Uutinen 19.12.2022

Merkurius ja Keskuskatu 7 saavuttivat LEED-sertifikaatin

Ilmarisen omistamat Merkuriuksen talo ja Keskuskatu 7 Helsingin ydinkeskustassa saavuttivat ympäristöystävällisyydestä kertovan LEED-sertifikaatin.

Nyt sertifioidut rakennukset ovat hyvin erilaisia:  

Osoitteessa Pohjoisesplanadi 33 sijaitseva Merkuriuksen talo (toimitilat.ilmarinen.fi) on rakennettu vuonna 1890. Talo edustaa näyttävää uusrenessanssityyliä. Se on yksi Helsingin arvostetuimmista toimistokohteista. Tilat on modernisoitu nykyajan tarpeisiin, mutta upea pääportaikko on lähes alkuperäisessä asussaan. Merkurius sai LEED EB v4.1 GOLD -sertifikaatin. 

Keskuskatu 7:ssä sijaitseva toimistorakennus (toimitilat.ilmarinen.fi) on puolestaan rakennettu vuonna 1969. Tilat ovat modernit ja helposti muunneltavissa. Myös Keskuskatu 7 sai LEED EB v4.1 GOLD -sertifikaatin.  

Samat vaatimukset ympäri maailmaa 

LEED on eri puolilla maailmaa käytetty työkalu, jolla arvioidaan rakennusten ekologista jalanjälkeä sekä kehitetään suunnittelun, rakentamisen ja käytön vastuullisuutta. Luokitus ottaa huomioon rakennuksen sijainnin, vedenkäytön, energia- ja materiaalitehokkuuden, sisäympäristön laadun sekä käyttäjien viihtyvyyden.  

Hakemuksen tarkastaa ja LEED-sertifikaatin myöntää yhdysvaltalaisen U.S. Green Building Council:n alainen Green Building Certification Inc (gbci.org). 

Lue lisää:

 

Ajankohtaista

Uutinen 8.6.2023

Alankomaiden ympäristöministeri tutustui Ilmarisen Aleksanterinkatu 13:n kiertotalousratkaisuihin

– Mielestäni on upeaa, että rakennus saa uuden elämän. Olisi ehkä helpompaa purkaa rakennus ja rakentaa tilalle uusi, joka näyttää samalta kuin sadat muut rakennukset ympäri maailmaa. Tässä rakennuksessa on luonnetta, ja siellä töitä tekevät ihmiset pääsevät osaksi rakennuksen historiaa, Alankomaiden ympäristöministeri Vivianne Heijnen sanoi.

Alankomaiden ympäristöministeri tutustui Ilmarisen Aleksanterinkatu 13:n kiertotalousratkaisuihin

Uutinen 19.12.2022

Osallistumme Sähköjärjestelmän tuki -menettelyyn

Kantaverkkoyhtiö Fingrid kehitti vapaaehtoisen Sähköjärjestelmän tuki -menettelyn. Ilmarinen on siinä mukana. Jos menettely käynnistetään, se saattaa vaikuttaa kiinteistön olosuhteisiin hetkellisesti.

Osallistumme Sähköjärjestelmän tuki -menettelyyn
Lisää uutisia ja tiedotteita