Uutinen 19.12.2022

Merkurius ja Keskuskatu 7 saavuttivat LEED-sertifikaatin

Ilmarisen omistamat Merkuriuksen talo ja Keskuskatu 7 Helsingin ydinkeskustassa saavuttivat ympäristöystävällisyydestä kertovan LEED-sertifikaatin.

Nyt sertifioidut rakennukset ovat hyvin erilaisia:  

Osoitteessa Pohjoisesplanadi 33 sijaitseva Merkuriuksen talo (toimitilat.ilmarinen.fi) on rakennettu vuonna 1890. Talo edustaa näyttävää uusrenessanssityyliä. Se on yksi Helsingin arvostetuimmista toimistokohteista. Tilat on modernisoitu nykyajan tarpeisiin, mutta upea pääportaikko on lähes alkuperäisessä asussaan. Merkurius sai LEED EB v4.1 GOLD -sertifikaatin. 

Keskuskatu 7:ssä sijaitseva toimistorakennus (toimitilat.ilmarinen.fi) on puolestaan rakennettu vuonna 1969. Tilat ovat modernit ja helposti muunneltavissa. Myös Keskuskatu 7 sai LEED EB v4.1 GOLD -sertifikaatin.  

Samat vaatimukset ympäri maailmaa 

LEED on eri puolilla maailmaa käytetty työkalu, jolla arvioidaan rakennusten ekologista jalanjälkeä sekä kehitetään suunnittelun, rakentamisen ja käytön vastuullisuutta. Luokitus ottaa huomioon rakennuksen sijainnin, vedenkäytön, energia- ja materiaalitehokkuuden, sisäympäristön laadun sekä käyttäjien viihtyvyyden.  

Hakemuksen tarkastaa ja LEED-sertifikaatin myöntää yhdysvaltalaisen U.S. Green Building Council:n alainen Green Building Certification Inc (gbci.org). 

Lue lisää:

 

Ajankohtaista

Uutinen 9.11.2023

Varaudutaan säästämällä sähköä

Vuosi sitten energian säästäminen, Astetta alemmas -kampanja ja Sähköjärjestelmän tuki -menettely olivat todella akuutteja, kun Euroopassa valmistauduttiin vakavaan sähköpulaan. Yhä edelleen energian säästäminen on tärkeää.

Varaudutaan säästämällä sähköä

Uutinen 13.9.2023

Postitalon remontti alkaa

Ilmarinen aloittaa remontin omistamassaan Helsingin Postitalossa. – Nyt on aika uudistaa ikonista rakennusta. Tuomme Postitalon uudelle aikakaudelle sen monipuolista historiaa ja sielunelämää kunnioittaen, projektipäällikkö Minna Kuutti Ilmarisesta sanoo.

Postitalon remontti alkaa

Uutinen 8.6.2023

Alankomaiden ympäristöministeri tutustui Ilmarisen Aleksanterinkatu 13:n kiertotalousratkaisuihin

– Mielestäni on upeaa, että rakennus saa uuden elämän. Olisi ehkä helpompaa purkaa rakennus ja rakentaa tilalle uusi, joka näyttää samalta kuin sadat muut rakennukset ympäri maailmaa. Tässä rakennuksessa on luonnetta, ja siellä töitä tekevät ihmiset pääsevät osaksi rakennuksen historiaa, Alankomaiden ympäristöministeri Vivianne Heijnen sanoi.

Alankomaiden ympäristöministeri tutustui Ilmarisen Aleksanterinkatu 13:n kiertotalousratkaisuihin
Lisää uutisia ja tiedotteita