Blogit ja artikkelit
Tervetuloa artikkeleiden ja blogien pariin.

Työn pitäisi olla ihmiselle hyväksi
Työn tekemisen pitäisi olla yksinkertaisesti ihmiselle hyväksi eikä pahaksi. Mutta näinhän ei liian usein ole. Millä arkisilla keinoilla voimme vahvistaa mielenterveyttä työpaikoilla?
Työn pitäisi olla ihmiselle hyväksi
Ulkomaantyö on usein seikkailua byrokratiaviidakossa – Autamme sinua selviämään siitä
Ulkomaantyössä on olennaista tietää, minkä maan sosiaaliturvaan kuulut. Muuttaessa ulkomaille on myös tärkeää, että kaikki viranomaisdokumentit ja vakuutukset ovat kunnossa. Näiden asioiden selvittäminen saattaa tuntua haastavalta ja aikaa vievältä, varsinkin jos olet ensimmäistä kertaa tutustumassa uuteen kulttuuriin, yhteiskuntaan ja sen normeihin. Tiesitkö, että asiakkaamme saa apua ulkomaantyön vakuuttamiseen Ilmarisesta?

Uratarinoita Ilmarisesta - Tehtäväkierrosta ja opiskeluista uutta potkua töihin
Uuden ammatin opiskelu ja tehtäväkierto antoivat potkua töihin. Ilmarisessa on yli 600 työntekijää, joista jokaisella on oma urapolkunsa. Tutustu ilmarislaisten uratarinoihin!

Sekaisin lyhenteistä - vastuullisuuden ABC
CLC, FIGBC, GRI, IICGG, SDG, PBAF, SBT, WACI. Muutama esimerkki lyhenteistä, joita Ilmarisen vastuullisuustyössä vilisee. Mitä ne tarkoittavat?
Lisää artikkeleja

Työnantajamaksut - Työnantaja, tiedätkö työntekijän palkan sivukulut?
Millaisia palkan sivukuluja ja kustannuksia työntekijän palkkaaminen tarkoittaa työnantajan näkökulmasta? Tässä artikkelissa kerromme, miltä näyttävät työnantajamaksut vuonna 2023

Erilaisuutta hyödyntävä yritys voittaa
Kun puhumme monimuotoisuudesta, emme puhu esimerkiksi vain sukupuolesta, uskonnosta, kansallisuudesta tai sukupuolisesta suuntauksesta vaan kaikesta, mikä tekee meistä yksilöitä ja erottaa meidät toisista ihmisistä. Osa näistä asioista on näkyviä, mutta suurin osa näkymättömiä, kuten esimerkiksi vakaumus, poliittiset mielipiteet tai vaikka sairaus.

Joulupukki työkykyarviossa – Estääkö jouluomenavartalo lahjojen jaon?
Fyysisesti haastava matka- ja pätkätyö kuormittavat ikääntyvää työntekijää. Pitäisikö Joulupukin työkyvystä olla huolissaan? Tähän saamme vastauksen oheisesta Korvatunturin työterveyslääkäritontun kirjoittamasta potilastekstistä. Sen julkaisuun on saatu lupa Joulupukilta itseltään. Läpinäkyvyyden nimissä ja kansalaisten huolta hälventääkseen, hän tahtoo kertoa koko kansalle olevansa terve kuin pukki.

Lakimuutokset vahvistavat työkykyjohtamista
Ensi vuoden alussa muuttuu sairausvakuutuslaki. Se merkitsee muutoksia sekä osasairauspäivärahaan että työterveyshuollon päätöksellä tehtävään työkokeiluun. Lisäksi työturvallisuuslakiin on ehdolla muutoksia, joiden voi katsoa tuovan uutta näkökulmaa myös työkykyjohtamiseen. Vaikka monimuotoisuuden edistäminen on jo monen työpaikan agendalla, yhdenvertaisuuslain muutos selventää tämän osalta myös yritysten velvollisuuksia.

Kaikki muuttuu, antaako muuttua vaan?
Työelämä muuttuu, ajattelemme – mutta miten se muuttuu? Internet tietenkin muutti työtä, ja nyt koronan vauhdittama etätyö ja edelleen hybridityö tekevät samaa. Kymmeniä vuosia työelämässä olleet muistavat varmasti, miten sähköposti, tekstiviestit ja älypuhelimet tulivat ja miten kaikki viestiminen helpottui ja nopeutui, mutta uudenlainen tavoitettavuus saattoi aiheuttaa myös yllättävää kuormittumista.

Innovointia opiskelijayhteistyöllä – Myös IT-osaaja voi ihastua Ilmariseen
Meillä Ilmarisessa saa tehdä kehittyneillä teknologioilla yhteiskunnallisesti näkyvää työtä. Työeläkeala perustuu dataan, joten tietoteknisesti ala on varsin kehittynyt ja tarjoaa mielenkiintoisia haasteita. Haluamme myös kertoa opiskelijoille työeläkealan digitalisoitumisesta, joten teemme työtämme näkyväksi opiskelijayhteistyön kautta.

Saatko kaikki oikein YEL-testistämme?
Keskustelua herättävä ja kuitenkin mainettaan parempi. Sellainen on yrittäjien tärkein vakuutus YEL. Mielipiteitä riittää, kun YEL:istä puhutaan, mutta kuinka hyvin se oikeasti tunnetaan? Laita tietosi testiin!

Miten hybridityössä jaksetaan? Etätyön johtaminen vaatii uutta osaamista
Hybridityö eli työn vuorottelu työpaikan ja etätyön välillä puhututtaa monella työpaikalla. Mitä linjauksia hybridimalli tarkoittaa meidän työpaikallamme? Mitä saavutamme ja toisaalta menetämme hybridityön ollessa osa arkea? Tarvitsemmeko pelisääntöjä vai luotammeko maalaisjärkeen? Oli niin tai näin, hybridityö asettaa uudenlaisia odotuksia esihenkilötyölle sekä uusia rakenteita vuorovaikutukselle.

Ajelehtijana vai perämiehenä työelämän aalloilla?
Lehdet, verkkosivut ja sosiaalinen media ovat täynnä ajatuksia ja vinkkejä työelämän kasvavien vaatimusten aiheuttaman ylikuormittumisen varhaiseen havaitsemiseen ja siltä suojautumiseen. On hyvä, että työelämän vaatimuksista keskustellaan. Keskeinen ongelma tässä keskustelussa on käsitys työstä lähtökohtaisesti myrkyllisenä ja työelämästä vastakkainasetteluna, missä työ aina vaatii ja ihminen koittaa epätoivoisesti luovia oman jaksamisena äärirajoilla eteenpäin.