluaisit tehdä työksesi, kun opinnot ovat paketissa? Oletko pohtinut, mitkä asiat ovat sinulle työpaikassa merkityksellisiä? Tule kuulemaan, miten monia mahdollisuuksia Ilmarinen tarjoaa sinulle!
  Ilmarisen opiskelijamessut – ilmoittaudu mukaan!
 6. Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä laski yli kahden vuoden nousun jälkeen
  Työntekijämäärä laski heinäkuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -1,4 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista kasvoivat ainoastaan teollisuus sekä viestintä ja tietotekniikka. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski Itä-, Pohjois- ja Länsi-Suomessa ja pysyi ennallaan Etelä-Suomessa.
  Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä laski yli kahden vuoden nousun jälkeen
Näytetään 6/81
Näytä lisää